måndag 19 mars 2012

Extra barnbidrag

Bilden av författaren och illustratören Gunilla Dahlgren.

Idag har jag fått erbjudande om 1100 kronor mer i barnbidrag varje månad i sju år. Allt för att jag ska kunna skämma bort mina barn lite extra. Min äldsta dotter fyller 54, min son fyller 48 och min yngsta dotter 35 år i år. Även om de har klarat sig själva alldeles utmärkt nu i många år vore det naturligtvis trevligt att kunna ge dem något extra utöver det vanliga. Om dessa extra 1100 kronor per månad inte skulle räcka för att skämma bort dem tillräckligt är jag välkommen att låna pengar hos ett kreditbolag upp till 25000 kr. Erbjudande i samma mejl.
Samma företag FamiljeRabatten.se är också intresserat av att få veta varför jag INTE har bekräftat att jag vill ha 10000 kr på min födelsedag de kommande tio åren. Jag minns inte att jag fått ett sådant erbjudande tidigare och varför. Enligt den kloke MM får man ingenting gratis här i livet, men jag har kanske blivit speciellt utvald, vad vet jag? Någon som gillat min blogg kanske…

Nu har jag googlat på detta företag och där fanns faktiskt förutom allt fantastiskt som man kunde erhålla från denna sajt en ruta där man kunde klicka för att blockera alla mejl till sin e-post i framtiden. Kanske det funkar.

Jag känner mig ganska smickrad dock att någon tror att jag fortfarande är i fertil ålder...

11 kommentarer:

Pettas sa...

Vilka erbjudanden! Jag säger bara wow!

Lycka till!

kramar!

Eleonora sa...

Tjo flöjt - litet kul mitt i tokeriet!
Tack för din hälsning. Svar på hur vi fick plats i bilen: Vi var 4 i baksätet, 1 bredvid mig, som körde. Snacka om smärta flickor här alltså!!

Musikanta sa...

Pettaskarin:
Det är inte första gången jag får erbjudanden om barnbidrag. Jag undrar bara hur de har fått tag i mig - någonstans måste det väl stå hur gammal jag är tycker man!
Kramar tillbaka!

Eleonora:
Ja, de måste verkligen ha varit smärta och små flickor! Trodde möjligen att du hade åkt hem med några stycken och hämtat de andra senare :-)!
Kram!

Gunilla sa...

Haha! Tur du kan ta det på ett humoristiskt sätt.

Ailas sa...

Vi är många lyckosamma i cybern! Var och varannan dag vinner man en iPhone, iPad eller en miljon hit och dit. Jag har också fått ärva två okända släktingar som förolyckats i Spanien och lämnat enorma förmögenheter till mig. De sistnämnda presenterades i vanliga snigelbrev via spanska "advokater"...

Synd om dem som eventuellt låter sig luras! För de måste ju finnas, annars skulle inte dessa skojare hålla på.

Musikanta sa...

Gunilla:
Ja, det måste man. Är bara så förvånad att jag får återkommande sådana erbjudanden...
Lägger gärna till din blogg i min blogglista om du inte har något emot det.
Ha det gott önskar Ingrid

Musikanta sa...

Ailas:
Jag förstår faktiskt inte att det finns de som går på sådant - det står ju varje dag i tidningen om nya sätt som bedragarna använder sig av. Så man borde inte kunna försvara sig med att man inte är informerad.

Men som sagt, att ge mig extra barnbidrag tyckte jag var ganska skojigt! Utan någon som helst motprestation heller. Ja, det kanske skulle visa sig så småningom att man ville ha bankkonto så man kunde sätta in pengarna...

Laila sa...

Jag undrar vad dom skulle ha sagt om du krävt ut det (trots dina barns ålder) ;-P

Musikanta sa...

Laila:
Jag vet faktiskt inte - jag tror att jag måste ha uppgett något konto att sätta in pengarna på i så fall som jag skrev till Ailas. Jag vågade aldrig ta reda på det, men jag har inte hört något från dem sedan jag klickade i rutan där man inte ville ha fler mejl.

Karin sa...

Men! Något sådant erbjudande har jag aldrig fått. Känns lite orättvist, för jag har annars verkligen fått allt man kan tänka sig från arv efter tragiskt omkomna släktingar till mångmiljonbelopp som jag vunnit på mitt Googlekonto, min e-postadress, mitt födelsedagsdatum... Brorsan svarade på skoj på ett Nigeriabrev som han fått på e-post och det blev riktigt hotfullt till sist. Typ: "Vi vet var din hus bor." Så gör inte det, inte ens på skoj!

Musikanta sa...

Karin E:
Nej, jag har stränga förhållningsorder från MM att varken svara på konstiga nummer på telefon eller klicka på länkar som jag inte vet något om som jag får på min e-post.

Vilket kan ha sina sidor eftersom jag missade ett samtal från landstinget idag med mycket konstiga siffror och det var besvärligt eftersom det inte gick att ringa tillbaka på samma nummer. När jag frågade varför talade de om i växeln att det är gjort med flit eftersom vårdcentralerna annars skulle bli nerringda! Så nu vet man det till nästa gång.

För det mesta får jag bara meddelande om att jag kan låna pengar - barnbidraget vet jag inte varför jag får ideligen...