fredag 13 februari 2009

Fredagstema Närmast Hjärtat

Skaparen av fredagstemat Närmast hjärtat är Fritt ur Hjärtat.

Närmast hjärtat har jag just nu mitt sköna, mjuka och tunna underställ av ylle från Åshilds postorderföretag för 70 plussare. Jag kan tänka mig att även 70 minusare kunde ha glädje och nytta av en del av deras produkter. T.ex. handvärmare (vantar) och värmetofflor som är stoppade med lavendel och linfrö och värms i mikron som vetekuddar. Eller lökhackaren Alligator(!).

Fast yllekalsingarna sitter ju förstås inte närmast hjärtat…

Mer bildligt har jag min stora familj närmast hjärtat. MM, mina två döttrar med sina män och min son med sin fru. Och så mina fem barnbarn förstås.

Allra närmast hjärtat måste jag naturligtvis tillstå att Lillmirren har en stor plats. Att få följa en liten människas utveckling dag för dag, även om det bara är per telefon, är en stor glädje och lycka. Jag sörjer över att jag inte hade den möjligheten på samma sätt med de andra barnbarnen– jag arbetade då 100% i skolan och 67% i kyrkan. Det innebar i princip alla dagar i veckan…

Lillmirren är 20 månader nu och jag träffar honom ungefär var tredje vecka. Varje gång har det hänt något nytt i hans utveckling. Han pratar och diskuterar mycket även om man inte förstår vad han säger. Och han begriper nästan allt vad vi pratar om.

Som när Mirren talade om att hon inte kunde hitta hans mössa men trodde att den låg kvar i bilen. Under tiden hon gick ut för att hämta den hade han letat reda på Mirrens röda mössa och satt den på sig i stället…Lillmirren äter tårta med djup koncentration

Fler fredagsbloggare finner du här:

. Nilla, Anna, Desiree, Annika, Anne, Petra ,Anna-Saltis ,Millan, Anki, Marianne, Victoria, Lia, Cecilia, Leopardia, Marina, Marie, Strandmamman, Ulrika, Jemaya, MiaD, Ingabritt, maisoui, Moster Mjölgumpa, Erica, Taina, sparkling, Christel, ,emma, jennie, Nykomlingar förra veckan:-) musikanta, sara, underytanjag, marskatten, lena w.

17 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Du har vackra saker närmast hjärtat. Det påstår jag utan att ha sett understället;-) Som jag för övrig är säker på att jag skulle uppskatta trots mina 45,5:-)
Jag tror du beskriver n vanlig känsla inför barnbarn, de tillför så mycket och man vill vara med.

Musikanta sa...

Fritt ur hjärtat:
Ja det var just det jag tänkte. De har massor med motionsredskap också...

Jag får försöka ta igen med Lillmirren vad jag har missat med de andra. Tiden går så fort - det äldsta barnbarnet fyller 19 år idag...

Annika sa...

Understället skulle säkert vara bra även för en 42 åring :-)
Låter nästan så.
Och Lillmirren är så söt! vad mysigt att du får träffa honom så pass ofta som du gör!!
Ha en fin helg!!

Musikanta sa...

Annika:
Det blir i alla fall bra mycket billigare än att köpa dyra underställ i sportaffärerna...

Lillmirren är förfärligt söt - och han vet om det också. Han vet precis när han ska ta fram sitt allra mest oemotståndliga leende, t.ex. när han pekar på var glassen finns i frysen...

Taina sa...

Underställ ÄR bra och sköna. I dessa kalla hus i Connecticut så sitter de väldigt bra OCH nära hjärtat. Annars så är det som du säger, familjemedlemmar är närmast...Ha en trevlig helg!

Saltistjejen sa...

Vad underbart att du känner så för Lillmirren tycker jag! Att du inte ahde samma upplevelse med dina tidigare barnbarn är ju bara något som man måste acceptera. Du levde ett helt annat liv då. Visst kan man i efterhand tänka tillbaka och tycka att det är tråkigt att man inte fick samma närhet då som nu, men å andra sidan fick du kanske en massa annat som du uppskattar mycket? Och dina andra barnbarn finns ju kvar så du kan u iallafall ha en bättre kontakt med dem NU än DÅ. Det är aldrig försent att börja ta upp kontakten.
Men i vilket fall tycker jag det är jättefint att du känner som du gör för Lillmirren!!
Hoppas du får en skön helg!
kram!

