onsdag 10 oktober 2012

674 Veckans Casimir


Här är Mirrfamiljen på väg till sommarhuset på Öland. Längst bak sitter Casimir själv, framför honom mellanbror Caspar och mamma, pappa kör och längst fram sitter lilla Clarissa. Det är natt och stjärnorna lyser i många färger på himlen. (Casimir har just lärt sig att rita dessa.) Alla är glada och ordentligt fastspända som synes. Casimir fyllde fem år i juli.

8 kommentarer:

Ailas sa...

Tack för detta fina konstverk! Förgyllde ytterligare den redan soliga dagen. :)

Trevlig onsdag önskar jag dig. Själv skall jag på en lunch ute på landet med några goda vänner.

Kram

Karin sa...

Så fint fångat! Pappa håller ett stadigt grepp om ratten när han kör och lilla Clarissa sitter bakochfram som hon ska. Och alla fina stjärnor ovanför. Skickligt!

Pettas sa...

Killen har en stjärnklar talang! Jättefin teckning som beskriver vardagsverkligheten. Uppmuntra honom att teckna så mycket som möjligt!

Kramar
Karin

Annika sa...

GULLIGT och FINT!!
Antar att ni alla uppmuntrar honom!! Härligt!
Kram!

Musikanta sa...

Aila:
Tack! Jag ska framföra kommentaren till konstnären själv.
Har varit ute och promenerat i det vackra vädret - det är fortfarande väldigt vackert och det är svårt att låta bli att ta bilder... (Jag tänkte ett svagt ögonblick att lämna kameran hemma.)
Låter härligt med lunch hos goda vänner!
Kram tillbaka!

Musikanta sa...

Karin E:
Inte tror jag att jag kunde rita femuddiga stjärnor när jag var nyss fyllda fem. Casimir har ett fantastiskt bildminne och kan rita av saker som han sett långt efteråt. Det är också intressant att han har fått proportionerna på bilen och människorna i den någorlunda rätt från början. Ja, utom då lilla Clarissa som inte riktigt fick plats utan fick sitta i motorhuven. Men han har ju ritat direkt på fri hand...

Musikanta sa...

PettasKarin:
Som jag skrev till Karin ovan, har han ett fantastiskt bildminne. Vi ritade och målade mycket tillsammans i höstas - sen fick barnen varsin padda, så då blev det mest (pedagogiska) spel på dessa. Men vi får ta skadan igen så småningom.

Mirren och han går på Nationalmuseum varje söndag där de har visning med tema för barn och med efterföljande skapande verksamhet i en stor ateljé på entrévåningen. Förra gången var det änglar i konsten.
Kramar tillbaka!

Musikanta sa...

Annika:
Ska vidarebefordra berömmet till konstnären själv! Du får läsa (om du har tid) mina kommentarer till de två Karin ovan så förstår du nog att han får en hel del uppmuntran.
Kramar tillbaka!