måndag 29 juni 2009

Från mitt liv som kantor 10

Nu på sommaren händer det mycket i kyrkan. Nästan varje söndag framöver är det någon friluftsgudstjänst någonstans som jag ska spela på. Det är roligt och omväxlande, man kommer ofta ut i skärgården och träffar trevliga och snälla människor överallt.

Färjan går i skytteltrafik den här söndagen (alla bilder utom en går att klicka större)


Gårdagens friluftsgudstjänst ägde rum i det sedvanliga tältet på gården Arvidslund nära Rönö kyrka. Eftersom MM och jag hade god tid på oss, åkte vi först en sväng till den vackra gamla kyrkan i Rönö där MM tog några kort. Det är förresten han som är upphovsman till nästan alla foton i det här inlägget.


Den gamla kyrkan i RönöPå muren vid Rönö kyrka...


...frodas den gula fetknoppen


Sedan några kilometer till Arvidslund där det redan hade samlats en hel del personer, både från församlingen i Rönö och angränsande dito. Allt som allt tror jag vi blev ett trettiotal personer. Det var ganska skönt att vara i skuggan under tältet och bara ana den strålande varma solen utanför…Tältet gav skugga under den strålande sommarsolen


En av anledningarna till att jag blir uppbokad på nästan alla friluftsgudstjänster på Östra Vikbolandet redan i mars (det är jag helt övertygad om) är att jag tar med mig egen synt så att prästerna slipper fixa med det.Änglagård som postludium

Efter gudstjänsten bjöd värdparet Elsie och Gösta på kaffe med dopp och hembakat, både smörgåsar och kaffebröd. Ståndaktig som jag är, åt jag bara en liten smörgås. MM däremot, som också räknar points, kunde inte motstå den läckra ambrosiakakan utan tog två bitar…
Rosa prästkragar bland de vita i stenpartiet

12 kommentarer:

tant lila sa...

Det ser ju jättemysigt ut i tältet. Jag hade nog också ätit av ambrosiatårtan!

Musikanta sa...

Synd att jag inte kan lägga ut bilden på prästen. Han är klädd i kaftan som går till hälarna i sommarvärmen! Och han är väl inte en dag över 35 tror jag. Gillar inte kvinnliga präster men är gift med en som verkligen "har skinn på näsan" hur det nu går ihop sig. Han är jättetrevlig för övrigt.

Dock får man till hans stora fördel framhålla en underbar sångröst och ett högt och tydligt föredrag - som jag, som är lomhörd verkligen förstår att uppskatta!

Apropå ambrosiakakan, har man bestämt sig så har man...
Fast visst såg den god ut!

I morgon ska jag resa med Swebus till Mirren och fira Lillmirrens tvåårsdag. Då blir det inte lika lätt att hålla diet eftersom hon är en fena på matlagning i motsats till sin mor...
Kram!

Musikanta sa...

Tant Lila:
Glömde som vanligt att skriva att ovanstående kommentar var till dig, men det förstod du antagligen ändå...

Bloggblad sa...

Den färjan hade jag i blickfånget i lördags när vi låg ute på Notholmen (där du och jag var).

Himla fin bild på dig med synthen! Kanske gillar de också att de får lite mer sväng på låtarna när du spelar.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Alla sjöng snällt och högt så jag antar de var nöjda. Här fick man i alla fall sitta vid ett bord och på en stol - men på söndag ska jag ut i naturen i Östra Ny. Såvida det inte regnar - men solen verkar ha kommit för att stanna åtminstone veckan ut.

Åker som du kanske sett i kommentaren ovan till Mirren i morgon. Hoppas att hon är hemma några dar till åtminstone.
Ha det gott i värmen - jag flyter bort...

Marianne sa...

Nä du, jag är övertygad om att de vill ha dig som kantor eftersom du spelar bra!

Härligt med gudstjänst ute i Guds sköna natur. Det måste bli en speciell stämning. Ambrosiakakan hade jag också kunnat avstå, men det fanns säkert andra gobitar som jag inte hade kunnat hålla tassarna ifrån.

Läste att du ska fira Lillmirrens 2-årsdag! Grattis till honom! Hoppas du får härliga dagar i storstan!

Kram!

Mia sa...

Vad härligt att kunna arbeta ute som du gör, och samtidigt förgylla de tillställningar som du kommer till. För det är jag säker på att du gör! Jag har svårt att motså alla former av kakor och det är ju faktiskt bara artigt att smaka när man blir bjuden! :-) Kram!

www.metrobloggen.se/lilatankar sa...

Jag smälter bort! Och jag tänker på de där pointsen som jag också skulle behöva räkna, och på din motionscykel!
Jag har 16 oanvända Viktväktarkuponger som jag fick som friskvård på jobb p g a värken, som man trodde skulle bli bättre om jag gick ner i vikt. Hade redan använt 16 andra. Gíck ner 9 kilon och upp 12 efteråt! Då fungerar Viktväktarna på mig, jag fixar inte vikten efteråt.
PS Värken minskade när jag slapp rektorn!

Musikanta sa...

Marianne:
Ja, kanske lite för att det flyter. Men jag tror i alla fall att det är mest praktiskt. Kh planerar friluftsgudstjänsterna och tänker: Ingrid! Hon är alltid hemma på sommaren och så har hon egen synt. Jag ringer henne så slipper jag tänka på det mer...

Har just kommit hem från "storstan" med skavsår! Promenad kippskodd i 29 graders värme i skuggan frestar på. I Mälarhöjden, där Mirrfamiljen bor, är det massor av backar överallt att dra en vagn upp och ner!
Kramar!!

Musikanta sa...

Mia:
Ja, är det bara uppehållsväder och helst lite sol är det jättekul. Man kommer faktiskt ut på mycket som man aldrig skulle funderat på annars.

För det mesta är det ju "kaffekorg" som man har med sig, men när man blir bjuden, som i söndags, är det svårt att tacka nej.
Kram!

Musikanta sa...

Tant Lila:
Jag välsignar mina luftvärmepumpar. De gör att jag i alla fall inte lider inomhus. Jag smälter inte bara, jag rinner bort utomhus!

Det är ju så att har man gått ner till sin "idealvikt" så tycker man ju att man kan unna sig lite efteråt. Men se, det kan man ju inte alls!

Skönt att du slapp både rektor och värk. Konstigt hur människan fungerar!

Det blir lite sporadiskt med bloggningen nu ett tag framöver eftersom jag åker upp och ner till Stockholm med jämna mellanrum.

Datum för lillebrors ankomst är satt till den 17 juli men han kan mycket väl få för sig att komma tidigare som hans storebror gjorde.

Inte för att jag är till så mycket hjälp men jag kan i alla fall hålla ett öga på Lillmirren och vara "ett litet sällskap" eftersom Mirrpappan jobbar hela nästa vecka.
Varma (puh) kramar/M

Bloggblad sa...

Du kan ju hålla oss underrättade om lillebrorsan...

Själv är jag rätt glad över att vara barnfri ett tag nu.