tisdag 24 februari 2009

Bokrea


Böcker som jag köpt på bokrean idag (bilden går att klicka större)

Varje år har jag sagt likadant. Inte en bok till i vårt hus. Det räcker med de flera tusen som trängs överallt i hyllorna. Ingen ordning har jag på dem heller. Men i morse tog nyfikenheten i alla fall överhand – jag måste helt enkelt in till bokrean i Norrköping och åtminstone titta lite…

Så där var jag, precis när bokhandeln, som jag hade 10% i, hade öppnat tillsammans med en hel hop andra seniorer eller veteraner (f.d. pensionärer) som trängdes kring boktravarna.

Jag hade förstås tjuvkikat i reakatalogen så jag hade bestämt mig för att köpa alla böcker som handlade om grävskopor och traktorer. Lillmirrens största intresse är för närvarande dessa fordon – både på bild och i verkligheten. Dessutom hittade jag några med brandbilar och ambulanser också…

Ord med historia av Gösta Bergman och Språket med Lars-Gunnar Andersson kunde jag heller inte motstå. Och inte ett fantastiskt praktverk om Provence för 99 kr. Det väger 2,7 kg. – mycket bok för pengarna. Kan man inte resa dit kan man i alla fall sitta hemma och bläddra i boken och drömma…

Jag köpte också en bok om hur man målar med acryl. När jag kom hem upptäckte jag att jag redan hade en, som jag köpt på någon bokrea för några år sedan, i min bokhylla. Men det är i alla fall en annan utgåva och en annan författare….

Så nu är jag väl tvungen att sätta igång att måla också med det snaraste...

19 kommentarer:

Anonym sa...

Å! Vilka fynd du har gjort!
De fyra översta, kan du bums skicka hit till Kinna!
Dottern tar de två till vänster och jag de andra två. Det blir bra.
De understa kan jag också ta över, det blir bra läsning för barnbarnen, de börjar ändå tröttna på Lilla Kanin, Pelle Plutt och Bamse.

Christel sa...

Låter härligt med 2,7 kg Provence, jag tror jag stod och klämde på samma bok tidigare idag...men jag lämnade den kvar. Tog annat med mig hem istället, såg att du och jag ägnat oss åt samma saker idag. Har du fått någon semla idag då? Vi hade semmelfika i lärarrummet, mumsigt!

Man måste faktiskt inte ha ordning på sina böcker, inte alla iallafall, man får köpa nya böcker ändå! Ha en bra vecka! Kram

Musikanta sa...

Marskatten:
Skynda dig att handla böckerna i morgon - det fanns rätt många ex kvar idag i alla fall. Kostar 49 - 59 kr styck för traktorerna.

Språkböckerna något dyrare men inte mycket. Jag vill gärna behålla dem :-)
Lillmirren är sorgligt ointresserad av Pelle Plutt etc. Det ska vara ä-o-a (grävskopa)
Hälsa dottern!
Kram/M

Bloggblad sa...

Då kan jag ju överta din gamla akrylbok, då... jag visste inte att man skulle läsa om det innan man började måla...

Spraket har jag läst. Underbar!

Jag har inte varit på bokrea, hittade en annan slags rea på rean igår och gjorde slut på det som fanns kvar i kassan.

MEN - jag har ätit TVÅ semlor. (Jag som normalt inte är så förtjust...)

Musikanta sa...

Christel:
Nej - inga semlor för mig inte. Det är en halv dagsranson om man ska banta.

Jag köpte nämligen en jättesnygg kavaj idag för 100 kr som satt perfekt. Enda kruxet var att den inte gick att knäppa igen...

Den ska kunna knäppas till sommaren har jag bestämt, därför inga semlor...

Jag har bläddrat lite i Provence - det är en helt makalöst fantastisk bok! Underbara bilder. Ska du inte ångra dig? Vad får man för 99 kr i snabbköpet?

Det kan ju faktiskt vara charmigt med lite oordning i bokhyllorna. Man hittar trevliga böcker som man inte hade en aning om att man hade...
Kram/M

Musikanta sa...

Bloggblad:
Då har du ätit en HEL dagsranson enligt VV!

Ska du också börja måla? Inte visste jag att du hade konstnärliga talanger också! Det har du dolt väl...

Hur blir det med "häng"dikten? Kommer den snart?

