tisdag 14 december 2010

Hej mitt vinterland...

Här kommer några vinterbilder eftersom jag inte vill vara sämre än mina bloggkompisar som nästan alla har visat eller visar snöbilder från när och fjärran. Jag tror i alla fall att vi nästan har mest snö av alla här i Mogata. Säg emot mig den som kan...


Min promenad i sex graders kyla och snålblåst börjar på vår lilla gata. (Bilderna går att klicka större).Jag hann inte ens räfsa bort löven under äppelträden innan den första snön föll. En del sitter fortfarande kvar.


Jag behöver ingen gran hemma när jag har de här utanför knuten.


Nu förstår jag vad som menas med snötyngda granar...Mitt speciella promenadträd som jag tror är en lind och som jag älskar att fota under alla årstider.Där de stora grässtråna (någon som vet namnet?) sticker upp är det ett ganska djupt dike i vanliga fall.


Fingrarna börjar kännas lite stela eftersom jag måste ta av mig vantarna varje gång jag tar foton.


Hit, men inte längre. Nu börjar det bli rejält kallt...


Mogata kyrka skymtar bakom trädenKlockan är bara tre men solen håller på redan på att gå ner. Hem, ljuva hem och en kopp te...

13 kommentarer:

em sa...

Jag har ingen som helst längtan att leda snöligan - är bara glad att du inta'r ledarplatsen. Skulle vara bussigt om du ville leda i köldligan också!
Margaretha

Musikanta sa...

Margaretha:
Tror i alla fall att jag ledde köldligan torsdagen 2 dec. när jag skulle på mammografi i Linköping. Då var det 23 grader kallt och jag frös om fötterna i bilen...

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Jag klickade några gånger för mycket på "Publicera kommentar" så det kom tre likadana. Därav borttagningnarna...

Pettas sa...

Vi har bara haft -18 grader, så vad det anbelangar ligger i vi ordentligt i lä:D..trivs där också!
Vass, skulle jag kalla "gräset".

kram

Musikanta sa...

Karin:
Jag hade faktiskt tänkt att skriva "vass" också, men det brukar väl inte växa på land, eller? Men det kanske även trivs i diken, vad vet jag?

Det var tillräcklig kyla med minus sex grader och blåst idag! Men det var väldigt vackert och fridfullt - jag såg inte ens en hundägare under min promenad...
Kram tillbaka!

Grekland nu sa...

Så vackert! Vi fick ju också snö igår men vi ligger nog sist i snöligan ändå...Fast det ska komma mer i morgon och även bli flera minusgrader.

Lotta sa...

Åh, så vackra vintriga bilder! Och nu när solen lyser blir naturen så fin med allt det vita. Tyvärr smälte det mesta bort härom dagen på min gata i stan...och sen blev det riktigt kallt igen. Fast idag var första gången på länge jag slapp att skrapa bilen :-)

Musikanta sa...

Ingabritt:
Var glad för det du! Hade önskat mig lite mindre av den varan...
Men jag funderar allvarligt att leta fram mina skidor och skidskor. Just nu skulle det bara vara att spänna på sig dem utanför dörren och åka iväg.

Lotta:
Som väl är har vi både motor- och kupévärmare. Annars hade den gamla bilen (som vi nästan alltid använder eftersom vår nya är en firmabil) inte startat alls.

Ja, det är hänförande vackert när solen skiner på den vita snön och himlen är blå. Men fy så kallt...

Miss Gillette sa...

Ja det var värst vad mycket snö och vad många minusgrader. Snäppet värre än här på båda punkterna. Jag som trodde att Östergötland hade gynnsammare odlingsklimat än vi! Fast det kanske inte gäller vintrarna. :-)

Anna, Fair and True sa...

Vackert! Jag har varit dålig på att ta både höst- och vinterbilder i år. Förra året tog jag massor. Men vintern är ju i alla fall inte slut på ett tag så jag hinner väl :)

Musikanta sa...

Miss Gillette:
Jag vet inte faktiskt eftersom jag sällan odlar något annat än mina intressen :-)!

Anna, Fair and True:
Jag såg också att jag knappast hade tagit några bilder i augusti t.ex. Konstigt - jag som är ute och fotograferar jämt! Skulle ha dem till halvårskoll.

Du kan ju använda dina vinterbilder från förra året - ingen större skillnad :-).