lördag 18 januari 2020

1725 Fem en fredag vecka 3 2020

Det är ElisaMatilda som varje fredag kommer med fem frågor som hon tycker vi ska svara på. Fler som antagit utmaningen hittar man på hennes hemsida. (Bilderna har inget med det övriga inlägget att göra.) 


En av mina tavlor som jag äntligen fixat ram till. Kent spikade den och jag målade. Ramen kallas för "geniram" fick jag lära mig på en målarkurs. Man spikar bara listerna direkt på varandra :-). (Jag var tvungen att behålla lite av väggen bakom annars syns inte ramarna.  )


Här är en annan där jag målat om ramen från blå till vit. Tavlan fick lite mjukare framtoning. 

Här är frågorna som är ganska spretiga men ändå kul att svara på..
1. Vem ringde dig sist. 
2. Vad händer i din stad i helgen?
3. När höjs ditt blodtryck?
4. Hur många länder har du varit i?
5. Vart är du på väg?

1. Vem ringde dig senast?
Min käre make, Kent, som undrade var jag var på min eftermiddagspromenad och hur länge det skulle dröja innan jag kom hem.

2. Vad händer i din stad i helgen?
Söderköping är en liten stad där det inte händer särskilt mycket på helgen. Dessutom är biblioteket, som brukar ha utställning, stängt på söndagarna. I Sankt Laurentii kyrka är det avtackning av en av prästerna och dit kommer vi att gå på mässa klockan 11 i morgon söndag.

3. När höjs ditt blodtryck?
(Jag förstår det som att Elisa menar att jag blir arg och upprörd över något) När jag får höra att barn och kvinnor misshandlas och utnyttjas.

4. Hur många länder har du varit i?
15-16 stycken minst. I alla kontinenter om man räknar med sex stycken - utom Australien och Antarktis. 

5. Vart är du på väg?
Just nu till orgelrummet, som på samma gång är gästrum och ateljé, för att spela orgel. 

17 kommentarer:

Ingrid sa...

Kul att läsa dina svar också Ingrid! Och berest verkar du ju vara. Jag har hållit mig i Europa, förutom en vända till Marocko.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Jag ser att det inte händer så mycket på helgen hos dig heller. Skillnad då hos någon av bloggvännerna som bor i Stockholm! Håller helt med dig om att man blir irriterad när någon talar högt i telefon på tunnelbanan. Det verkar vara värre där än på bussarna i Stockholm.
Kram från Ingrid

Helén sa...

Så spännande det låter med ett orgelrum som också är ateljé! Du är verkligen kreativ och duktig!

Geddfish ♥ sa...

Det händer lite hos dig, kul!
Ja, en gång i tiden hade mina föräldrar en liten orgel av modernare slag. Där satt jag många gånger och spelade som barn och ungdom, så roligt.
Kram!

Musikanta sa...

Helén:
Det enda problemet med rummet är att om det kommer nattgäster får jag flytta ut allt - staffli, färger och en massa annat - i "ateljén". Orgeln däremot får stå kvar :-). Men visst är det härligt att ha tillgång till ett sådant rum.
Ingrid

Musikanta sa...

Gerd:
Jag har ju varit kantor i så många år att det är skönt att ha en egen orgel så att man inte lägger av helt. Kul att du också spelade orgel - kanske var det ett orgelharmonium du spelade på? Ett sådant instrument som fanns i skolan på den tiden i alla klassrum?
Kram tillbaka från Ingrid

Mia Halvarsson sa...

Så fina svar du har på Elisas frågor....och vilka underbara tavlor!!!

Boklysten sa...

Jättefina tavlor! Perfekt att ha ett "extra" rum att använda.

farmor/mormor Hanneles bokparadis sa...

den tavlan är värd att hängas upp, visst är det bra med mobil att man kan nå varandra. Idag ringde äldsta barnbarnet att hon glömt nycklar hemma, kom inte in efter skolan... skönt att ha alla ganska nära ❤️

Musikanta sa...

Mia:
Tack för din rara kommentar - den värmer! Kul med lite push ibland, det har inte blivit så mycket målat på sistone.
Ingrid

Musikanta sa...

Boklysten:
Tack för uppskattande kommentar! Den värmer :-). Och tack för alla fina tips om böcker på din blogg.
Ingrid

Musikanta sa...

Hannele:
Jag välsignar mobilen. Jag uppskattar framför allt att det är mig man ringer till. Förut på den fasta telefonen var samtalen lika ofta till min man. Och kände man den som ringde till honom var man ju alltid tvungen att säga något lite extra. Eller om man blir försenad till något möte kan man ju alltid ringa.
Ingrid

BP sa...

Den första tavlan är helt fantastisk och sååååå i min smak. Gillar din naivistiska stil skarpt! Har du utställningar eller målar du bara för egen bruk?
Söderköping verkar vara lika död som Täby under helgerna. Tur att man har Stockholm bara 16 kilometer bort - om man är ung och bor här i förorten vill säga;-)

Lena i Wales sa...

Gillar dessa frågor och svar. Man lär känna bloggerskan lite mer.
Ha det bra!

dercy lyne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Musikanta sa...

BP:
Tack för din rara kommentar om tavlan. Roligt att du gillar den. Jag roar mig ibland med att leka lite med samma nyanser av färger, men det är mest på skoj. Jag har haft några utställningar och sålt en del, men på sistone har det inte blivit så mycket målat. Ska man ställa ut måste man ha minst 20-30 tavlor att komma med. Men nu har jag varit på vårutställningen på Liljevalchs och fått lite inspiration :-).
Det händer nog lite mer i Täby än i Mogata i alla fall, haha. Därför är det roligt när Mirren ringer och lockar med Abundobiljetter.
Ingrid

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Ibland känner jag att frågorna ( eller hellre svaren) blir alltför privata. Förra veckan hade jag ingen lust att svara på grund av det. Vi får väl se vilka frågor det blir på fredag. Men som du skriver, visst är det trevligt att få reda på lite mer om den som bloggar.
Ha det gott önskar Ingrid