söndag 25 mars 2018

1547 Gitarrkonsert m.m. i Träsalen på Lilla Akademien.

Kvällen efter den bejublade sång- och dansföreställningen på Musikaliska som jag berättat om här var det åter dags för ett framträdande av barnbarnet Casimir som går i årskurs fyra. Denna gång var det en gitarrkonsert men som också hade klarinettspel och jazzsång på programmet, vilket gjorde konserten mycket omväxlande.

På eftermiddagen innan vi gick iväg till konserten - barnen bor numera bara ett kvarter från sin skola - tog vi bussen till Sveavägen där alla tre barnbarnen skulle bli klippta på Elevsalongen i närheten av Hötorget. Det var roligt att se på med vilken noggrannhet och glädje som flickorna (det finns endast en kille i avgångsklassen på den frisörskolan) tog sig an uppgiften.


Caspar och Clarissa sitter i hårtvätten på Elevsalongen. (Bilderna går att klicka större.)


Läraren Inger kollar så att håret är ordentligt genomsköljt. Clarissa, som brukar klippa sig själv ibland med mindre framgång, har fått en liten lugg. Mamma Mirren i bakgrunden.


Caspar är nöjd med sin nya frisyr som han fick precis som han ville ha den. Casimir till vänster har fått behålla sitt långa hår och Clarissa som skymtar till höger håller på att få korkskruvslockar.

Elevsalongen är bara öppen ett par dagar i  veckan och det är svårt att komma fram på telefon. Hela tiden övervakas alla eleverna av läraren Inger, som kollar upp klippningen och att allt går rätt till och kommer med goda råd. Men vill man gå dit och klippa sig får man räkna med att det tar ca en- och en halv timme. Men det var intressant bara att få vara med och titta på.Casimir är som synes mycket skeptisk till att bli klippt eftersom han älskar sitt långa hår. Men hans frissa lovar honom att bara klippa de slitna topparna. På fotot ovan kan man se att det mesta är kvar. 


Två glada pojkar med en av frisöreleverna. (Glömde tyvärr att fråga vad denna trevliga och duktiga  tjej hette.)

Det blev inte så mycket tid emellan, i synnerhet inte för Casimir som var tvungen att vara på skolan för generalrepetition en timme före konserten. Casimir spelade Guardame las Vacas av Luis de Narvaez helt felfritt så vi kunde andas ut efter hans framträdande och njuta av övriga instrumentalister och sångerskor.


Caspar i sin konsertkostym och Clarissa med nyvunna korkskruvslockar föredrar att sitta på golvet och lyssna eftersom man placerade en rad med stolar för vuxna framför raden med alla solister, både större och mindre när det var fullsatt i salen. Detta gjorde att en av föräldrarna kom med på videoklippet nedan. Casimir 10 år spelar Guardame las Vacas av Luis de Narvaez.

När jag gick igenom mina mejl häromdagen hittade jag det här videoklippet som pappa Christian skickade mig för sex år sen. Casimir har sin första gitarrlektion innan han börjar i förskoleklassen,
 -  tyvärr inte på Lilla Akademien eftersom förskoleklassen just det året var nerlagd. Men han prövade och kom in i ettan året därpå. Det har hänt en del sen dess. Han har inte heller hunnit få sin minigitarr som han sedan spelade på det första året.

3 kommentarer:

Pettas sa...

Åter ett trevligt och intressant inlägg om dina barnbarn.
Också här har vi möjlighet att beställa tid till frissa i den s.k. yrkesskolan, där man på frisörslinjen behöver många "uppgifter". Kön är lång, förståeligt nog och det är ju bra för de blivande frisörerna att få träna under överseende.
Grattis Casimir passar jag på att säga!
Ha en fin måndag Ingrid!

Musikanta sa...

Pettas-Karin:
Tack snälla för din uppmuntrande och rara kommentar. Jag vet att det blir mycket barnbarn, men det är ju inte så mycket annat som händer i mitt pensionärsliv numera sedan jag slutat med att spela i kyrkan och att haft kör.

Mogata är ju inte Valparaiso precis som en av Jolos karaktärer uttryckte det när han befann sig någonstans på vischan i Sverige.
Inte nog med att man fick ett väldigt fint resultat när man besökte elevsalongen - det kostar väl ungefär en tredjedel av vad det annars gör. Nu blir det lite bloggpaus några dagar framåt. Men vi ses förhoppningsvis igen efter det.
Kramar från Ingrid

Eleonora sa...

Dessa underbara barnbarn! så rara å fina och så duktiga - vad du måste vara jättestolt! Kom gärna ihåg mig om det blir någon vårkonsert.
Kram från Eleonora