onsdag 3 april 2013

771 Vårmodet fortsättning

Lite fler tips på fler vackra vårkläder och framför allt hattar! När ska det bli modernt igen med hatt?


Bilderna från Charme nr 7 1929. Går att klicka större. 


Annat än jeans och tröja...


Även på sommarens kappor ska det vara pälsverk - kan ju vara kylslaget på kvällen. Spetsjacka till sommarklänningen men inga gympadojor här inte...

6 kommentarer:

Nilla Tankebubblor sa...

Vad fint de tecknade då! Vilken tid de la ner på att göra tidningar osv utan datorernas hjälp. Vackert!

Musikanta sa...

Nilla:
Visst är det fina teckningar! Och smal skulle man vara även då...
Kram

olgakatt sa...

Jag får ont i fötterna bara av att titta på bilderna!
Men det är roligt med de tecknade bilderna som har stor likhet vad beträffar kroppsformen med dagens fotoshoppade och anorektiska modebilder.
Intet är nytt under solen....

Musikanta sa...

Olgakatt:
Skönt att man inte lever på den tiden - inget att gå långa promenader i med tanke på skorna. Kjolarna påminner en hel del om de som är moderna nu - en del är olika långa fram och bak. Som du skriver - inget nytt under solen.

Bloggblad sa...

Konstigt egentligen, att modellerna var så slanka, för idealet för kvinnor var väl mer generöst då? Jag tycker att damer på foton och i filmer tilläts vara rätt runda. Eller var det först på 50- talet som man skulle vara kurvig?

Musikanta sa...

Bloggblad:
På 20-talet fick ju kvinnorna rösträtt och då skulle de väl helst likna män i kroppen utan bröst och höfter. Sen kom ju Marilyn Monroe på 50-talet och Brigitte Bardot på 60-talet och då var det inne med kurvor igen. Tills Twiggy kom i mitten av 60-talet. Då var det kört igen...