måndag 15 april 2013

775 Lördagstema Show&Tell - Betong

Det är Byfånen som har hittat på lördagsämnen för april och tycker att vi ska skriva om BETONG den här veckan. Inlägget har blivit försenat eftersom jag har varit på besök i Mälarhöjden och inte haft tillgång till varken min egen dator eller mina bilder.

Tyvärr kan jag inte länka här på inlägget direkt till Byfånen, men han finns med hos mina övriga lördagsbloggare till höger i min blogg. Där går det att länka av någon anledning.

Om betong har jag lärt mig (jag googlade nyss) att det vanligtvis består av en del vatten, en del cement, två delar sand och tre delar sten. Sen vet jag inte vad cement består av...

Av betong kan man göra många saker som t.ex. hus, trappor, trädgårdsplattor och rör och andra nyttiga grejor. Man kan också göra en betongkisse som den här nedanför. Han har fått komma in från yttertrappan (av betong eller cement, vet inte så noga) eftersom det regnar idag - Halleluja!


3 kommentarer:

Karin sa...

Vilken fin betongkisse! Vem har gjort? Och varför tål den inte regn? Färgerna? Eller de fina gröna ögonen?

Musikanta sa...

Karin:
Den har någon konsthantverkare i trakten gjort. Den tål regn alldeles utmärkt men jag var inte säker på att kameran gjorde det så det var därför jag fotograferade den inomhus.

Pettas sa...

Jättefin betongkatt!:) Mycket personlig.
Det finns olika sorters cement, men den som vi använder i Norden består till största delen av kalksten och lera...

kramar