lördag 12 januari 2008

Råttans år



Jag berättade i mitt tidigare inlägg att svärsonen och jag är födda i råttans år enligt det kinesiska horoskopet. Här är råttan en trevlig och social varelse. Råttor är hårt arbetande och sparsamma. En råtta är extrovert och älskar fester, men tar samtidigt väl hand om sin familj. Råttor köper ofta saker som de inte behöver, sparar på allting och lagrar det överallt i sitt hem. Råttor har bra minne, är smarta och förmåga att formulera sig. En nackdel är att en råtta försöker att göra för mycket på en gång. På så sätt splittrar de sin energi och får ingenting gjort. Råttan överlever alltid trots motgångar och svårigheter.



Vi har alltså många goda sidor - några sämre som jag inte anser det vara så viktigt att berätta om. Det finns många berömda råttor genom tiderna, t.ex. Platon, Shakespeare och Mozart. Den som vill veta i vilket djurs år han/hon är född i kan klicka på följande länk så får ni veta det. www.euroasiasoftware.com/chinazodiaksw.htm.



3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Bra gjort att du fick in en bild på dig! Det var svårast, tyckte jag när jag började. Tog lång tid innan jag fick till just den.
Att lägga in bilder i texten är lättare.

Bloggblad sa...

Jag är en hare! Metall-varianten! Jag fick ett gott skratt, för det var rätt mycket som stämde...

Hannele på Hisingen sa...

spela 1 timme per dag är det minsta..