tisdag 12 maj 2015

1110 Kents 70-årskalas

Äntligen tillbaka i vardagen efter lördagens mycket lyckade 70-årskalas. Både enligt min mening och gästernas, som stannade kvar mycket länge. Hur födelsedagsbarnet självt upplevde det vet jag inte så mycket om - han befann sig i köket en stor del av tiden och fixade så att gäster som droppade in vartefter fick rena tallrikar och glas. Den nya diskmaskinen var inte till mycket hjälp eftersom den tar nästan tre timmar. (Det kanske finns något program som går fortare - jag har inte läst instruktionen ordentligt.)

Allt som allt blev vi 28 personer, som alla skulle få plats att sitta och äta. Som väl var kom inte alla samtidigt - jag räknade med att ha ungefär 17 bekväma sittplatser för att äta mat. Man kunde naturligtvis ha suttit i vardagsrumssoffan också och ätit vid på soffbordet, men det är väldigt lågt och obekvämt.


Min bror Gunnar längst till vänster vid bordet, Janne, Anne Sophie, Ingrid, Kay, Kent och Anders. (Bilderna går att klicka större.)

Vädret var helt underbart, även om det blev lite kyligt på kvällskvisten. Men vi kunde vara ute en hel del och det gillade barnen som var med. Maten räckte och blev över och smakade tydligen bra också eftersom många backade.


Kents brorsdotter Nettan med sambo Johan och tre döttrar - Johanna, Susanna och Lovisa


Mirrens svärföräldrar - Bosse och Ingrid - Anna, Jörgen och min bror Gunnar njuter av det vackra vädret.

Mirrfamiljen kom lite senare på eftermiddagen eftersom sjuåringen Casimir hade spelat gitarr på sin klasskonsert på förmiddagen. Han var mycket fin i sin nyköpta svarta kostym, slips och väst och med små svarta herrskor, som han dock tog av sig så fort han kom innanför dörren.


Mirren tog bilden efter Casimirs klasskonsert på Lilla Akademien i Stockholm.

På kvällen kom sonen Kalle med familj vilken även inbegrep två av mina vuxna barnbarn, Isabelle och Oscar med flickvännen Josefin. Även äldsta dottern Anna med sin man Jörgen stannade kvar över natten i sin stora husbil. Så för en gångs skull var alla mina barn med respektive och fem av barnbarnen tillsammans.


Födelsedagstårta som Asta - en av mina trognaste körsångare - bakat dagen till ära. Den räckte till alla gästerna och blev över! Den är dekorerad med självplockade blåbär och skogshallon.


Mirrmaken med nybadade Lissan, barnbarnet Oscar med flickvännen Josefin, Kent, Anna, Jörgen, Bella och Kalle. 

Vi fick en mycket trevlig kväll med en hel del musik. Kalle och Casimir spelade gitarr tillsammans och sen jammade Kalle och jag med Fly Me to the Moon. Det blev även en del spontan allsång vartefter kvällen led. Roligt hade vi - i alla fall vi som musicerade...

Kent fick många vackra blommor, en del ädla drycker och flera böcker. Bland annat Astrid Lindgrens krigsdagböcker. Den ska bli spännande att läsa.


Kent ska just börja öppna paketen.

Nu har farfars pinnsoffa burits iväg till det kombinerade orgel-ateljé-och gästrummet igen och den tunga 1800-tals kanapén burits tillbaka därifrån och intagit sin gamla plats bredvid flygeln. Alla udda stolar har förpassats till olika hörn av huset och köksbänken är äntligen ren från glas och annat som inte går att diska i maskin.

18 kommentarer:

Annika sa...

Fint och bra att det blev lyckat! Men kan vi inte få se en bild av födelsedagsbarnets maka med den vackra och tuffa blå klänningen!?
Annika (CA)

Geddfish ♥ sa...

Tittat på festliga bilder och lyssnat på gitarrmusik, det har jag på morgonkvisten här nu!
Kalaskramar, Gerd ♥

Maggan sa...

