lördag 7 maj 2011

Kyligt majbesök i Mälarhöjden.

I måndags åkte jag upp till Mälarhöjden tillsammans med Mirren, som hade haft slutseminarium med sina studenter i Linköping. De små gossarna var naturligtvis vakna när vi kom fram vid halvåttatiden på kvällen och hälsade mamma och mormor med pussar och öppna armar.

På tisdagmorgonen dalade stora snöflingor ner utanför fönstren. Casimir, tre och ett halvt år stod i fönstret och tittade på flingorna och sa spontant: ”Det var det värsta jag har sett”. Inte dåligt att kunna svänga sig med litterära citat i den åldern. Denna gång från ”Vem ska trösta knyttet?” av Tove Jansson när Knyttet biter Mårran i svansen.

Casimir på förskolan med en av favoritdjuren - en spindel - i handen

Sedan vi lämnat barnen på förskolan ägnade jag dagen åt att lära mig skriva på min nya lilla minidator, som jag inte använt särskilt mycket innan. Jag hade gett mig katten på att klara av att skriva utan mus – men det tog sin rundliga tid innan det funkade. Jag tror att kommentaren försvann fyra gånger hos en bloggvän innan jag fick den publicerad…

 Mirren med Casimir och Caspar i famnen på förskolan

Efter att ha hämtat barnen på förskolan på onsdagseftermiddagen åkte Mirren, barnen och jag tunnelbana in till Sankt Eriksplan för att handla skor i en specialaffär för barnskor. Mirren har berättat om den strapatsrika hemfärden här på sin blogg.

På väg för att köpa skor

På torsdagen åkte jag själv in till city för att ta kort på de blommande körsbärsträden i Kungsträdgården som jag hört berättas om. Även om det mesta hade blommat över fanns det några blommor kvar att föreviga.

Lite av körsbärsblommorna i Kungsträdgården fanns kvar i alla fall

Sen promenerade jag till Åhléns för att köpa en rullväska. Jag hittade en snygg ljusblå omedelbart och sedan även en liten svart axelväska, som jag kan stoppa ner i min ryggsäck eftersom man bara får ha ett enda handbagage när man reser med Ryan Air.

Det var 10% på alla varor i varuhuset för klubbmedlemmar, så jag hade lite tur. På hemvägen tappade jag en av mina bästa handskar så det gick jämt ut med rabatten. Jag kan ha den som är kvar som trädgårdshandske, tröstar jag mig med. Allt som allt tog shoppingrundan två timmar inklusive tunnelbaneresorna - det kortaste besök inne i stan jag gjort någonsin...

När jag kom hem till Norrköping med Swebus på torsdagskvällen höll det på att sluta illa eftersom jag inte kände igen min nyköpta rullväska. Jag vidhöll envist för den snälla chauffören att den enda väskan som var kvar i bagageluckan inte var min utan att någon tagit fel - men som tur var öppnade jag den till slut och fick se att det var mina saker som låg i. MM var lite sen så han slapp bevittna uppståndelsen...

11 kommentarer:

Ailas sa...

Hej! Vilken fin bild du lagt in i headern, urtjusigt.

Sedan förstår jag att du haft en omväxlande och mysig vistelse i huvudstaden med dina kära. Att din närvaro betytt mycket för dem är också självklart. En jättefin liten familj (som snart blir större) har din Mirre!

Själv har jag hållit på i trädgården idag. Underbart väder var det, helt i min smak! Blir nog lite till i morgon... Men, du skulle se mina händer. Får smörja in dem ordentligt innan jag lägger mig.

Trevlig söndag önskar jag dig!

Musikanta sa...

Ailas:
Får väl ha bilden som header ett tag till då efter den uppmuntrande kommentaren! Jag blir fort trött på mina headers annars...

Vädret ser ut att bli oerhört lämpligt för trädgårdsskötsel. Själv ska jag äntligen få rumpan ur vagnen och åka in till Norrköping och se på en utställning med Karl Axel Pehrson. Han har i alla fall naturen som utgångspunkt, står det på kortet från museet så det får räcka med det idag!

Jag önskar dig också en trevlig söndag med trädgårdshandskar av bästa sort!

Musikanta sa...

Ailas:
Det blev ingen resa till museet i Norrköping eftersom jag snubblade när jag skulle och springa tillbaka till huset och hämta kameran och föll handlöst på stenplattorna, skrapade bägge knäna med blodvite och ena armen. Slog dessutom i huvudet, men det höll i alla fall...
MM inställde resan och beordrade vila i stället.

Eleonora sa...

Det blir verkligen stora äventyr för dig när du reser till Stockholm. De små busiga pojkarna har riktiga Emil-hyss för sig. Jobbigt för mamma Mirren. Men bra att du orkar hänga med och hjälpa til. Och mer hjälp lär väl Mirren behöva litet längre fram.

Goa bilder har du lagt in. Killarna ser så söta och änglalika ut, tänk vad skenet kan bedra!!! Men det är ju så småkillar är!!!


Ha det gott och stor kram

Pettas sa...

Haha, du är rolig du, men sådan är jag också. Kan gå i stå på att saker och ting inte är mina eller också är mina...tur att man blir överbevisad
Fin resa till Mälarhöjden och någonting att leva på ett tag tills nästa gång.

Kramar!

Musikanta sa...

Eleonora:
De små gossarna är änglar var för sig. Det är bara när de är tillsammans som de är jobbiga - kämpar förstås om mammas gunst. Lustigt nog är storebror oerhört beskyddande mot sin lillebror på dagis - ingen där får kröka ett hårstrå på honom!

De börjar också kunna leka med varandra så det blir bättre för varje dag som går.
Många kramar från Ingrid

Musikanta sa...

Karin:
Ja, det är tyvärr inte första gången som det hänt att jag inte känt igen det som är mitt. Glömmer aldrig när jag hittade en kollegas nyckelknippa, som hon lagt ifrån sig i lärarrummet, i min väska...

Det tog också ett tag innan jag fick reda på vems den var! Hon gillade inte mig sen dess.

Hoppas att nästa Mälarhöjdsresa bjuder på lite bättre väder. Man hade ingen som helst lust att gå ut och promenera så regnigt och kallt som det var hela tiden.

Kramar från Ingrid och hälsa Uffe!

Evatina-beth sa...

Tack för alla hälsningar hos mig !
Nu får du försöka märka din väska till nästa resa. Min dotter brukar klippa av de långa band, som ibland sitter i nya kläder och bara syns i halsringningen, och knyta fast några i olika färger på sin väska.
Kram från Eva

Musikanta sa...

Eva:
Jag har redan satt på en klisterlapp på den men det behöver mer än det för att jag ska känna igen den bland alla andra. Bra tips med banden!
Kramar från Ingrid

Ölandsvindar sa...

Många bloggare som gjort Stockholmsbesök under helgen . Och flera som stått på näsan också så du är inte ensam om eländet. Alvara finns strax söder om Mellböda. Östra Alvara till höger och Västra Alvara till vänster om 36:an.I dag har jag prioriterat trädgården men i morgon blir det nog en titt på fåglar också.
Kram
Kerstin

Musikanta sa...

Kerstin:
Tack för upplysningen. Blir tillfälle till en utflykt nästa gång vi är på Öland!

Det är konstigt att jag klarat vintern med all snö och is utan att ramla en enda gång. Men då är man väl lite extra försiktigt, antar jag. Inga brutna ben, som väl är, bara lite skråmor.

Hoppas du får syn på många fåglar under nästa exkursion - ska som sagt inte glömma fågelboken nästa gång!
Kramar från Ingrid