fredag 26 oktober 2012

683 Galleri Fredag - Något Nytt

Desirée har bestämt det sista temat för fredagsgalleriet i oktober. Tack Desirée för trevliga ämnen! Övriga deltagare finns listade i högra spalten på min blogg.

Kände att jag behövde någonting nytt att ha på mig till vintern som var varmt och gott och som såg trevligt ut och var bekvämt. Någonting i alla fall som inte satt åt. Det blev kärlek från första ögonkastet när jag såg den här täckjackan. Sen jag köpte den har jag inte tagit av mig den - i alla fall inte utomhus.


Så här glad är jag över min nya täckjacka. Den har en kapuschong också, något som jag aldrig fick men drömde om som barn... Nya skor har jag också. Jeansen är gamla däremot.
 
Idag fick jag också en ny bok i brevlådan. En bok som jag också förälskat mig i efter att ha sett den av en slump på biblioteket. Här står det precis hur man ska göra när man stickar och virkar de mest intrikata mönster. Jag har stickat sen jag var liten, men har fortfarande jobb med montering t.ex. När jag lånat om boken tre gånger och försökt scanna en del sidor gav jag upp och letade på nätet efter den. Den var slutsåld hos bokhandlarna men jag hittade en på ett antikvariat. Helt oanvänd men iofs till samma pris som den skulle ha kostat då den kom ut.
 
 
En fantastisk bok - här står allt som man behöver veta om stickning och virkning och massor av mönster på roliga saker att sticka.
 
 
Tydliga och bra instruktioner och prov på många mönsterstickningar. Här är bara ett exempel bland massor av andra. Det finns också tips på bra grejor till hjälp när man stickar som jag inte hade en aning om att det fanns.
 
Så nu ska tröjan som avsågs till det femåriga barnbarnet Casimir men aldrig blev färdig tas fram igen ur stickkorgen. Om den inte blir färdig så nästa barnbarn, treåringen Caspar, kan ha den återstår alltid lilla Clarissa. Annars får jag väl skänka den till återvinningen.
 

25 kommentarer:

Nilla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Pettas sa...

Jag drog till med nysnön, eftersom jag inte har köpt mig någonting nytt på evigheters evigheter:). Du passar bra i jackan, förstår väl att du inte vill ta den av dig. Behövs varma plagg nu, när snön yr runt knutarna. åtminstone här.
Ha en fin helg Ingrid!

Kramar
Karin

Annika sa...

Jackan ser varm och skön ut, gillar att den är lång och går ner över rumpan.

olgakatt sa...

Håller med föregående kommentar! Dagens korta jackmode gör att många ser ut som köttbullar på tandpetare. Inte kan det vara bekvämt heller att svettas om bröstkorgen och frysa om rumpan.
Grattis till en både snygg och praktisk jacka!

Musikanta sa...

Nilla:
Jag raderade bort din trevliga kommentar av misstag där du berättade om att du hade gett din dotter en stickbok och önskade mig en skön helg. Jag tackar för kommentarens och önskar dig en fin helg också!
Kram!

Anonym sa...

Den där jackan såg himla gosig ut - jag skulle inte heller ha tagit av mig den!=) /Penny

Anna, Fair and True sa...

Hoppas det blir en ordentlig vinter så du får bra användning för nya jackan!

englundskan sa...

Nu är du rustad för vintern, en härlig lång jacka med kapuschong ( så man slipper mössa) är perfekt och en ny stickbok är nödvändigt till varje vinter.

Karin sa...

Ska bli spännande att följa dina stickprojekt. Jag skulle vilja, men vet att jag trasslar in mig. Och just nu känns det som om det är frihandsbroderier som lockar – där kan det ju inte riktigt bli fel.

Snygg jacka och skorna ser väldigt sköna ut. Och jeansen ser dessutom alldeles nya ut!

englundskan sa...

Jag har ett förslag ... för november. Någon däremot?
3 nov Projekt
10 nov Anonym
17 nov Kungligheter
24 nov Läsa

Ailas sa...

Fin bild på dig och jackan. Stämmer så bra med vädret... Glatt humör med ett leende på läpparna och så varma kläder. Annars är man inte glad särskilt länge.

Kram

Musikanta sa...

PettasKarin:
Jag hade bestämt mig för att inte handla mer kläder när jag fick syn på den här jackan. Men då kände jag att jag verkligen BEHÖVDE den. Den är väldigt varm och skön och jag är glad att jag köpte den nu när isvindarna har börjat blåsa.
Kramar tillbaka!