Madicken sa...

Bokrea är farligt, man kommer aldrig tomhänt därifrån, hahaha...

Eleonora sa...

Den om Provence ska jag genast skaffa mig! Brukar ju hälsa på min "franska" väninna där litet då och då. Kanske kan det bli i vår om jag hittar en bra billig resa.

Det var fina fynd du gjort! Trevlig läsning. Kram kram

Musikanta sa...

Eleonora:
Skynda dig bara - den lär väl gå åt ganska fort, antar jag.

Jag önskar också att jag hade någon att hälsa på i Provence. Som det nu är får jag nöja mig med att hälsa på hos Monet. Du hittar henne i min länklista.
Varm kram/M

Musikanta sa...

Madicken:
Skrev nyss en kommentar till dig men den kom tydligen bort.

Jag skulle naturligtvis stannat hemma i stället och städat som jag hade tänkt från början...

Kul att du tittade in igen - det var ett tag sedan.
Kram/M

Marianne sa...

Hahahaha, jag skrattar ihjäl mig! Bokblad är ju för rolig! Tur att hon inte visste att man måste läsa först!

Ser att de flesta böckerna var till en viss ung herre : )

Jag skulle också vilja ha Ord och Språket. Men det är som det är med den saken, rean är över när mitt plan landar i Svedala. Väntar i stället med spänning på mitt första nummer av tidningen Språk.

Kram!

Miss Gillette sa...

Och jag då, jag har svurit högtidligt på att inte köpa EN ENDA bok på rean. Tror du jag håller det löftet? :-(

Böcker man ska ge bort räknas dock inte: de bidrar ju inte till kaoset i ens eget hem.

Grekland nu sa...

Det är nåt visst med bokrea i alla fall.Det är den enda rea som kan få mej att gå ut och handla kl 7 på morgoen, vilket jag gjort en gång. Och det är omöjligt att inte köpa nåt, även om det för det mesta brukar bli så att böckerna bara blir stående i bokhyllan. Här i Grekland finns ingenting som heter bokrea, här är böckerna DYRA hela året!

Musikanta sa...

Marianne:
Jag blir alltid på gott humör när jag läser Bloggblads blogg. Hon hittar alltid något roligt i de mest alldagliga händelser...

Jag håller på att lägga upp ett litet bibliotek till de båda yngre herrarna i mitt liv. Den som redan finns och den som ska komma till världen i mitten av juli.

Språket prenumererar jag på sedan länge. Alltid lika trevlig och intressant att läsa.
Varm kram/M

Musikanta sa...

Miss Gillette:
Jag funderar på att göra som Bloggblad gjorde för ett tag sedan. Lägga en massa böcker som man läst och inte tänker läsa om i en kartong och be alla gäster som kommer hem att ta med sig det dom vill ha...

Det kanske vore idé att sortera lite i sina bokhyllor medan man lever. (Har haft en begravning idag så då funderar man ju lite på sånt...)

Men det brukar stanna vid en tanke.

Musikanta sa...

Grekland nu:
Här började de faktiskt redan vid midnatt den 24 februari och höll öppet till kl. 2. Men så intresserad är jag i alla fall inte.

Man kan ju i vilket fall som helst beställa böcker innan om det är något man absolut vill ha. Men det är lite fest över att själv gå dit och trängas i alla fall...

Musikanta sa...

Grekland nu:
Här började de faktiskt redan vid midnatt den 24 februari och höll öppet till kl. 2. Men så intresserad är jag i alla fall inte.

Man kan ju i vilket fall som helst beställa böcker innan om det är något man absolut vill ha. Men det är lite fest över att själv gå dit och trängas i alla fall...

Eleonora sa...

Igår gick jag till min närmaste bokhandel för att köpa PROVENCE men den hade dom inte. Idag ska jag till Ica Maxi och handla, så jag hoppas jag kan hitta den där.

Med posten igår fick jag däremot från Bra Böcker: Upplev Sverige - en bok på drygt 500 sidor, som är en guide till vad man kan göra för utflykter runtom i landet.

Ha en underbar dag och kram till dig

Musikanta sa...

Eleonora:
Hoppas du har tur och hittar boken någon annanstans.

En sådan bok som du fick med posten skulle man verkligen behöva. Då kan man få lite tips till utflykter i sommar...
Varm kram tillbaka/M