tisdag 30 oktober 2012

685 Tisdagstema - Konstigt

Det är mycket som är konstigt här i livet, t.ex. att begripa hur datorn fungerar eller för den delen telefonen. Andra saker som också är lite konstiga, men trevliga att titta på är t.ex. Juan Miròs skulpturer. MusikantaMaken och jag var på Franska Rivieran i juni och besökte då Fondation Maeght inte långt från Nice, där Mirò har en hel park full av hans härliga skulpturer och där han även har byggt en labyrint.

Man behöver inte förstå vad hans skulpturer symboliserar för att tycka om dem. Konstiga människor och djur är rikt representerade.
Konstig skulptur av Juan Mirò - ger upphov till många associationer. (Bilderna går att klicka större.)
En konstig fågel - eller?
En kvinnlig lärare kanske - lite konstig i alla fall.
 
Konstigt djur - mellanting mellan ko och noshörning.
Kanske inte så konstigt att man måste tvätta djuren ibland...

 
Men vad är nu detta för konstigt - jag tycker mig se öron och armar. Men sen? Borde nog ha köpt boken om Mirò när jag var där...

 
Den här skulpturen är inte så konstig längre när man läser att den symboliserar de spanska böndernas motstånd mot fascismen och Franco.

Fler som skriver om konstigheter och visar bilder hittar man här. Till tisdagstemat hittar man här.

20 kommentarer:

Elizeth sa...

Det är väl det som är tanken med sådan här konst kanske, att man kan tolka den lite som man vill. Intressant!

Pettas sa...

Då flitig temaskrivare du är!:)
Härliga skulpturer. Jag tycker om att se på skulptural konst när man är ute och reser. ofta är den väldigt beskrivande och talande. Så också de på dina bilder.

Karinkram

Klimakteriehäxan sa...

Roliga konstverk du bjuder på!

Artlover sa...

Konst - igt skulle jag säga:-)

Pumita sa...

Minst sagt märkliga! Jag gillar hans färggranna tavlor men andra konstiga verk har jag inte sett så många av innan. Tack för titten!

Pysselfarmor sa...

Konst i sig är ju inte konstigt för det är ju konst.

Annemor sa...

Kunst kan være merkelig, men det gjør ingenting. Og i blant trengs det vask :-)
ha en fin kveld.
Mormor

http://www.starbear.no/mormor/2012/10/30/konstigt/

Karin sa...

Gillart! Han har sitt egna språk som alltid är spännande, ibland vackert, ibland roligt. Noshörningskossan ser ut att vara släkt med Mumin-familjen.

Pialotta sa...

De skulpturerna var riktigt originella o härliga... lite konstiga, men säkert en skatt att ha i sin trädgård om man nu har råd med det ;) Kul du visade :)

Musikanta sa...

Elizeth:
Välkommen till min blogg! Jag tror kanske att konstnären själv har haft väldigt roligt när han har gjort de här skulpturerna. Men visst är det fritt fram för egna tolkningar.

Musikanta sa...

PettasKarin:
Jag tyckte det här tisdagstemat var roligt eftersom det egentligen bara behövs en bild från eget bildarkiv och ingenting mera. Vill man skriva mer eller lägga in fler bilder är det upp till var och en. Däremot får man inte ta bilder från nätet - och det är ju bra (med tanke på vad Klimakteriehäxan skrev hos dig).
Ha en skön dag och kram tillbaka!

Musikanta sa...

Klimakteriehäxan:
Tack!

Musikanta sa...

Artlover:
Välkommen till min blogg! Visst är de lite konstiga, skulpturerna, men samtidigt så härliga.

Musikanta sa...

Pumita:
Välkommen till min blogg! Jag visste inte att Mirò hade gjort så många konst-iga skulpturer, har mest sett hans tavlor också. Det var en upplevelse att komma till det här lilla muséet med sin skulpturpark.

Musikanta sa...

Pysselfarmor:
Välkommen till min blogg! Haha - håller med dig.

Musikanta sa...

Annemor:
Välkommen till min blogg! Du är den första norska som någonsin har kommenterat här - jättekul! All nonfigurativ konst är egentligen lite konstig. Borde ha lagt in någon tavla av Picasso från utställningen på Moderna muséet i Stockholm när jag var där för några veckor sedan. Ha en skön dag önskar
Ingrid

Musikanta sa...

Karin:
Har inte tänkt på Mumintrollen - men visst är de släkt. Jag har mest sett tavlor av Miró tidigare så det var en upplevelse att komma till Fondation Maeght och se hans skulpturpark.

Musikanta sa...

Pialotta:
Välkommen till min blogg! Jag tror nog att man skulle behöva ha ett högt elstängsel omkring skulpturen om man nu hade haft råd att ha den i trädgården. Och även runt hela trädgården f.ö. Så det är nog skönt att man inte har råd :-. Tack för uppmuntrande kommentar!

Eleonora sa...

Så fantastiska bilder Kent har tagit och som du så frikostigt bjuder oss på! Tack för det. Mycket är ju svårt att förstå - synd att du inte köpte boken när du var där. Man kan tolka mycket själv och det får lov till att bli som man själv finner det Nuförtiden är det ju alltid erotiska anspelningar på väldigt mycket, och det tycker jag mig nog finna här också.

Ha det så gott min vän och tack för den fina visningen! Höstkramar!

Musikanta sa...

Eleonora:
Jag tror också på en hel del sådana anspelningar men det vågar man ju inte skriva om det skulle vara fel! Om jag kommer till muséet någon mer gång ska jag absolut köpa boken trots att Kent brukar vara rädd för att det ska bli för tungt i bagaget hem.
Kramar från Ingrid
PS. Jag har faktiskt tagit fyra av bilderna själv också :-)...