onsdag 27 mars 2013

766 Glad Påsk med tävling


Bilden är från Allers nr 16 den 17 april 1949. (Bilderna går att klicka större.)

Påsken inföll tydligen detta år nästan tre veckor senare än i år. Jämför man med dagens veckotidningar är det mycket lite skrivet som berör denna högtid. Jag har bara hittat en liten bild på ett påskbord och några goda råd för dem som har sommarstugor med järnspis och järnkamin. Och så en liten tävling om att ge presenter till på den tiden kända personer. 

Inga sidor med recept på påskmat som är så vanliga i  veckotidningar nu för tiden. En kort religiös artikel finns också med där man uppmanas att gå ut i den vackra naturen och förstå att allt är skapat av Guds hand. Annars är det följetonger som dominerar. 


Detta är det enda där tidningens läsare blir påminda om att det är påsk förutom den lilla påsktävlingen nedan.

VILKA PRESENTER FICK VEM


Tävlingstiden har gått ut sedan
64 år tillbaka så det är inte att räkna med något penningpris längre. Bara äran... 10 kommentarer:

Mirren sa...

Jag tror det är för svårt. Du har inte fått några kommentarer och i vanliga fall brukar det bara rassla till. Du får utmana Olgakatt, Bloggblad, Englundskan och de andra... M&P

Musikanta sa...

Mirren:
Skriver jag namnen är det ju bara att googla. Men jag kanske kan skriva "yrkena"...
M&P

Karin sa...

Absolut jättesvårt. Men många har påsklov också, så det är lite stiltje på kommentarsfronten, tycker jag. Och frågorna är ju jätteluriga. Och dessutom missförstod jag hela upplägget och började sortera om presenterna så det blev rätt knasigt det hela. Så på fråga 3 svarar jag Greta Garbo!

Musikanta sa...

Karin:
Jag ska publicera hela tävlingen med namn och allt. Garbo fick nämligen INTE en ny svensk komedi - det var ett annat ägg som fick det.
Glad Påsk igen.

Pettas sa...

Det handlar nog om stiltje i bloggvärlden, många är på väg både hit och dit. Jag i min tur har inte haft tid att titta in förrän just nu.
Återkommer och tävlar så ge inte svaren ännu:)

Påskkram
Karin

Pettas sa...

Ett försök från min sida:
Viveca Lindfors: en bra filmroll
Ernst Wigforss: 100 000 avdrag....
Greta Garbo: en bukett kamelior
Gunnar Nordahl: fotbollskängor
Hjördis Schymberg: kanariefågel
Ragnar Josephson:kanin
Edvard Person: en ny komedi
Yngve Hugo: brev från tacksamma...

Nu är jag helt ute och "cyklar" men det är ju bara äran jag missar om jag missar

Karinkram

Musikanta sa...

PettasKarin:
NÄSTAN alla rätt. Edward Persson ska ha kaninen för hans sång "En liten vid kanin" och Ragnar Josephson, som var chef för Dramaten ville nog i stället ha en ny svensk komedi! (Tror jag)

Kul att du försökte gissa. Jag vet ju heller inte om det är rätt, men jag kommer ju ihåg sången i alla fall som EP hade sån succé med.
Kramar

olgakatt sa...

Att jag inte tävlat beror på att vårt internet har legat nere i ett och ett halvt dygn.
Jag har funderat utan att kika på de övriga kommentarerna och kan konstatera att jag håller med dig, Ingrid. Att Edvard P ska ha en liden vid kanin är ju klart!
Dock tror jag att Greta helst skulle avstå nån present över huvud taget.

Glad Påsk!

Musikanta sa...

Olgakatt:
Jag tror inte hon gillade kamelior något vidare. Det står mycket om henne i mina gamla tidningar från 20-talet. Jag ska ta mig samman och skriva något inlägg om det så småningom. Jag har t.o.m. läst artiklar om henne INNAN hon flyttade till Hollywood.
Ha en fortsatt skön påskhelg önskar
Ingrid

Pettas sa...

Jag undrade förstås varför Josephson fick kaninen när alla andra hade placerats:). Då vet jag att det var EP som skulle ha den istället.
Rolig tävling!