måndag 13 december 2010

Mina Damers Syföreningsboogie

Den underbare men tyvärr rätt bortglömde Ulf Peder Olrog har skrivit massor av roliga visor till härliga melodier. En av dessa är Syföreningsboogie, som Mina Damer framförde bland annat på Aktiva Seniorers Julfest i Norrköping igår. Vi hade i alla fall roligt, hoppas att någon mer hade det också...

Här är vår version av Syföreningsboogien.
Vill man höra hela texten sjungas och spelas av ett riktigt proffs, Charlie Norman, kan man gå in här och klicka. Det gick inte att visa videon i inlägget tyvärr.

7 kommentarer:

Pettas sa...

Applåd, applåd. Det lät ju bra!!:D Dessutom märker man glädjen i syföreningsboogiegruppen!

Tack för musik och sång!

em sa...

Tusen tack, både för er föreställning, och för länken. Vi blev sittandes här och lyssnade på gamla go'bitar. Det betyder att julkorten inte blir färdiga att posta i morgon, men jag får väl lägga i en lapp och skylla på dig, för att korten kommer efter jul.
Margaretha

Musikanta sa...

Pettas:
Haha! Bättre har jag väl hört, men som sagt, roligt hade vi i alla fall! Och alla hade lärt sig refrängen utantill - bara det! Men man blir ju extra kritisk när man hör och ser sig själv inspelad. Men det här var ju väldigt opretentiöst som väl var.

Margaretha:
Jag förstår helt att du fastnade när jag såg alla gamla plattor som fanns länkade till CN. Men julkorten kommer fram till jul om du postar dem senast 16, så du kan ta det lugnt :-).Du får gärna hälsa från mig iofs. Själv har jag INKÖPT julkort och frimärken idag, bara det...

Bloggblad sa...

Jättekul show! Damen närmast pianot känner jag igen, har sett henne i kyrkan.

Förresten såg jag din bror i kyrkan på konserten med Pernilla Andersson, fast han kände som vanligt inte igen mig... länge sen jag såg honom.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Vi sjöng faktiskt lite andra julsånger också, bl.a. Julen är här, som har blivit en riktig hit på sistone! För mig var det ju tidigare bara en sång barnen sjöng på julavslutningarna.

Skulle inte tro att det är samma dam - hon är inte från Söderköping och går nog mycket sällan i kyrkan skulle jag tro.

Visste inte ens om att min bror var hemma från Afrika. Du får väl gå fram och putta på honom nästa gång du ser honom och hälsa från mig...

Eleonora sa...

Tack Ingrid - det var ett trevligt inslag!!

Jag har nu hälsat på hos Marianne. Du kan se mitt svar under hennes LUCIA.

Tack för dina rara hälsningar. Ha det gott och stor kram

Musikanta sa...

Eleonora:
Ja, du får ta det för vad det är - vi är ju ett gäng amatörer...
Roligt att du tittade in hos Marianne, jag har läst din rara kommentar också.

Du måste gå tillbaka till hennes tidigare inlägg någon gång när du får tid. Hon har visat sådana underbara bilder från Kairo och berättat om dem.

Ha det gott själv och stöka inte för mycket.
Kramar från Ingrid!