tisdag 2 augusti 2011

Garderobsröjning


Så här mycket kläder fick plats i en garderob sen jag rensat ut en del - lika mycket i den andra... (Bilderna går att klicka större.)

I söndags kväll bestämde jag mig för att städa sängkammaren och bädda om. Men innan jag gjorde det, skulle jag städa och röja ur mina två garderober, som jag har därinne. Det var nämligen ett tag sen – kanske något år eller så…

När jag vaknade i måndags morse strålade solen från en klarblå himmel och termometern visade redan 27 grader. Men, har man bestämt sig för att städa, så har man. Det visade sig bli ganska intressant, eftersom jag hittade flera plagg, som jag inte visste att jag hade köpt, och några som jag letat efter länge.

Jag rensade ut fem par skor och packade ner ett stort antal tunikor, byxor och kjolar, som hade krympt avsevärt. Konstigt – skorna krymper också! I en plastbox i en av garderoberna där jag, om det kommer gäster, slänger ner sådant som brukar ligga på stolen i sängkammaren i några lager, hittade jag också spännande kläder. Bl.a.en mysdress, som jag också totalt glömt bort att jag hade.


Lite smått och gott som jag hittade i plastboxen i garderoben

Men den största överraskningen var nog den ”den lilla svarta”, som jag köpte på NK när jag träffade Eleonora första gången. Jag inte behövt använda den än – jag hade inte ens klippt bort kartonglappen som sitter på den. Jag hade ingen aning om att jag hade en sådan svart klänning, men vet att jag letat överallt i Norrköping efter en att ha om man skulle bli bortbjuden på någon finare tillställning eller på en begravning där jag inte spelar. För när jag spelar, måste jag alltid ha långbyxor för att ha koll på fötterna på pedalen.


Två sådana här IKEA-boxar fick jag fulla med kläder som krympt...

Garderoberna blev ändå fulla trots att jag nästan rensat ut hälften. Och vad ska jag egentligen med alla dessa kläder? På vintrarna går jag för det mest klädd i termobyxor och gamla cashmeretröjor från inre Mongoliet, köpta i Kina för ett antal år sen. På somrarna är det jeans med någon randig tröja till som gäller. Och på några finare tillställningar har jag inte varit på många år. Och lyckligtvis inte på någon begravning heller annat än som kantor.

I en pappkartong som stod på garderobshyllan hittade jag två blå-och vitrandiga bomullströjor till de tre, som jag redan har. Mirrens bröllopsklänning, som hon hade för femton år sen när hon gifte sig, låg i en annan liten pappkartong. Den får väl ligga där ett tag till – den tar så lite plats. Inga djur, varken små eller något större, hittade jag i alla fall! Inte heller några spår av sådana.

Så nu kan jag med gott samvete hänga in mina två par stretchjeans, ett par röda och ett par benvita, som jag hittade på rea idag och den mörkblå toppen, som MM hittade åt mig på stången där det var 25% rabatt på reapriset…

16 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag gjorde min garderobsröjning i början av sommaren och hittade också saker jag letat efter. Jag har så mycket svarta kläder och jag ser ju inte skillnad i halvmörkret... Men jag lovar att jag märker om jag drar på mig en underkjol som tröja!

Jag förstår att du också har fukt i garderoben, det är nåt som går.

När jag är hemma sjavar jag också omkring i gamla kläder som snart ska slängas, men när jag jobbar både i skolan och i firman måste jag se skaplig ut, skyller på det... De två åren jag var tjl köpte jag inget nytt alls.

Pettas sa...

Vad gäller garderobsinnehåll och kläder ligger jag rejält i lä när jag jämför med dig:). Jag behöver fylla på i min i motsats mot vad du behövde i din. Naturligtvis så har det ändå smygit sig in några plagg som har krympt men i övrigt så har jag inte hunnit sköta om mig själv på rätt sätt under en lång räcka av månader. Bara jag kommer så långt som mot oktober till så skall jag ta fram symaskinen och sy upp några plagg. Går ju också gärna och schavar på i nötta sköna kläder här hemma ,men när kurser skall hållas behöver "läraren" vara någorlunda presentabel.

