fredag 15 februari 2019

1646 Sigfrid igen

Dagens namn är Sigfrid, vilket gör att ett minne från mitt tidigare liv poppar upp. Det var säkert för så där femtio år sen - preskriberat nu - som vi strax före jul åkte iväg till Köpenhamn, den dåvarande studentmaken och jag. 

Han hade avverkat en tenta med lycklig utgång och det skulle vi fira på detta sätt. Mina gamla bloggvänner känner säkert igen inlägget, som både innehåller besök i Nyhavn, en akterseglad sjöman och havartiost, men för mina nya bloggvänner finns inlägget att läsa här. 



På femtiotalet var inte Nyhavn de fashionabla kvarteren som de är idag. Det var ganska förfallet och gatan mot kanalen kantades av diverse ölsjapp och skumma restauranger. (Bilden från nätet.)

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Vilken härlig historia från den tiden det fanns loppor. Jag vet inte om jag haft någon på mig, men mamma var en loppmagnet och varje gång hon varit på bio var det sedan loppjakt hemma.
Hade du någon mera kontakt med Sigfrid?
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Ronny sa...

Spansk fluga fanns ju, så varför inte Dansk loppa? Under 60-talet fanns den genuina, lite sjabbiga miljön kvar. Ölhak och tatuerarstudios. Klart att "atmosfären" skulle komma att locka investerare.De har i alla fall bevarat kvarteren. Hedervärt!

Musikanta sa...

Ingrid:
Varje gång jag hade varit i Köpenhamn på den tiden och varit på ölcafé i Nyhavn fick jag en loppa med mig hem. De hade kaminer som värmekälla och där trivdes tydligen lopporna. Nej Sigfrid hörde vi aldrig något ifrån :-).
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Ronny:
Det är rätt fantastiskt att ett så nergånget område som det var på den tiden kan blir så fint och uppfräschat. Numera lär man inte har råd att gå på någon restaurang där. Och inte lär man träffa några akterseglade sjömän där heller i så fall.
Ingrid