Musikanta sa...

Annika:
Det är det bästa med den att den går hela vägen ner utan att vara kappa. Bra både till långbyxor och klänning med tights.
Kram!

Musikanta sa...

Olgakatt:
Skulle aldrig få för mig att köpa en midjekort jacka - har aldrig ägt någon sådan. Behöver dölja rumpan och inte exponera den mer än absolut nödvändigt...
Ingrid

Musikanta sa...

Penny:
Ja, den har motsvarat alla förväntningar hittills.
Kram!

Musikanta sa...

AFT:
Det behöver inte bli någon ordentlig vinter, den har varit underbar att ha nu när de blåser isvindar från nordpolen...

Musikanta sa...

Englundskan:
Jag är så glad över stickboken - den visar alla mönster i detalj och hur man stickar dem. Dessutom har boken tips om olika prylar som man kan ha nytta av vid t.ex. mönsterstickning.

Musikanta sa...

Karin:
Frihandsbroderi är väldigt roligt. Men jag har ju en barntröja som bara är påbörjad. Som väl är, är lilla Clarissa mindre än pojkarna var i samma ålder, så jag har lite tid på mig att sticka den färdig. Men numera går extratiden åt till akrylmåleri :-).
Ingrid

Musikanta sa...

Englundskan:
För mig är det jättebra ämnen. Det lär väl inte vara någon annan som har något emot det. Jag har inte hunnit skriva mitt färginlägg än så jag länkar till dig och säger att det är du som står för ämnena för november. Annars brukar det ju vara den - PettasKarin i det här fallet - som brukar skriva och berätta vem som ska efterträda. Det kanske hon redan har gjort, jag har inte hunnit kolla.
Ingrid

Musikanta sa...

Aila:
Jag förstår inte varför du är så deppad för vintern. Du bor ju åtminstone i stan och behöver inte bilen så fort du ska handla en liter mjölk. Det är det enda jag verkligen avskyr med vintern är det dåliga väglaget som gör att man ständigt är orolig för att råka ut för någon olycka. Jag är också mycket "innemänniska" - är ute och promenerar mest för att jag vet att jag behöver det. Därför gör det inte så mycket att det är mörkt och kallt ute. Och som du skriver, har man varma kläder blir man på glatt humör.
Kram tillbaka!

englundskan sa...

Ojdå, här klafsar jag in och breder ut mig, jag har lite dåligt kolla på reglerna. Hoppas PettasKarin förlåter mig.
Och det där med att skriva rätt sak på rätt dag, nja, det får ju inte bli för mycket plikt och måste, men det är kul med en utmaning att styra tanken lite. Men har man inte tid så har man inte tid och ibland är prioriterar man annat. Det är väl ok.

Musikanta sa...

englundskan:
Ingen fara - vi har inte några regler vad jag vet. Det BRUKAR vara så bara...
Karin på Åland har redan uppdaterat sin blogg och hälsar dig välkommen ser jag.
Jag har själv varit uppe hos barnbarnen sen i tisdags och kom inte hem förrän sent igår, söndag kväll. Så jag tänkte skriva om Färg i kväll eller i morgon. Kan inte motstå det som du förstår. Det går ju bra också att hoppa över temat om man inte har tid eller känner för att skriva om det.
Kram!

Musikanta sa...

Aila:
Nu har jag varit inne hos dig och läst ditt höstinlägg och ser att du inte är ett dugg deppad. Bara glad över hösten.
Kram!

Eleonora sa...

Deet här med stickning har alltid legat mig varmt om hjärtat MEN nu går det inte längre att styra fingrarna som jag själv skulle vilja ha det. Alltså har jag just i dagarna samlat ihop massor med garn - nya härvor och upprepade nystan - som jag ska lämna till Hjälpstickan (en organisation där damer stickar plagg, som sedan går till välgörenhet eller Afrika-paket)Någon nytta har jag väl kanske bidragit med då. Kassen med nystan har blivit så stor så nu måste jag be dottern köra mig till stickerskans bostad.

Allt gott till dig min rara vän. Kramar

Musikanta sa...

Eleonora:
Så bra att dina gamla stickgarner kommer till nytta. Jag har också en stor korg full med garn som jag tänker lämna in vid tillfälle till återvinningen här i Söderköping.
Kramar tillbaka från vännen Ingrid som önskar dig en skön onsdag.