tisdag 21 december 2010

SNÖREKORD!

Klipp från dagens NT. Börrum ligger 15 km härifrån, så det här rekordet gäller säkert även Mogata! Bilderna går att klicka större.

Trots att det har varit sexton grader kallt har MM varit uppe och skottat på taket i några omgångar idag. Här är några bilder på snödjupet där...
Jag klättrar upp för stegen för att besiktiga taket. Under snöhögen som kommer att bli avsevärt större befinner sig en rhododendronbuske, en lagerdito och lavendel


En hel del verkar det som...


Hänförande utsikt från taket över andra tak i bynDen nyinköpta snösläden kommer till god användning

10 kommentarer:

Bloggblad sa...

Tack och lov att vi har ett brant tak som vi slipper skotta. Altantaket är så pass tätt byggt att det har klarat sig hittills, det går inte att gå på det.

Vår gata har bara en smal körbana - inga trottoarer finns längre, långtidsparkerarna hindrar snöröjningen så här är katastrof när alla ska lämna eller hämta barn samtidigt.

Evatina-beth sa...

Oj, oj,oj,. Tur att vi inte behöver upp och skotta på ett tak med makens brutna revben.

Pettas sa...

Kanhända man borde gå upp litet oftare på taket;)?. Så fin utsikt har man inte alla dagar. Skönt att ni inte har så snötyngd fara ovanför era huvuden till julen.

kram!

Klimakteriehäxan sa...

Jag är SÅ trött på snön. Och då slipper jag ändå skotta!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Min gamla elev Jimmy har varit och kört bort rätt mycket snö på gatan med sin traktor och släpvagn - jag var rädd att han skulle ta med sig staketet också. Men nu kan det mötas två bilar i alla fall.

Tur att skolan är slut för dig i alla avseenden!

Musikanta sa...

Eva:
Ibland är det skönt att inte bo i hus. Tur att MM inte har några brutna revben än i alla fall - han har lätt att få det.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Karin:
Vem vet hur det blir till jul. De lovade att juldagen skulle bli värst - det är då jag ska åka tre mil in till Norrköping i arla morgonstund innan de hunnit ploga, antar jag.
Kramar!

Musikanta sa...

Klimakteriehäxan:
VEM är inte trött på snön? Har dom det jämt så här i Norrland är det verkligen synd om dom...

Saltistjejen sa...

Ojooj vad det kommit snö hos er! Ni kommer få en riktigt vacker vit jul!!
vill mest önska dig och dina närmaste en riktigt fin jul tillsammans! Hoppas ni får det mysigt och skönt!
Kram!

Musikanta sa...

Saltistjejen:
Tack för julhälsningen. Ja, vi har haft en skön och avslappnad jul. Julottan gick också bra, som tur var blev det inget snöoväder.

Tyvärr kom vi inte iväg till Stockholm och Mirrfamiljen på annadagen som vi brukar eftersom det grasserade magsjuka i familjen. Så det blev ännu lugnare än vi tänkt oss.

Läste om er julafton - så mysigt med alla vännerna!
Kramar från Ingrid