måndag 3 juli 2017

1443 Tioårskalas i Mogata

I år fyller alla de tre yngsta barnbarnen år i samma vecka. Först ut var Casimir som fyllde tio år igår. Den femte juli fyller Clarissa sex år och den åttonde juli fyller Caspar åtta år. Det är lätt att hålla reda på hur gamla de är då det dessutom är precis två år mellan varje barn.

Uppvaktning på morgonen som vanligt av mamma, syskon och morföräldrar. Födelsedagsbarnet själv sov för ovanlighetens skull djupt när uppvaktningen kom. Casimir fick bland annat ett par sidenlakan av sin mamma vilket Clarissa påpekade inte var någon present till ett barn. Anledningen till lakanen var att Casimir ofta är på läger och måste ta med sig lakan. Sidenlakan tar nästan ingen plats alls.

Casimir har just vaknat av Ja må han leva. Mirren fotar och Caspar och Clarissa tittar på. (Bilderna går att klicka större.)

På eftermiddagen kom grannbarnen, som Caspar redan tidigare bjudit in på födelsedagskalas, och uppvaktade med egenhändigt förfärdigade presenter. Mirren hade varit i Norrköping på förmiddagen och inhandlat snygga och välbehövliga klädesplagg till honom samt tre smarriga tårtor. Casimir har nästan växt ur samtliga av sina kläder så det var välkommet.


Från vänster Anton, Clarissa, Casimir, Mirren, Jesper, Caspar och Ida. 

Efter att vi sjungit Ja må han leva och hurrat för Casimir och barnen ätit mormors hembakade bullar och smakat på två av tårtorna - vilket tog ungefär en kvart - återgick de till sin tidigare sysselsättning, att leka med varandra och att hoppa studsmatta hos grannen.


Casimir skär en bit av en av födelsedagstårtorna under Clarissas överinseende. 

4 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Barn och födelsedagar - så härligt!

Musikanta sa...

Aina:
Håller helt med dig!
Ingrid

Anna/notonmusic sa...

Vilken tuff vecka! Tre kalas på raken! Men så har man det gjort sen :-) Och nu är jag på väg till Norrköping igen Ingrid :-) På torsdag kväll spelar Bas Fiol & Flöjt i Styrstads kyrka, sen bär det av mot Göteborg! Jag borde nog investera i sidenlakan jag med! Kram

Musikanta sa...

Anna:
Så jätteledsamt att vi inte kan komma till Styrstad. Bloggvännen Bokblad - alias Marianne - har tillsammans med Linda och Sankt Anna vokalensemble samtidigt en konsert i Sankt Laurentii kyrka. Marianne har skrivit alla texter och Linda musiken till de sånger som kören ska framföra. Och till den konserten har vi lovat komma sedan lång tid tillbaka. Vilken otur - Styrstad ligger ju inte långt härifrån och jag har spelat där ett flertal gånger. Lycka till med er konsert i alla fall önskar
Ingrid