måndag 25 maj 2015

1118 Fototriss - DUBBEL

Veckans Fototriss har rubriken DUBBEL. Så här kommer några bilder från mig för att illustrera detta tema. Övriga trissare hittar man på hemsidan. Två bilder är från arkivet och en från lördagens Kultur i Skymning som jag har skrivit om här.


Två damer som jag målat med inspiration från Agda Groths omslag till tidningen Charme, som kom ut under 1920-talet. Ursprungsfärgerna är vitt - svart- rött. Bakgrunden har jag också hittat på. (Bilderna går att klicka större.)


Skulptur i tyg på Moderna Museet i Stockholm av den berömda skulptrisen och konstnären Louise Bourgeois som jag skrivit om här


Dubbla stolar och dubbla konstgjorda fikusar. Stolarna är till salu för 100 kr styck. Fotot taget  i lördags på Vidarlokalen där vi hade utställning i samband med Kultur i Skymning. De är i stort behov av omklädsel...

35 kommentarer:

Mias Mix sa...

Rolig kulturell triss och dina damer är ju bara bäst!

Ingrid sa...

Din damer är helt klart i en klass för sig i den här trissen!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Du har inte gått och lagt dig heller :-). Kul med din omedelbara respons och rara kommentar!
Kram och godnatt.

Musikanta sa...

Mias Mix:
Tack för den rara kommentaren, Mia! Den värmer.
Kram och godnatt.

Anna/notonmusic sa...

Vilka trevliga val Ingrid. Och helt underbara damer har du målat! Du är verkligen skicklig på mycket du!

Åke sa...

Mias Mix hade redan tagit mina ord :) Spännande att få titta in i din kulturella värld :)

Tove Olberg sa...

Ser jag dubbelt? - den där dambadsbilden är den till salu Ingrid? Vilken storlek har den?
Det är tur du finns så jag får göra möten med sånt jag tänker - men inte ser! Som sagt dubbel triss kram!

(Du kan skicka en mail till mig: bite2014@gmail.com om du vill sälja)

Gunnel sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gunnel sa...

Perfekt tolkat. Jag gillar den första bilden bäst. Kram

Andra året i Hjo sa...

Gillar också varietédamerna!

Musikanta sa...

Anna:
Tack! Skulle hellre vilja säga att jag jag är halvbra på en massa saker. Det var väl därför det inte blev något särskilt av mig eftersom jag var intresserad av så många saker på en gång när jag var ung. Hade jag spelat varje dag då lika mycket som jag gör nu när jag växte upp - minst två timmar om dagen - hade jag nog blivit en bra pianist.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Åke:
Välkommen till min blogg och roligt att du hittade hit. Tack också för vänligt kommentar! Nu har jag varit inne och läst på din blogg och tycker att den var så trevlig att jag gärna lägger till dig i min blogglista om du inte har något emot det.
Ingrid

Musikanta sa...

Tove:
Tavlan är ungefär 33X44 men den är inte till salu eftersom sonen Kalle fick den i present vid något tillfälle. Om jag målar någon mer i samma stil (samma tjejer men i andra färger) ska du gärna få den gratis. Bara roligt om någon vill ha en tavla av mig på sin vägg. :-). Jag ska spara din mejladress om det blir någon tavla så småningom.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Gunnel:
Tack för rar kommentar! Roligt att du gillade mina tjejer.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Hans:
Tack för uppmuntrande kommentar!
Ingrid

Vi i Kasperian sa...

Så roligt att du gjorde en triss. :) Dina damer är härliga! Jag tycker väldigt mycket om dina alster. "Positivitet" är ordet!
Och lite synd att jag snarare behöver bli av med stolar, än köpa nya. För jag gillar de där båda. :D
Berit E

Musikanta sa...

Berit:
Tack för din uppskattande kommentar - den värmer! Samma här med stolarna. Förmodligen skulle det bli ganska dyrt att klä om den i sådant fint tyg som de har. Tyvärr är det väldigt smutsigt. Jag tycker att stolarna är spännande - har inte sett sådan förut.
Kram från Ingrid

Tove Olberg sa...

Tack, det blir bra Ingrid!
kram

Arja sa...

Halloj!
Fint trissat och vilken underbar tavla du målat.
Gillar även skulpturerna :O))

Musikanta sa...

Tove:
:-) - får se om jag orkar...
Kram tillbaka.

Musikanta sa...

Arja:
Du är alldeles för snäll! Fast visst är det roligt med lite uppmuntran. Det var en fantastisk utställning vi var på - mycket speciell.
Kram från Ingrid

♥ Hanneles bokparadis sa...

Kul tolkning :)

P.S.
jag har klickbara länkar i mina inlägg:
http://www.shakespeare.nu/kurs-i-london-18552384

Musikanta sa...

Hannele:
Tack! Då ska jag klicka på länkarna.
Ingrid

Gunnel sa...

Vilka snygga damer du målat. Vilken gåva att ha en sådan talang. Lite smått avundsjuk (snällt avundsjuk) på de som kan måla, skriva och tillverka saker.

Karin sa...

Triss eller dubbel eller både och? Vilka underbara par du hittat – mycket fyndigt!

Musikanta sa...

Gunnel:
Tack för rara kommentar! Men DU av alla ska väl inte vara avundsjuk som gör så fantastiska skapelser själv med stickning och virkning och även annat som jag sett på din blogg. Det är dags att lägga ut lite fler alster som vi får njuta av - det är alltid roligt att titta på sådant.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Karin:
Tack för din snälla och uppmuntrande kommentar. Det värmer. Du vet, man är ju inte säker på hur det uppfattas när man lägger ut t.ex. sina egna tavlor, Jante etc.
Ingrid

Veiken sa...

Dina två damer tar hem priset! Så läckra! Du är superduktig! Bra jobbat med din triss! Kramar

Klimakteriehäxan sa...

De där stolarna borde nån händig kasta sig över! Och dina damer är fina. Men Louise Bourgois? Nä. Såg jättespindeln utanför och gick inte in.

Gunnel sa...

Tror att det finns två Gunnel som kommenterar på din blogg. Jag är den som har tummen mitt i handen och har aldrig visat något eget alster på min blogg. Har nog inget eget alster att visa.
Ha det gott!

Musikanta sa...

Veiken:
Tack! :-)
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Gunnel nära:
Hej och välkommen till min blogg. Nu har jag varit inne och tittat hos dig och ser att du inte är den Gunnel som brukar kommentera hos mig. Hennes blogg heter Pantertantens passioner och det är just hon som gör storverk av garn och tyg ibland. Är det möjligt att du kan lägga till något litet till ditt namn så jag slipper göra fler misstag om du har lust att kommentera fler gånger?

Sen är jag säker på att du är väldigt bra på något också så att du inte behöver vara avundsjuk på oss som roar oss med att knåpa ihop lite olika halvdana grejor ibland. Jag är egentligen bara avundsjuk på EN enda människa och det är Barbra Streisand...
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Aina:
Jag VET. Jag tror du berättade det när jag skrev inlägget om henne. Det var synd att du inte gick in för det var mycket annat som var väldigt intressant och tänkvärt. En mycket spännande utställning i alla fall. Jag undrar vad det är för stolar? Hittar inte några liknande någonstans på nätet.
Ingrid

Gunnel sa...

Visst, jag kan kalla mig Gunnel nära. Gillar din blogg så jag kommer nog att kommentera fler gånger. Jag är inte avundsjuk på allvar, det rätta ordet är kanske imponerad. Ha det gott! Kram!

Musikanta sa...

Gunnel nära:
Skönt att du inte tog illa upp :-)
Kram tillbaka