Christel sa...

Hej! Hittade din blogg via Fredagstemat, blev rörd av hur du uttrycker det som nog är allas känsla, både inför barn och barnbarn, att tiden går så fort och att mycket slåss om vår tid. Har inga barnbarn men vart tog tiden med barnen som små vägen? Plötsligt är de 16 och 14 år. Men var tid har sitt. Jag studerar till (och arbetar som) specialpedagog i matte, kan vi kanske utbyta lite tankar om? Ha en bra alla hjärtansdag!

Marianne sa...

Så du har så många barn och barnbarn! Och så stora! Jag som trodde att Lillmirren var det första barnbarnet.

Visst ÄR han söt! Blir nog en riktig flicktjusare av honom : )

Och många nya fredagsbloggare ser jag, vad roligt!

Stora kramar på Alla hjärtans dag!

Anonym sa...

Det låter skönt med värmande underställ, närmast hjärtat! Något även för 70-, som du säger.

Tänk jag hade också fått för mig att Lillmirren var första barnbarnet!

Kramar!

Eleonora sa...

Tack för ditt långa mail. Ska svara så småningom. En finfin dag önskar jag dig! Stor kram

Bloggblad sa...

Nu som först har jag läst psalmen - och skrattade högt. Det ska vara en universitetsforskare som inte ser poesin utan sakfrågan... :)

Jag bara älskar den psalmen.

Och du skulle bara veta vilken ljuvlig melodi jag fick via mail igår kväll.... ojojojoj vilken hit.

Musikanta sa...

Taina:
Det har varit en underbar dag med strålande sol och med klarblå himmel utan ett enda moln. Dock -5 grader, så det var skönt med Åshilds underställ under promenaden till min lilla björk...
En trevlig helg önskar jag dig också!

Musikanta sa...

Saltistjejen:
Tack för din långa kommentar! Nu är det så att de äldre barnbarnen är från mina barn i mitt första äktenskap och det kanske också gjorde sitt till att jag inte träffade dem så ofta. MM var inte så intresserad av dem heller...

Jag har en bra kontakt med dem och deras föräldrar, men träffar dem inte så ofta tyvärr. Men, som du säger, jag tar igen det nu med Lillmirren!

En skön helg önskar jag dig och din lilla familj också och en stor kram från Musikanta.

Musikanta sa...

Christel:
Välkommen till min blogg. Vi kommer säkert att kunna utbyta många tankar och idéer - jag jobbade i alla fall som speciallärare i över 20 år...

Hade elever både på låg-mellan- och högstadiet. Har också jobbat i särskola och i specialklass. Alltså litet av varje. De sista åren innan jag gick i pension rörde det sig mest om läsinlärning och hjälp med matte på mellanstadiet.

I 50-årsåldern tog jag kantorsexamen och numera vikarierar jag som sådan i olika församlingar. Just nu har jag ett heltidsvikariat p.g.a. att ordinarie kantorn är sjukskriven samtidigt som jag även åker runt till andra församlingar och spelar. Fullt upp, alltså...

Att tiden går fort behöver du inte tala om för mig. Den bara försvinner! Passa på och njut av dina tonåringar medan du har dem hemma - det dröjer väl inte länge förrän de flyttar hemifrån, åtminstone den äldsta. 14-åringen stannar väl kvar ett tag till antar jag.
En skön helg önskar jag dig!

Musikanta sa...

Eleonora:
Jag önskar dig också en skön helg. Själv ska jag spela på en mässa i grannförsamlingen i morgon, men sen är jag ledig.
Varm kram från Musikanta.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag får höra den på måndag hoppas jag.

Jag kommer inte ihåg vilken psalm det var...:-(
Hittar den heller inte bland alla kommentarer.

Bloggblad sa...

Barn och stjärnor föds i mörker... ligger i hjärtat... etc.

Du har nog redan fått den nya låten via mail. Klicka på gemet - och sen på noten. Där ligger den. Och njut.

Nu ligger alla mina papper i rätt ordning - nu ska jag sova natten.