lördag 18 februari 2012

Fredagstema Show&Tell – Kontraster


Bilderna går att klicka större

Jag hälsar Karin Englund välkommen till fredagstemat. Hos henne kan man läsa om hur det började en gång i USA 2007, företrädesvis mellan svenskorna som bodde där. Annika i Reston berättade om detta för henne. Övriga fredagsbloggare går det att hitta på sidan till höger i min blogg.

Näst sista temat för februari är Kontraster. Om det skulle man kunna skriva mycket. Om kontraster mellan U- och I-länder, mellan Rinkeby och Saltsjöbaden, mellan svält och övergödning etc. etc. i all oändlighet. Elände som vi dagligen matas med i tidningar och teve.
Jag lämnar det därför därhän och hade från början tänkt skriva om kontrasterande färger eller andra harmlösa ämnen. Som vanligt googlade jag och kom in på en sajt som var väldigt intressant – en uttömmande beskrivning av kontraster i färger som var väldigt spännande. Här kan man hitta den.
Tog mig så en eftermiddagspromenad med kameran igen och upptäckte snart att naturen omkring mig var full av kontraster. Svart mot den vita snön stod vissnade gräs och blommor, vackert som på en tavla. Så det blev ingen utläggning om färger eller något annat utan några foton får illustrera dagens tema.
Ingen konstrast egentligen men så vackert mot snön...

Och SNART ser det ut så här...

11 kommentarer:

olgakatt sa...

Inte är det svårt att se var många duktiga grafiker hämtar sin inspiration!
Bilderna är helt ljuvliga - och ändå längtar vi till den sista!

Pettas sa...

Härligt!:)

kramar!
Karin

Karin sa...

Ja, mina favoritstakpinnar, de där röda på bilden med trädet och vägen. De gör sig bra alla årstider, men just mot snön är de extra dekorativa. Fin kontrast, blåvit snö och signalröd stolpe! Och fina grafiska bilder i övrigt och så denna underbar sommarbild!

Musikanta sa...

Olgakatt:
Jag fick faktiskt lust att gå hem och börja måla igen, men motiven hade nog passat en grafiker bättre som du skriver.

Pettskarin:
Tack!
Kramar!

Karin E:
Ja, den sista bilden är helt underbar tycker jag också - det såg verkligen ut precis så från baksidan av Mirrfamiljens sommarhus på Öland. Fotot taget förra året vid Kristi Himmelsfärdshelgen.

Tankevågor sa...

Vilka vackra bilder du fångat! De skulle göra sig bra som förstoringar och bli inramade som tavlor.

Ha en skön söndagskväll!

Lisbeth

Desiree sa...

Gillar dina vinterbilder. Det blir verkligen stora kontraster där. Nästan som om naturn förekommer i svart vitt. Väldigt konstnärligt och vackert.
Ha ett bra avslut på söndagen.

Musikanta sa...

Lisbeth:
Ja. jag tänkte faktiskt på tavlor när jag såg fotona. Det var därför jag "ramade" in dem på bloggen.
Kram från Ingrid

Desiree:
Tack för rara ord -det värmer. Man ser faktiskt mer när man bloggar ibland. Jag har väl gått förbi de här snöblommorna massor av gånger förut utan att ha tänkt något särskilt på dem...

Kram från Ingrid som just kommit hem från en kvällsgudstjänst i Gusums kyrka. Prästen ringde på lunchen och berättade att kantorn som skulle spela var sjuk. Tur att man har lite rutin :-)!

Eleonora sa...

Dom här bilderna visar minsann hur vackert det är med torkade/vissna blommor. Här har du slagit "huvet på spiken". Riktigt romantiska bilder tycker jag.

Nu har jag bloggat med Mirren om besök senare i år och det var hon pigg på (tillsammans med Clarissa). Det får vi se fram emot.

Kram från Eleonora

Suss sa...

Så fina bilder och nu längtar jag verkligen till sommaren. Snart är det dock vår, så den är inte alltför långt borta! Kram

Musikanta sa...

Eleonora:
Jag redigerade bilderna litet extra med ljuset eftersom kontrasterna blev tydligare. Betydligt vackrare är bilderna med samma motiv från dagen därpå som jag la in på Facebook. Nu är allt borta :-)!

Så roligt om vi kunde ses någon gång i vår och gå en promenad på "Solsidan" tillsammans. Ser fram emot det!
Varm kram från vännen Ingrid.
Önskar dig också en skön helg.

Musikanta sa...

Suss:
Som jag skrev till Eleonora nyss - nu är allt borta! Ja, inte de vissna blommorna förstås, men de syns inte längre. Känns verkligen som VÅR i luften när man går samma lilla promenad igen.

Kramar från Ingrid som önskar dig en skön helg också!