fredag 9 mars 2018

1541 Veckans Rubrik - SYSKON

Den här rubriken - SYSKON - som Olgakatt har bestämt var egentligen förra veckans och den sista i februari. Men jag har inte hunnit med att skriva något förrän nu. Det blir också det sista inlägget med detta tema från min sida. Efter jul har det varit väldigt få som har skrivit något om Veckans Rubrik och då är dags att lägga ner temat enligt min mening. Det var roligt så länge det varade, men allting har ett slut som bekant.

Bilden nedan är tagen för några veckor sedan när mina yngsta barnbarn var i Mogata och hälsade på.


Caspar och Casimir spelar schack medan Clarissa lägger pussel. 

12 kommentarer:

Pettas-Karin sa...

Din härliga barnbarnsskara som vi alla har följt i flera år är verkligen ett bra exempel på rubriken syskon.
Jag har också kommit fram till att när jag om ett tag börjar blogga igen, inte heller tänker vara med i Veckans rubrik längre, men om det fortfarande finns deltagare som vill fortsätta så ska jag följa dem som läsare.
En trevlig helg önskas

Musikanta sa...

Pettas-Karin:
Det har varit väldigt dålig uppslutning efter jul - frustrerande att klicka in sig på "rubrikbloggarna" och inte hitta mer än någon enda som skrivit om temat. Därför tycker jag att det är dags att lägga ner ämnet.
De här syskonen har stor glädje av varandra även om de bråkar av och till som syskon gör. Det är ju bara två år emellan dem vilket gör att de har lekt med varandra sedan de var små.
Önskar dig också en trevlig helg.
Kram från Ingrid

Pettas-Karin sa...

Uppslutningen har varit på fallrepet längre än så, så förmodligen är det som du skriver att det är dags att lägga ner eller göra helt om. Få fart ....
<3

Musikanta sa...

Pettas-Karin:
Jag har "pratat" med Olgakatt och hon tyckte ungefär detsamma. Vi kan väl se om vi får någon ny idé till tema till hösten. Kanske något som man kan illustrera med bilder. Det är ju inte så lätt att göra med ett ämne som "Ansvar" t.ex...

Gunnel sa...

Syskon har i regel mycket kul tillammans, men det går bra med "låtsassyskon" också...det tycker Rasmus och Zoé. Trevlig söndag.

Musikanta sa...

Gunnel:
Visst gör det det :-).
Kram från Ingrid som också önskar dig en skön söndag.

Ingrid sa...

Det är härligt med syskon och jag saknar att jag inte har mina närmare. Min yngsta syster har jag bra kontakt med och vi pratas vid nästan varje vecka med det går halvårsvis mellan de gånger min andra syster och jag talas vid. Nu är det nästan bara via facebook som vi har kontakt och det är ju bättre än ingenting.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

Anki sa...

Syskon har jag alltid saknat - även om jag har, men aldrig lärt känna.
Jag tog en paus från temat just p.g.a. att det var så dålig uppslutning och jag håller med - det är nog dags att skrota detta tema.
Kram

Femte året i Hjo sa...

Schack är en trevlig sysselsättning som alla barn borde kunna få prova på. Vilket de förstås får om de vill. Men inte så många vill, tror jag. Utom i Norge, som har Magnus Carlsen. Jag var (är) samtida med vår stormästare Ulf Andersson från Arboga. Jag spelade på lägre nivå, men kul ändå.

Musikanta sa...

Ingrid:
Ja det är tur att man har FB så man åtminstone har kontakt med barn och barnbarn. Jag har två yngre bröder varav den ene bor i Lund så vi ses inte så ofta. En bror bor i Söderköping så honom träffar jag desto mer. Men jag skulle gärna velat haft en syster - brorsor har man inte så mycket nöje av, i synnerhet inte om de är lillebrorsor.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Anki:
Som jag skrev ovan - jag tror inte man har så mycket nära kontakt med bröder som med en syster, som jag alltid önskat att jag hade haft. Som väl är har jag två döttrar som jag kan utbyta förtroenden med.
Vi får hitta på något nytt och trevligt till hösten, eller? Något med lite mer fototema kanske.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

På den skolan, Lilla Akademien, som alla de yngsta barnbarnen går på, har de schack på schemat. Men den skolan är ju inte lik någon annan förstås.

Maken var en duktig schackspelare när han var yngre och spelade tävlingsschack. Nu spelar han bara med datorn. Han tyckte det tog för mycket tid att resa runt och tävla. Men nu har Casimir blivit så duktig att han ibland spelar med honom (=lär honom hur man ska sätta matt). Än har inte Casimir tröttnat...
Ingrid