söndag 26 februari 2012

Okänt underbarn spelar Czardas av V. Monti

MM hittade denna fantastiska gosse på youtube. Undrar hur många timmars övning som ligger bakom ett sådant framförande? Särskilt svårt anses det ju också vara att spela flageoletter. (Höga särpräglade toner, flageoletter, kan erhållas genom att lätt vidröra strängen på vissa ställen och därigenom dela in strängen i flera vibrerande delar - Wikipedia.) Och det gör han ju med glans!

2 kommentarer:

Karin sa...

Oj, vad han KAN! Jag har spelat lite fiol och vet hur otroligt svårt det är. Egentligen kom jag inte så värst långt innan jag störtdök när jag målade om huset och skrynklade till några fingrar, men det är en annan historia. Svårt vet jag i alla fall att det är! Och fint spelar han. De snabba frekvenserna är virtuosa, men de långsammare är också så fantastiskt vackra.

Musikanta sa...

Karin E:
Ja, det är förvånansvärt att en så ung pojke spelar med en sådan känsla och med en så vacker ton också. Min son började med fiol, men eftersom jag inte kunde hjälpa honom så slutade han med den men övergick till gitarr i stället. Sen hade han eget band under hela sin uppväxttid och spelar fortfarande.
Tur att du i alla fall kunde använda dina fingrar till att rita och måla!