torsdag 26 maj 2011

Fredagstema Show&Tell – Sommarlängtan

Desiree står för månadens sista fredagstema. Tack Desiree för trevliga teman! 

Jag kan inte säga att jag har någon speciell sommarlängtan numera. Det var annorlunda när jag jobbade som lärare innan jag blev pensionerad. Då skulle jag nog kunnat skriva en bok om hur mycket jag längtade efter sommaren och om allt som jag skulle hinna med under sommarlovet.

Skulle man ut och resa på den tiden var det ju bara sommaren som gällde. Nu kan man ju resa när som helst på året – dvs. om man inte har almanackan fullbokad, som den är ibland.

Vad gäller sommaren har  jag friluftsgudstjänster inbokade alla söndagar från och med den tredje juli till och med den sjunde augusti t.ex. Jag kommer även att fira min födelsedag i juni med en friluftsgudstjänst ute i Arkösunds skärgård.


Friluftsgudstjänst hos Eva W. 2010

Det som jag längtar efter allra mest nu är naturligtvis det lilla nya barnbarnet, som förmodligen kommer att göra sitt intåg i denna världen under juli någon gång. Och att allting ska gå bra!

En tripp till Öland innan dess är också något jag längtar efter – kanske behöver jag också åka ut till vårt eget land i Sankt Anna skärgård för att se om vårt lilla hus och röja upp i både ute och inne. Beror lite på vädret – att vara ute på en ö när det stormar och regnar är inte särskilt kul.


Öland maj 2010. Casimir på stranden.

Några övriga sommarplaner har jag inte.


Ute vid Alskär för några år sen...

10 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det eviga lovet som pensionär kan jag längta efter ibland... just nu längtar jag som bara den på att sommarlovet ska börja - men innan dess är det en del spelningar och evenemang och en tidning att få ordning på...

I sommar ska det bara vara båtväder, så det så! Jag hoppas att vi kan åka båt till nån av skärgårdsgudstjänsterna.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Iofs har det ju inte varit ett evigt sommarlov för min del - skillnaden är bara att det är jag själv som bestämmer vad, om och när jag ska göra något. Måste bli skönt för dig att slippa allt jobb med tidningen så att du kan ägna dig åt viktigare saker...

Kul om vi ses på någon av gudstjänsterna i sommar!

Eleonora sa...

Sommarlov - hur gammal jag än blir så kommer jag att känna av det och längta att det ska ta sin början dvs när skolorna har slutat!

Mina planer är ovanligt vaga denna sommar. Men Tylösand (som vanligt) blir det under midsommaren, då jag ska fira dottern (som blir 50) och senare i juli blir det några dagar med Guldlock och hennes föräldrar.
Det får bli som det blir, jag tycker allt är underbart!

Kram från
Eleonora

Annika sa...

Vilka fina bilder!
Speciellt bilden på dig i vattnet längst ner. Ser helt underbart skönt ut!!!
Så ni har en liten stuga på en ö??!! Men sååååå ljuvligt!!!
Kram!!!

Ingela sa...

Hej Ingrid!

Härliga sommarbilder! Det enkla blir oftast väl så njutbart och njuter. Jasså du är lärare med långt lov numera... själv längtar jag nu efter sommarferie.

Då är det så mycket jag ska, måste läsa ut boken jag håller på med så jag kan börja på den som jag köpte i våras till sommarlektyr.

Hälsningar från Ingela i Åhus
som numera är din följare

Musikanta sa...

Eleonora:
Egentligen ska man inte resa bort alls på sommaren när det är som vackrast. Nu när du har fått en så fin balkong måste du ju utnyttja den! Ser fram emot att få sitta på den någon gång och fika med dig!

Och som sagt - jag har ju saker att vänta på i sommar...
En skön helg önskar Ingrid.
Kramar!

Musikanta sa...

Annika:
Ja, men det är ganska obekvämt att bo där så vi är inte ofta ute på ön. Jag trivs bäst hemma...

Men det är underbart vackert där ute i skärgården när solen lyser, just den här dagen var det ganska kallt i vattnet!

Ha en skön helg önskar Ingrid,.
Kram!

Musikanta sa...

Ingela:
Ja, jag var vikarie i språk på högstadiet i åtta år innan jag gick in på lärarhögskolan och blev mellanstadielärare. Sen gick jag den ettåriga speciallärarutbildningen och slutade med att vara speciallärare i tjugo år. Kantorsexamen tog jag däremellan...

Hoppas du får tid att läsa många böcker i sommar. Roligt att höra att du är följare av bloggen.
En skön helg önskar jag dig!

Grekland nu sa...

Förstår att din sommarlängtan domineras av ett nytt barnbarn i första hand! Roligt! Sen är det väl bra om man liksom längtar lite måttligt efter sommaren och istället försöker ha det bra och ta vara på alla årstider. Men ett besök på Öland i sommar låter inte dumt!

Musikanta sa...

Ingabritt:
Du har alldeles rätt - jag älskar omväxling och skulle absolut inte vilja att det var sommar året runt. Men lite tidigare vår och lite mindre snö hade inte varit så dumt...

Det är svårt att försöka tänka bort det kommande barnbarnet eftersom nästan alla mina tankar just nu kretsar kring det. Man är ju dessutom alltid orolig...
Kramar!