tisdag 13 december 2016

1362 SPF:s Julfest i Sankt Laurentii församlingshem med Sankt Ragnhildskören

Gårdagseftermiddagen tillbringade jag i Sankt Laurentii församlingshem i Söderköping. Det var SPF:s årliga julfest som gick av stapeln. Det var första gången på uppskattningsvis 15 år som jag satt nere bland medlemmarna och inte bakom flygeln. Innan jag  för tre år sen blev körledare för Sankt Ragnhildskören, som är stående inslag på SPF:s jul- och vårfester, hade jag ackompanjerat kören i många år då den leddes av vännen Maj-Gret.


Yvonne dirigerar medan Kalle ackompanjerar. (Bilderna går att klicka större.)

Det var ganska skönt att slippa ha hela ansvaret för underhållningen och bara kunna luta sig tillbaka och njuta av sången. För kören sjöng lika bra som vanligt under min kollega Karl-Gunnars ledning. Kalle är en glad värmlänning med många historier och glada skämt i sin repertoar förutom att han är en duktig körledare. Jag är så glad att han ville ta över kören när jag kände att jag gjort mitt i våras.

Sankt Laurentii församlingshem var som vanligt fullsatt. På menyn stod risgrynsgröt med tillbehör och hemlagad skinksmörgås.


Här är kören på väg upp för att sjunga välkomstsången. Anna-Lisa går först och Elisabeth följer efter.


Mia och Åke förser sig av skinksmörgåsarna som flickorna i bakgrunden fixat till.

Till kaffet serverades pepparkakor och medan vi drack ställde kören upp sig för att sjunga några julsånger. Rudolf med röda mulen och Bjällerklang var sånger som jag inte sjungit tidigare med kören. Birger kompade med en riktig (?) hästbjällra. Stor var den i alla fall.


Kalle tittar ut över publiken för att se om det är dags för kören att börja sjunga.


En hel del körsångare fattas, ser jag. Som mest är det 29 stycken i kören. 

På klippet nedan sjunger kören den gamla traditionella julvisan Sjung ut i hela världen att Jesus Kristus är född. Tror att det nästan är den enda gospeln med julmotiv.Sankt Ragnhildskören i Söderköping sjunger "Sjung ut i hela världen" och publiken på SPF:s julfest klappar snällt med i refrängen. 

Här är några länkar till tidigare framträdanden av Sankt Ragnhildskören:

Julavslutning med Sankt Ragnhildskören 2015
SPF:s våravslutning 2015
Sankt Ragnhildskören på Blå Portens serviceboende 20147 kommentarer:

Gunnel sa...

Det ser ut att ha varit en välbesökt julfest. Kram

Musikanta sa...

Gunnel:
Verkligen. Över 100 deltagande medlemmar.
Kram tillbaka från Ingrid

Ditte sa...

Vad trevligt det såg ut att ha varit och extra roligt med så många besökare.
Skönt, men kanske ovant för dig att sitta i publiken och nu lyssna.
Tack för musikklippet, roligt att få höra hur det lät.
Kram!

Musikanta sa...

Ditte:
Kul att du gillade klippet. De sjunger med sådan glädje, det har inte mattats av sedan jag slutade. Alltid lika fullt med folk på de här jul- och vårfesterna.
Kram tillbaka från Ingrid

Ingrid sa...

Detär så mysigt med sång och musik. Vi har en duktig musiker i vår förening och det är en stor tillgång. Tyvärr har han drabbats av alzheimers, men ännu har han musiken kvar.
Kram, Ingrid

Gerd ♥ sa...

SÅ härligt med musiken, man blir så glad om hjärtat!
Ni såg ut att ha jättetrevligt.
Kram, Gerd

Ölandsvindar sa...

Så härligt med all julmusik. Här väntar två stora konserter under helgen där lilla gubben är inblandad. Musiken, blommorna och de tända ljusen, det är ungefär vad jag behöver för julkänslan. Lite stressad blir jag ändå av att komma ihåg allt och alla. Julkort, andra former av julhälsningar eller rent av besök. Jag får inte glömma bort någon. Dessutom måste vi baka jullimporna som vi har gjort varje år i snart femtio år. Att strunta i dem är ett tecken på ålderdom och förfall, så vi fortsätter förstås med att baka dem.
Kram /Kerstin