torsdag 1 mars 2012

Det brinner – vad jag skulle ta med mig om alla levande varelser var i säkerhet.

Olgakatt är det som är värdinna för fredagstemat i mars. Övriga fredagsbloggare hittar ni på hennes hemsida.

Det första jag skulle rafsa åt mig om huset började brinna var min handväska och alla mina sju par glasögon. I handväskan förvarar jag min mobiltelefon, min plånbok med körkort och betalkort plus mina hörapparater. Det är en omständlig och mycket dyr process att få nya extraöron och extraögon även om de i viss mån skulle ersättas av försäkringen.


Sen skulle jag ta med mig min externa hårddisk, där jag förhoppningsvis laddat ner ALLA mina foton sen de yngsta barnbarnen föddes och pappkartongen full med gamla diabilder av mina stora barn. Min bärbara minidator kanske jag också hann med att bära ut. Systemkameran skulle jag hänga på mig samtidigt eftersom den ligger på samma hylla som minidatorn.

Mirrens inramade tavlor skulle jag också försöka få med mig. Om det var vinter och kallt skulle jag slita åt mig några filtar, den gamla pälsen och mina varmaste skor.  Bra tips fick jag nyss av Karin på Åland – bilnyckeln vore inte så dumt heller att få med sig när man bor på landet. Helst skulle jag vilja få med mig stora Rolandsynten också förstås men den orkar jag inte bära själv så den fick nog brinna upp om jag var ensam.


Den här unga flickan broderade Mirren fritt när hon gick i nian.
Nu tar jag bloggpaus en vecka ungefär. Åker och hälsar på Mirrfamiljen i Mälarhöjden och återkommer i slutet av nästa vecka. Ha det gott tills dess alla bloggvänner!

20 kommentarer:

Västmanländskan sa...

God tur!

Musikanta sa...

Tack kära Västmanländska!
Kram

olgakatt sa...

Undrar om du skulle hinna få med dig så mycket.... Moderna hus ger en inte många minuter att ta sig ut innan man svimmar av farliga gaser. Det är därför jag grunnat ofta på detta, särskilt när åskan går.

Musikanta sa...

Olgakatt:
Det här temat får mig också att fundera på vad jag behöver göra i fortsättningen. Föra över alla mina bilder på datorn till den externa hårddisken och ta foton på alla saker av värde jag har hemma. Jag har ju två syntar, en digital orgel, ett piano och ett digitalpiano t.ex. Det är väl ingen som skulle tro mig utan foto. Plus en tvärflöjt...

Då fick det väl bli handväskan och den externa hårddisken i så fall. Jag tror hårddisken är viktigast!

Gnuttan sa...

Foton ja, ack så viktiga att få med sig ut. Själv har jag bara ett par glasögon och de sitter alltid på näsan - och skulle jag bli väckt av branden om natten hade de nog åkt på som det första. Att verkligen få med sig liknande hjälpmedel, som du också skriver hörapparat, är ju annars väldigt viktigt, för som du skriver, det tager ju tid att få nya. Rent materiella saker kommer jag dock inte riskera mitt egna liv för. Det går ju att köpa nytt. Men minnena, i form av fotona, är ju nästan oersättliga.
Trevlig helg och trevlig resa!

Eleonora sa...

Ja du Ingrid det kan bli en hel del att försöka få med sig under en så pressad situation. Jag vet en tant som ville rädda sin kristallkrona, så den slängde hon ut genom fönstret(!!) Sedan greppade hon disktrasan och sprang ut. Snacka om att bli upprörd och disorienterad!

Hoppas du och MM får en trevlig och solig helg! Kramis

Karin sa...

Bilnycklarna ja, dem glömde jag ju!
Välkommen till Stockholm igen! Tyvärr lär vi inte stöta på varandra i vimlet för vi åker till Dalarna på en vecka.

Musikanta sa...

Gnuttan:
Ja, foton är oersättliga, i synnerhet om man har barn och barnbarn. Anledning till att jag har så många par glasögon är att jag behöver ett par för att se vanligt, ett par för att läsa och ett par för att spela orgel.

