fredag 6 februari 2009

Fredagstema väskor


Några av mina väskor (bilden går att klicka större)

Här är några av alla mina väskor. Jag har nämligen svårt för att slänga saker. Den svarta skinnväskan som är gömd bakom de andra till vänster har jag fått från en bokklubb. Den har jag aldrig använt eftersom jag inte får ner allting som man måste ha i en väska. Jag blev glad när Mirren ville ha den.

Den bruna väskan är faktiskt av skinn - den köpte jag på rea - låset går gärna upp, så den används inte ofta. Den svarta plastväskan har hängt med länge men fick inta andraplatsen när jag föll för den röda. Också den av plast men det är svårt att se att det inte är skinn. Fast man VET ju ...

Väskan längst till höger är en fake Gucciväska som jag gav 100 kronor för i Peking. Jag har fler sådana Gucciväskor längst inne i garderoben.

Jag har tidigare skrivit om min mardröm om att glömma väskan, men sedan Marianne i Kairo tipsade mig om att ha en miniväska över axeln och på magen som äldre damer (något äldre än jag själv) brukar ha när de går och handlar med rullatorn har jag inte haft en enda mardröm av detta slag!

Som Marianne föreslog, har jag alltid med mig den större handväskan liggande i bilen, med allt som man absolut måste ha med sig, hårborste, anteckningsblock och pennor, starka karameller att suga på, huvudvärkstabletter, portmonnä med mynt till parkeringsautomaten, almanacka, näsdukar och inte minst etuiet med mina dyra hörapparater (som jag borde ha i öronen och inte i väskan).

Hittills har jag inte behövt öppna denna väska en enda gång på en månad under mina shoppingturer. Det har räckt med miniväskan som bara innehåller plånbok och mobiltelefon. Nycklarna har jag i en kedja som jag fäster i linningen på långbyxorna. Tänk, jag som har dragit den stora väskan med mig överallt tidigare...

Händerna är fria - det är helt underbart! Och den hänger med överallt. Ingen risk att jag glömmer den. Den här lilla väskan är faktiskt av skinn, också den en present från en bokklubb...


Väskan är bara 20 cm hög och 17 cm bred

14 kommentarer:

Annika sa...

Men Musikanta!! ÄR du med i temat!!!???? VAD KUL!!!! DÅ ska jag länka upp dig! Jättekul!
Smart väska det där, bara att slänga över axeln. Gillar!
Äkta fejk från Peking har jag också på min blogg idag :-)

Fritt ur hjärtat sa...

Jag får åka till peking förstår jag! Gillar dina väskor Kul att du är med och hade massor att berätta kring temat! Jag länkar.

Marskatten sa...

Fejk eller inte...huvudsaken är att man gillar sina väskor1

Jag gjorde en stor rensning i samband med flytten i november, så nu har jag inte många kvar....bara 3-4 stycken! Suck, men det betyder att jag måste se till att skaffa fler och det är inte fel!

Ha en bra helg!

Musikanta sa...

Annika:
Hade tänkt att vara med tidigare, men på fredagarna har jag nästan alltid någon begravning och sen kommer MM hem och vill ha sällskap, så det blir ingen tid över för det mesta.

Fredagstemat ska ju faktiskt vara på fredagen, annars är det inte lika roligt! Ska titta in hos dig alldeles strax och se på dina väskor...

Musikanta sa...

Fritt ur hjärtat:
Kul att du vill länka. Det är alltid trevligt om fler bloggvänner hittar hit!

Det finns faktiskt affärer som säljer "riktiga" Dior- och Gucciväskor i Peking också. Men det blir liksom ett annat prisläge. 8-12000för en handväska är inte ovanligt. Men oj, så mycket piratkopior som det finns...

Musikanta sa...

Marskatten:
Jag ska nog till återvinningen med några exemplar vad det lider.

Jag får ta mig samman och rensa garderoberna en vacker dag. Men det är ju så mycket roligare att sitta vid datorn...

Just nu är det faktiskt rea på väskor också, så passa på!

Grekland nu sa...

Ja, det är inte klokt egentligen hur mycket man vill ha med sej när man går nånstans, och då blir ju väskorna stora och otympliga. Men jag är trött på tunga väskor, numera gör jag ungefär som du - jag kör med en mindre väska som går att hänga tvärsöver. Resten tar jag i en påse eller nåt...(som oftast blir liggande i bilen)

Musikanta sa...

Grekland nu:
Jag förstår inte att jag inte kommit på det tidigare.

Skulle jag eventuellt behöva något av allt det jag har i den stora väskan, kan jag ju bara gå tillbaka till bilen och hämta det.

Taina sa...

Gucciväskorna är lika fina, fake som äkta. Vi har också några här hemma och de kommer från Shanghai. Kvaliteten helt ok. Ingen behöver ju veta att de är fake, eller hur ;)

Musikanta sa...

Hej Taina och välkommen till min blogg! Roligt att du hittade hit.

Visst är Gucciväskorna snygga, även fake, men jag tror ju inte att de äkta väskorna har remmar av konstläder som mina har...

Petra H sa...

Vilken praktisk idé att ha två väskor, så slipper man släpa runt på allt när man är ute och handlar. Marianne är alltid så smart!
Själv har jag alltid en kofta i min väska när jag är ute och handlar i Puerto Rico - där man alltså tar på sig när man går IN i affärerna, och av innan man går ut i värmen igen!

Musikanta sa...

Hej Petra och välkommen till min blogg.

Haha, det där med koftan har jag aldrig hört förr. Däremot vet jag att expatsarna brukar gnälla om att det alltid blir förkylda av luftkonditioneringen.

Det låter alltså som en god idé att ha en kofta i väskan som du berättar...

Marianne sa...

Så skönt att du är av med din mardröm! Jag körde det tricket nu när jag åkte till Sverige och skippade handväska som jag annars alltid brukar ha när jag reser. I stället hade jag min kabinväska på hjul - men höll på att glömma den ett par gånger i säkerhetskontrollerna!

Jag har också ett par fuskväskor, köpta hos min specialhandlare i Istanbul som har riktigt fina kopior med äkthetsintyg och allt i skinn. De bästa väskorna har han i det hemliga rummet längst in, det man blir insläppt till bara när han förstår att man är pålitlig. Och då får man först testas i det yttre hemliga rummet : )

Musikanta sa...

Marianne:
Så långt som att glömma kabinväskan har jag aldrig kommit faktiskt. Men MM brukar ju vara med och hålla reda på mina saker när vi reser.

Numera har jag alltid bara min lilla väska när jag shoppar och mardrömmarna har faktiskt lyst med sin frånvaro sen dess...