Ingela sa...

Godmorgon

Här råder full aktivitet ser jag. Så här har det sett ut hemma hos oss också de senaste dagarna... ja, inte är det jag som rensar ut... ingalunda... mina kläder har jag skaffat för att jag tyckt om dem och det gör jag fortfarande och då är det svårt... Å andra sidan det gillar mina döttrar som botaniserar med jämna mellanrum och finner både det ena och det tredje... det blir ju modernt så småningom. Men tyvätt ändras formen ;-) Ge bort gör jag gärna men jag vill veta vem som bär det...

Har alltid beundrat dem som kan, men det är inte detsamma som att själv in på den banan...

Musikanta sa...

Bloggblad:
Ja, det var faktiskt skillnad när man jobbade. Jag kommer t.ex. aldrig ihåg att jag någonsin hade ett par jeans på mig i skolan på den tiden.
Jag har inte slängt det som har krympt - har inte slutat att tro på underverk än...

Musikanta sa...

Jag beundrar dig kolossalt! Inte nog med att du är en fena på att baka och laga mat och fotografera, du kan även sy dina egna kläder! Hur hinner du?
Jag BEHÖVER verkligen inte så mycket kläder - det har bara blivit så eftersom jag har svårt att motstå något som går om och det är rea. Gårdagens inköp av byxor och topp var ett undantag från mitt löfte till mig själv att inte handla mer kläder under året...
Kramar från Ingrid

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Ingela:
Jag brukar lämna in kläder, som jag inte använt på de senaste tio åren och som fortfarande är fräscha efter tvätt till Återvinningen här i Söderköping.

Plaggen, skor eller vad det nu är skickas till Lettland, där människor inte är så bortskämda som vi här hemma. Och man vet att det kommer fram, eftersom sakerna överlämnas personligen till barnhem och liknande institutioner.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

PS: Den som jag beundrade kolossalt var förstås Karin...

✿Ewa sa...

Jomenvisst är det konstigt att kläder kan krympa i garderoben. Jag har märkt samma fenomen här. :D Jag rensade också en riktigt solig dag för någon vecka sedan. Det är skönt att det blev gjort för nu är det ordning igen. Men vad det tog emot innan.

Eleonora sa...

Här händer det storverk får man säga. Oj vad du måste känna dig nyttig och har fått allt i fräsch form - bara att plocka från galgen. Önskar jag hade gjort detsamma men jag bara kämpar på med nya datorn. Alla dokument ligger kvar i den gamla än så länge men dottersonen har lovat hjälpa till så småningom. Jag får treva mig fram och försöka få till det.

Ha det gott söta du och stor kram

Musikanta sa...

*Ewa:
Det har också tagit emot för mig, i synnerhet som det är jobbigt att städa sängkammaren ändå! Men nu bestämde jag mig för att ta en garderob ena dagen, den andra andra dagen och sängkammaren den tredje, så då blev det äntligen av. Det känns faktiskt underbart skönt att ha koll vad som finns därinne!
Ha det gott!

Musikanta sa...

Besvärligt med en ny dator, men du ska se så bra det blir när du får koll på det hela!
Kramar från Ingrid

Västmanländskan sa...

Det var en rejäl utrensning! Men det brukar kännas befriande efteråt.

Musikanta sa...

Västmanländskan:
Nästa gång är det bokhyllorna som står i tur...
Kram!

Eleonora sa...

Glömde ju säga: Jag kommer ihåg när du köpte den lilla svarta. Den var sååå snygg så det var väl tur att du hittade den igen!
Oj och fy och ve - jobbigt med nya datorn. Kan inte få in mailen eller alltså inte komma åt den. Svämmar väl över som vanligt. Nu ska jag fråga Amber min granne, som är mycket duktigare än vad jag är.

En riktigt skön helg söta du. Kram

Musikanta sa...

Eleonora:
Ja, och det var ju den som jag höll på att glömma på NK - du påminde ju mig om den...

Tur att du har en granne som är duktig på dator - jag har ju MM som klarar det mesta. Men inte mitt kommentatorstrubbel på min nya blogg.
Kramar från Ingrid