Vilken lyckad fest det blev! Härligt att ha familjen samlad omkring sig.
Kram, Maggan i Laxå

Eleonora sa...

O Ingrid så fint du hade ordnat för din älskade make. Han blev verkligen fint hyllad och firad. Roligt för dig alla alla barn och barnbarn var på plats.

Jag skrev en hälsning till Kent, efter att ha blivit hans vän på FB!!

Kram och riktigt glad vår till er båda.
Eleonora

Musikanta sa...

Annika i Californien:
Jag var inte med på någon bild faktiskt, men klänningen kan du se i nästa inlägg :-).
Kram

Musikanta sa...

Gerd:
Ja, gitarrmusik är ingen dålig början på dagen :-).
Kalaskramar tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Maggan:
Det var ju det roligaste av allt, att så många av våra närmaste kunde komma. Det är inte så ofta alla barnen med familjer träffas tyvärr.
Kram tillbaka från Ingrid. Kent hälsar!

Musikanta sa...

Eleonora:
Kul att du blev vän med Kent på FB. Han är ju inte den som självmant tar kontakt, haha.

Underbart att träffa alla barn och de flesta barnbarnen också. De återstående två (Annas söner) träffar jag i juni när Johan fyller 18 år. Det var bara min bror Göran och min svägerska Laila, som bor i Lund, som saknades.

Jag önskar dig en skön och trevlig helg. Jag kommer snart upp till Stockholm igen förhoppningsvis och då hör jag av mig.

Kramar tillbaka från vännen Ingrid. Kent hälsar!

Bloggblad sa...

Vilken tur med vädret!
Nettan hade jag verkligen inte känt igen sen jag träffade på henne i skolan för över trettio år sen. Kents bror skulle jag inte heller ha känt igen.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Det kan ju vara kul med ett sånt här inlägg som dokumentation om inte annat. Jag måste gå tillbaka till mitt inlägg om mitt eget 75-årskalas för att komma ihåg vilka som var med. Jag tror aldrig Janne var med på några familjesammankomster medan hans fru levde. Så det var längesen han var här.

Ailas sa...

Tack, fina du, att du så generöst delar med dig av er fest. Det känns nästan som att jag var med, särskilt med tanke på musiken och tårtbilden. Resten sköter fantasin om.

Ta nu och koppla av efter allt och njut av naturens under. Där kan ju festen fortsätta. :)

Trevlig dag önskar jag dig..
Kramar

Musikanta sa...

Aila:
Roligt att du tycker det! Tårtan var fantastiskt god också.

Det är först idag som jag kan ta det riktigt lugnt. I måndags hade jag ett långt körframträdande på SPF:s vårfest och igår hade vi avslutning i kören för vårterminen och dessutom uppvaktade vi en körmedlem som fyllde 80 på eftermiddagen.

Ska ut och promenera om en stund och trotsa stormvindarna och njuta av naturen som du föreslår. Det är fantastiskt vackert just nu!
Kramar tillbaka från Ingrid

Äventyret framtiden sa...

Så skönt att ni fick så bra väder på Kents födelsedagskalas! Det gör skillnad när man kan vara ute också och bara njuta av att vara.
När allt är över och allt blev lyckat så känns det extrafint. Förstår att det blev ett fint minne när alla kom och gratulerade. Tårtan ser mycket god ut!

kramar

Hanneles bokparadis sa...

Många som fick plats!

Musikanta sa...

Pettas:
Ja, vi hade osedvanlig tur med vädret! Dagarna efteråt har det varit regnigt, kallt och blåsigt. Idag är det fint tack och lov!
Tårtan ser inte bara god ut, den VAR god också.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Hannele:
Finns det hjärterum... Men stolarna räckte faktiskt till utom till en som fick sitta på kökspallen.
Ingrid

Bevare mig väl sa...

Vilket härligt kalas! Stor- och lillkillen bjuder på en "strängare". Tårtan så stor och fin.
kram

Musikanta sa...

Har inte sett din kommentar förrän nu. Dåligt av mig. Jag är ju alltid lika glad för dina trevliga kommentarer.
Försenad kram från Ingrid