fredag 24 maj 2019

1673 Gems Weekly Photo Challenge vecka 21 - Flagga

Det är SannaGems Weekly Photo Challenge som hittar på ett ord varje vecka för oss att skriva om och visa en eller flera bilder på som illustration. Vecka 21 2019 är ordet FLAGGA. Fler som antagit  utmaningen hittar man på hemsidan.

Inte bara en utan massor av flaggor hittade jag häromdagen när jag öppnade en kartong som stått oöppnad på en hylla i närmare 25 år. I alla fall har jag inget minne av att jag öppnat den tidigare än så. Den innehöll bland annat Mirrens gamla barbiedockor och teckningar. Bland dem fanns också några små teckningar av just - flaggor. De passade ju bra som illustration till veckans tema.

(Bilderna går att klicka större.)

Flaggorna hänger tydligen på snören. Mirren har själv inget minne av att hon har ritat dessa eller varför hon i så fall gjorde det överhuvudtaget. Jag tycker i alla fall att de är små konstverk, värda att visas upp.

Och visst är den femte från vänster i den här raden den vackraste?

25 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Mirrens flaggor påminner om dem vi hade i granen när jag var liten. Har alltid tyckt att det var fint!

Violen sa...

Perfekt till veckans flaggtema! Tur att du fann flaggorna så att de fick komma fram och se dagsljus efter så många år i kartongen.

Klara Ovidia sa...

Men se en låda med flaggor så passande då. Vilken flagga som vackrast är kan ju diskuteras .... för min del har jag ju två :-)

Ingrid sa...

Så fina flaggor Mirren har gjort och så väldigt passande till dagens tema.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

BP sa...

Flaggorna är verkligen konstverk och sååååååå fint ritade. Å tänk dig - vilket sammanträffande! Alltså att du av en slump öppnade kartongen efter 25 år lagom till Sannas tema. Snacka om tur... eller så var det skicklighet;-)

Musikanta sa...

Aina:
De kanske skulle vara till någon pyttegran! Eller till något tema i skolan? Ett oläst mysterium eftersom hon själv inte kommer ihåg att hon ritat dem.
Ingrid

Musikanta sa...

Violen:
Jag blev glatt överraskad när jag hittade dem några veckor före flaggtemat. Då behövde jag ju inte bekymra mig om temat. Bra att läsa lite i förväg...
Ingrid

Musikanta sa...

Tove:
För mig finns det bara en flagga som rör vid hjärtesträngarna. Jag tycker alltid vår svenska flagg är lika vacker. Sen kommer faktiskt den finska. Jag tror att den flagga som man är född och uppväxt med alltid är den vackraste.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Ja, hon har alltid varit intresserad av att rita och måla. Det är verkligen ett precisionsarbete. Verkar också som om hon har tänkt på att flaggorna ska passa bra ihop också.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

BP:
Jag hade ju titta över temaorden framåt så jag blev verkligen glatt överraskad när jag bläddrade bland Mirrens gamla teckningar. Tänkte ju att det skulle passa perfekt till utmaningen, haha. Men vilket tålamod hon måste ha haft!
Ingrid

Paula Merio sa...

Vilka härliga illustraioner!"

Stare Ström sa...

Vilket tålamod hon måste ha haft! Tänk om man sen kunde komma ihåg vilka länder de tillhör.

"LillaSyster" sa...

Helt underbart!

Musikanta sa...

Paula:
Ja, det tyckte jag också :-).
Ingrid

Vilt og vakkert sa...

Heisann, så bra, og hvilket sammentreff. Alltid spennende å åpne gamle kasser som har stått på lager lenge. Her kom jo løsningen også til ukas utfordring. Kjempeflaks! Alltid godt å vite at løsningen kommer uten altfor store anstrengelser. Originalt er det også ;:OD)

byblixtra sa...

Så passande att du hittade teckningarna med flaggorna den här veckan. Det är fina teckningar och håller med om att den svenska flaggan är vacker.

Musikanta sa...

Stare Ström:
Förmodligen visste hon vad det var för flaggor när hon ritade och målade dem. så mycket jobb som hon la ner.
Ingrid

Musikanta sa...

"LillaSyster":
Ja, de är fina tycker jag också :-).
Ingrid

Musikanta sa...

Vilt och vakkert:
Ja, det var verkligen kempeflaks. så har jag lärt mig ett nytt ord på norska också. :-). Visst är det bra när man inte behöver anstränga sig det minsta!
Ingrid

Musikanta sa...

byblixtra:
Nej, ingen flagga slår den svenska. Men det är väl för att man är uppfödd med den. Och visst är det kul när man får veckans utmaning som till skänks. :-)
Ingrid

amo sin blogg sa...

Alle liker sitt eige flagg heldigvis.
Fin tolkning.

KajsaLisa sa...

Kul och annorlunda tolkning, du hade tur som hittade dom just nu.

Helén sa...

Det är verkligen riktiga konstverk, jag gillar teckningarna jättemycket.

Musikanta sa...

Anne-Marie:
Visst är det så!
Ingrid

Musikanta sa...

Helén:
Tack för din uppskattande kommentar - den värmer.
Ingrid