söndag 11 mars 2018

1542 Gems Weekly Photo Challenge - OVAN

Det är Sanna på Gems Weekly Photo Challenge som ger oss ett ord i veckan att illustrera med ett eller flera foton. På hemsidan kan man hitta fler som är med på temat.

Denna gång är det ordet OVAN som är på tapeten. Här kommer några bilder som jag tog på vår resa till Kroatien för några år sen.


Här från OVAN på motorvägen har man en vidunderlig utsikt över Dubrovnik. (Bilderna går att klicka större.)


Vackert enkupigt tegel OVANpå ett tak i badorten Bol.


Här går vi på en väg högt OVANför stranden i Bol på en liten väg upp till ett kloster. 

25 kommentarer:

BP sa...

Helt underbara bilder och att de är somriga med blå himmel och sol samt förmedlar värme känns lite extra gott denna gråa vinterdag. Har faktiskt varit i Dubrovnik på ett träningsläger i fotboll. Gillade staden skarpt.

Paula sa...

Hej, men nu var du snabb med temat, jag hade inte ens registrerat vilket som var veckans ord. Dubrovnik, tänk vad jag gillade den staden. Jag var där med min mamma då när det ännu var Jugoslavien, kan jag ha varit i tjugoårsåldern, alltså fyrtio år sen! Gamla stans gränder var underbara, jag minns också stränderna som inte var sandstränder utan bestod av grovt grus. När man badade måste man ha simskor på fötterna för att inte göra sig illa. Det var länge sedan jag befann mig OVAN! Kram

Barbro sa...

Det var vackra bilder, du bjuder på och det där teglet är mycket tjusigt! Men lite opraktiskt med en massa snö på. Tänker jag, pust! med anledning av mitt nyss tillverkade inlägg, på min blogg.

"LillaSyster" sa...

Ååå vilken fin tolkning! Tänk jag lade precis upp min länk och sedan tittar jag in till dig och ser att vi båda valt att tolka ovan från Kroatien. Ett underbart land =) Ha en fin vecka!

amo sin blogg sa...

Herlege bilder frå Kroatia.

Musikanta sa...

BP:
Tack för rar kommentar. Visst är Dubrovnik en fantastisk vacker stad. Men här i Mogata känns det bra idag med smältvatten på vägen utanför och mycket fukt i luften. Kanske blir det också en blå himmel här så småningom.
Ingrid

Musikanta sa...

Paula:
Tänk att du har sådana livliga minnesbilder från Dubrovnik för snart 40 år sen. Staden måste ha gjort ett stort intryck på dig. Det var en stor upplevelse att komma dit tyckte jag också.
Ingrid

Musikanta sa...

Barbro:
Jag ska strax gå in och kika på din blogg. Jag förstår att det måste handla om snö :-). Här är det töväder idag - helt underbart. Lite regn också så vore lyckan fullständig. Det lär väl inte komma särskilt mycket snö på "mitt" tegeltak dock.
Ingrid

Musikanta sa...

"Lillasyster":
Så spännande. Jag ska strax gå in och kika på din blogg.
Ingrid

Musikanta sa...

amo sin blog:
Tack för rar kommentar!
Ingrid

Klimakteriehäxan sa...

Vilka fina bilder!

Musikanta sa...

Aina:
Tack för rar kommentar!
Ingrid

Violen sa...

Jättefina bilder som får mig att längta till sol och sommar!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, Kroatia er et kjempefint ferieland. Vi øyhoppa med moped på øyene, og båt mellom øyene og bodde privat før "airbnb" var en realitet, traff mange hyggelige folk. Vi tok også en taktur i Dubrovnik og så byen fra oven...
Flotte minnebilder og fin løsning på utfordringen ;:OD)

Helén sa...

Så härligt somriga och varma bilder du visar till veckans tema. Så härligt att se när snön vräker ner utanför fönstret.

Musikanta sa...

Violen:
Ja, vem längtar inte till vår och sommar? Just nu ser det bra ut eftersom det har regnat hela morgonen. Snön smälter ihop ganska fort och under snötäcket tittar mina pärlhyacinter fram.
Ingrid

Musikanta sa...

Vilt og vakkert:
Håller med dig om att Kroatien är ett mycket vackert land - men vilka hemska vägar. Jag som är så höjdrädd vågade inte titta ut ibland. Måste ha varit härligt att kunna åka båt mellan de vackra öarna. Roligt att du gillade mitt inlägg!
Ingrid

Musikanta sa...

Helén:
Här har det regnat hela morgonen och snön har smält bort en hel del. Men det är inte lätt att ge sig ut och promenera eftersom det är så halt. då kan det vara skönt att titta på bilderna från sommaren och tidiga hösten, som det här var för oss.
Ingrid

Carita Liljendahl sa...

Taket och vyn över stranden gillade jag extra mycket.
Fina tolkningar!

Musikanta sa...

Carita:
Tack för rar kommentar.
Ingrid

Karin sa...

Härliga ovan-bilder!
Kram Karin

Byblixtra sa...

Fina färger i bilden med takpannorna och blomman som hänger ovanför.

Musikanta sa...

Karin:
Tack för rar kommentar.
Ingrid

Musikanta sa...

Byblixtra:
Tack du också för rar kommentar.
Ingrid

Ditte sa...

Vilken fin tolkning av veckans temaord. Och härligt med sommarkänsla i dina bilder från Kroatien.
Kram från Peking.