tisdag 5 maj 2015

1108 Shopping med Mirren

Samma dag som jag skulle åka hem till Mogata igen, bestämde sig Mirren och jag för att gå en shoppingrunda på stan eftersom hon var ledig. Min buss gick inte förrän vid sjutiden så vi hade hela dagen på oss. Egentligen skulle Mirren bara åka till Östermalm och lämna in Caspars tvärflöjt som var trasig. Men då tyckte jag att jag kunde följa med och eventuellt gå och handla lite. Det är i och för sig spännande nog för en från bondvischan att bara komma in till city, titta i skyltfönstren och se på allt folk.

Min baktanke var dock att hälsa på i cashmereaffären i Vasastan, där Mirren och jag har handlat tröjor till rejält nedsatta priser tidigare. Mirren behövde en svart cardigan och jag tyckte det skulle vara roligt med en ny tröja. Dessutom brukar Mirren alltid bjuda mig på lunch. Det ställe dit vi brukar gå på lunchen när hon jobbar, ligger nära affären, ett kvarter från Odenplan. Fler inlägg om min stockholmsvistelse för några veckor sedan hittar man här och här och under bilden.


Mirren i kaninpälsväst utanför cashmerebutiken ett stenkast från Odenplan. (Bilderna går att klicka större.)

Det var som vanligt rea i butiken och jag förmodar att det ständigt är rea där. Jag antar att de har lyckats få tag i kinesiska cashmeretröjor till ett bra pris. När vi var i Kina 2009 betalade vi ungefär 300 kr för en cashmeretröja i finaste kvalitet från inre Mongoliet. Jag tycker att de här tröjorna håller samma fina kvalitet för ungefär samma pris.


På andra våningen hänger cashmereplaggen i långa rader.


På första våningen är det bord med extra fyndpriser bland annat. Det finns också billiga läderhandskar - kinesiska säkert också - att handla. Det finns även jeans att köpa.

Mirren köpte sin svarta kofta och någon mer tröja och jag hittade en liten ljusblå som passar bra till jeansen.


Archivio Store nära Odenplan. Adressen hittar man här.

Efter att vi ätit lunch åkte vi till Gamla Stan för att titta in i Storkyrkoboden - en presentaffär på Storkyrkans gård - och hos Gudrun Sjödén. Mirren köpte en ängel till Caspar i Storkyrkoboden eftersom hennes inneboende lilla violinist - Jessica som är 13 år - har fått överta Caspars rum och därmed också ängeln ovanför sängen.


Caspars nya ängel. Rosa klänning naturligtvis eftersom det är hans älsklingsfärg. Det är den skicklige träsnidaren Józef Muniak som har skapat den här och många andra änglar. Casimir har en som spelar fiol. 

Hos Gudrun Sjödén hittade både Mirren och jag var sin klänning. Kent fyller jämnt på fredag och jag ska ha släktkalas på lördag. Så då tänkte jag ha den på mig för första gången.


 Kent tyckte det var en riktig tantklänning - men jag är ju faktiskt en tant så då passar den ju perfekt. Jag köpte ett par marinblå strumpbyxor till i alla fall...

26 kommentarer:

Vi i Kasperian sa...

En underbart fin ängel, och du blir jättesnygg i klänningen, med marinblå strumpbyxor därtill. :)
Inget fel med att vara tant, det har jag hävdat i många år. Gäller bara att bära epitetet med heder. :D
Berit E

olgakatt sa...

Heja alla oss kulturtanter! Med eller utan Gudrun Sjödén-kläder. Klänningen är hur fin som helst!

Karin sa...

Jättesnygg blå färg som klär dig perfekt! Och som tantmundering är den ju rätt piffig. Så såg inte tanterna ut i min barndom!

Musikanta sa...

Berit:
Nej, tant blir man vilket man vill eller inte. Mycket bättre än käring i alla fall.
Visst är ängeln fin! Här kan du se en till av hans änglaskapelser.
http://musikanta.blogspot.se/2014/11/1025-lordagstema-anglagarningar.html
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Olgakatt:
Ja, vad vore det kulturella Sverige ( och förmodligen västvärlden för övrigt också) utan oss kulturtanter? Det skulle gå under...
Jag vet att du gillar GS och jag har alltid velat ha någon av hennes klänningar. Jag tyckte framför allt om färgen.
Ingrid

Musikanta sa...

Karin:
Nej, jag har ju mina gamla Husmodern från 30 och 40-talen och då såg 50-åringarna ungefär ut som 80-åringarna nu för tiden.

När de var över 60 var alla klädda i svart och hade knut i nacken och dåligt med tänder. De hade nog dött av förskräckelse om de sett mig i den klänningen! Jag gillade färgen som sagt.
Ingrid

Musikanta sa...

Karin:
Nej, jag har ju mina gamla Husmodern från 30 och 40-talen och då såg 50-åringarna ungefär ut som 80-åringarna nu för tiden.

När de var över 60 var alla klädda i svart och hade knut i nacken och dåligt med tänder. De hade nog dött av förskräckelse om de sett mig i den klänningen! Jag gillade färgen som sagt.
Ingrid

Annika sa...

Häftig klänning! Hoppas Kent är stolt att vara gift med en en så fräsig tant :) Gudrun Sjödén rocks my world.
Annika (CA)

Anna/notonmusic sa...