Sen förändras mina ögon till det bättre (!) med tiden, så då måste jag köpa nya. Jag nänns inte slänga bort de gamla eftersom de GÅR att använda om det kniper.
Kramar

Musikanta sa...

Eleonora:
Kristallkronan, den var bra :-)! Som det ser ut idag lär åtminstone den närmaste tiden bli relativt varm och skön.
Ha en vacker och skön helg du själv!
Kramar från vännen Ingrid

Musikanta sa...

Karin E:
Kanske kan vi stöta på varandra någon annan gång - jag räknar med att åka till Stockholm igen i slutet av mars.

Fastän jag bott i Stockholm i tre år och haft en pojkvän som bodde högst upp i ett ståtligt hus vid Slussen med utsikt över Katarinahissen och hela gamla stan, har jag aldrig varit på Mosebacke torg. Skulle vara en upplevelse i sig :-)!

En skön helg i Dalarna önskar jag dig och "redaktörn" - för det är väl din man, eller?

Annika sa...

Just det där med bilnycklarna som Karin skrev om var mkt smart!
Annars tänker vi rätt lika.
Ha en finfin tur upp till Sthlm nu igen!!
:-)
Kram!

Pettas sa...

Till syvende och sist så tror jag inte man kan gardera sig upp till tänderna även fast man tänker till så som nu. Om det värsta skulle hända så är det nog allt levande som går först. Glasögonen hade jag inte ens tänkt på men kanske de skulle åka på av gammal slentrian

ha en fin Mirrenvecka!

Kram!

Channal sa...

Oj vilken vacker tavla! Det är värdefull! Och externa hårddisken! Ha en fin fredag och skön vecka! Kram Anna

Lotta sa...

Den här veckan verkar alla vara ganska eniga om vad vi skulle ta med oss :-)
Kramar Lotta

Musikanta sa...

Annika: Ja, bilnycklarna och mobilen är inte så dumt att ha med sig när man bor på landet som vi!

Turen till Stockholm fick ett abrupt slut - blev hämtad hem igår av MM eftersom jag blev sjuk i 39 graders feber redan på söndagskvällen. Rejäl influensa! Hann in alla fall att gå en sväng på barnvisning på Nationalmuseum på söndagseftermiddagen.
Kramar

Musikanta sa...

Pettaskarin:
Nej, skulle det hända det värsta tänker man nog bara på att sätta sig och de sina i säkerhet. Men det tål faktiskt att fundera på. Att man t.ex. alltid har mobilen laddad och en reservnyckel till bilen i handväskan.
Vad beträffar Stockholmsvistelsen kan du ju läsa vad som blev av den i kommentaren ovan :-(...
Kramar!

Musikanta sa...

Hej Channal och välkommen till min blogg!
Roligt att du uppskattade Mirrens lilla broderi, som hon ju både hittat på motivet själv och broderat fritt. Ska väl vara ett självporträtt som 14-åring antar jag...
Kram tillbaka!

Musikanta sa...

Lotta:
Ja visst! Men som Olgakatt säger, man får nog inte särskilt mycket tid över för att fundera om det börjar brinna. Det räcker nog med att sätta sig själv och de sina i säkerhet.
Kram tillbaka!

Bloggblad sa...

Hemska tanke - att det skulle börja brinna... Vi har i alla fall satt upp en extra brandvarnare här i rummet med alla datorer.

Men du, hörapparaterna ska du inte ha i väskan, de ska du ha på dig hela dagarna, annars vänjer du inte bort de småljud som blir störande höga.

Jag tar bara av mina på nätterna och i kören. Där hör jag annars bara dem bakom mig och inte helheten.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Har du sådana som jag och som man stoppar direkt in i öronen? Jag känner ett väldigt tryck hela dagen när jag har dem på mig - det är en stor befrielse att komma hem och ta av sig dem.

Dessutom är det besvärligt att äta med dem på sig. Fast nu har jag helt tappat aptiten och intar helst bara flytande föda i form av drickyoghurt och soppa så det spelar ju ingen roll längre...