En sån där ängel som spelar fiol i blå klänning har jag i körrummet. De är jättefina. Och klänningen var superfin, jag tror den upphör att se tantig ut när du får den på dej Ingrid!

Black Lau sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Black Lau sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Musikanta sa...

AnnikaCA:
Ja, han vänjer sig väl - både med att jag klippt mig och att jag har köpt en "tantklänning" :-) Han har ju inte mycket val. Och jag har fått många tröstens ord från mina bloggvänner, både vad gäller frisyren och klänningen.
Kram

Musikanta sa...

Anna:
Tack för tröstens ord. Enda nackdelen med klänningen är att den visar mycket tydligt var jag har mina extra kilo. Men det är inte mycket man kan göra åt...
Jag har en mindre blå ängel som står bland blommorna (numera basilikakrukorna som Kent odlar) i matrumsfönstret och övervakar hur mycket jag äter om inte annat. Min skyddsängel i alla fall.
Kram

Gunnel sa...

Vilken härlig shoppingrunda. Jag gillar verkligen din Gudrun Sjödén-klänning. Hon är en av mina favoritdesigners. Kram

Krönikören sa...

Hårt, men Kent har fel. Det där är ingen tantklänning. Det är en snygg och färgglad klänning, berätta det för honom ;)

Det ska till någon som inte bor i stan att berätta om bra affärer!

Vilken fin tavla du har lagt in som header - du är begåvad.

Tack för att du vill komma på mitt virtuella releaseparty! Tårtan är faktiskt jättegod, det är en hemgjord hallonmoussetårta. Skål!

Annika sa...

Fin klänning, Ingrid.
Gillar den!
Så roligt med färg.
OCH vilken fin ängel! Den tycker jag OM!!
OCH du, vilka priser på cashmere i den affären dit ni gick. DIT måste jag också gå.
Kramar!

Musikanta sa...

Gunnel:
Jag har aldrig tidigare köpt något av henne så jag tyckte det var kul med den här. Det var framför allt färgen jag föll för.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Lotta:
Kul att du säger samma sak som Karin Englund brukar säga - att det är de utsocknes som har reda på vad man ska gå och se på och var man ska handla.
Tack för rar kommentar om headern. Den sticker ut lite på Besökstoppen, det är därför jag lägger ut mina egna tavlor.

Än så länge har jag inte sett någon annan som gör det - synd för att det är många av mina bloggvänner som är duktiga amatörmålare.

Skål tillbaka! Och lycka till med boken!
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Annika:
Mirren har en annan affär som säljer sidenplagg och cashmeretröjor och som ligger en bit från Sergels torg. Där köpte hon en tröja som kostade ca 1200 kr för några år sen. Men sen hon upptäckte den här affären går hon inte dit mer :-).

Det finns så många olika sorters änglar - med eller utan instrument - av den här skicklige träsnidaren i Storkyrkoboden. Du får gå dit och botanisera i sommar om du kommer hem. Tröjaffären finns säkert också kvar då.
Kramar tillbaka från Ingrid

tant Hanneles bokparadis sa...

Shopping gillar jag inte med nån, men med äldsta barnbarnet är det trevligt för hon upptäcker saker jag inte ser.

♥ Hanneles bokparadis sa...

P.S.
Gudrun Sjödén är min hovleverantör ♥

tant Hannele sa...

P.P.S.
Headern är underbar, som en hemlig trädgård!

Musikanta sa...

Hannele:
Det är högtidsstunder för mig när jag får göra stan med Mirren. För det mesta brukar vi gå på något museum och hon bjuder mig alltid på lunch när vi är ute.

Men just på måndagen när allt är stängt i den vägen är det roligt att gå på NK t.ex. och titta på vackra kläder som man inte har möjlighet att köpa. Hade inte Mirren varit med hade jag nog inte köpt klänningen hos GS.
Ingrid

Musikanta sa...

Hannele igen:
Roligt att du Gillar GS. Jag har inte "vågat" köpa något hos henne tidigare eftersom det ökar på vikten - åtminstone intrycket av det.

Tack för rar kommentar av/till/för/på/om headern. (Om är nog bäst?) Prepositioner är svårt...

Tyvärr är trädgården inte så hemlig längre sedan merparten av träden röjts bort för att få fri havsutsikt. Men utanför tomtgränsen finns den fortfarande.
Ingrid

Tove Olberg sa...

En sån puts-städ-matlagning inför firandet av kära maken!han är troligen finputsat själv också? :-) Du blir det iden ljuva Gudrun S klänningen, underbara kollektioner eller hur? Mina favorit byxor med toppar till i olika färger har jag i min basgarderob.
Mycket blått i år. de övriga affärerna kan jag också gå in i ....
En elektrisk fönsterputsare ... OLA OLÈ jag säger då det!. Nu är ni nog i full gång med festen ...skriv ett inlägg om resten ...
Bursdagklem o hils mannen hvis du tror han blir glad for det ;)

Musikanta sa...

Tove:
Jag har bursdagsklemt Kent och hälsat från dig.
Rutan, jag har döpt fönsterputaren till det, är väldigt bra. Nu får fönsterputsningen som en dans.

Ja, jag fick mycket beröm för känningen - Mirrens svärmor hade också köpt en klänning hos GS - inte samma som tur var :-).

Nu är festen lyckligen över - allt gick jättebra med 27 personer som kom i omgångar som väl var...
Kram från Ingrid