torsdag 14 maj 2015

1111 SPF:s vårfest och köravslutning

I måndags gick Söderköpings SPF Sankt Ragnhilds vårfest av stapeln. För underhållningen skulle som vanligt min Sankt Ragnhildskör svara. Vi hade ett digert program som också innehöll några allsånger. För övrigt var det mesta gamla godingar - visor av exempelvis Evert Taube, Jules Sylvain, Mats Paulsson och Carl Anton. Jag är så glad över att kören uppskattar att sjunga de gamla fina låtarna som jag själv tycker så mycket om. Gösta tog fotona från vårfesten.


Trångt om saligheten när SPF Sankt Ragnhild i Söderköping hade vårfest. (Bilderna går att klicka större.)


Här är vårt program för festen.

Det kom över hundra betalande medlemmar i Sankt Laurentii vackra församlingshem, där vi också brukar repetera. De första personerna kom redan lite efter halv ett - festen började inte förrän en timme senare - för att försäkra sig om en bra plats. Efter det extra årsmötet som bland annat behandlade byte av föreningens namn och logga, högg alla in på den delikata vårbuffén som bestod av kokt och gravad lax med diverse såser.


Kören är redo att sjunga.

När vi hade kommit till kaffet ställde kören upp sig vid scenen och sjöng halva sitt program. Efter det kom ett litet föredrag om Skällviksborg - en ruin som råkat i glömska och som nu har återuppväckts av föreningen Skällviksborgs vänner. Efter lite strul med datorn - man hade glömt att sätta i anslutningskabeln - kunde en av vännerna i föreningen fortsätta och avsluta sitt föredrag, som blev längre än man förväntat sig...


Jag presenterar programmet iförd mina nya Gudrun Sjödénklänning.

Sen var det upp på scenen igen för att sjunga. Mötet tog lång tid och alla var ganska trötta när man började med lotterierna. Jag hade inte tagit några lotter men var tvungen ändå att stanna till "the bitter end" eftersom jag kompar SPF:s avslutningssång på melodin Vårat Gäng.
Åke och Yvonne - två klippor i kören - sjunger duett i sticket till Visa vid vindens ängar. Bakom dem syns Gunnel - ordförande för SPF och Eva. Fint att Åke vågar ha en rosa skjorta - jättesnyggt!

Dagen därpå hade vi avslutning i kören. Jag hade beställt en likadan tårta av Asta som vi hade till 70-års-kalaset och fastän vi var tjugoen personer räckte även den till alla och blev över. Gun, en gammal god vän till mig och en av de drivande personerna i Norrköpings musikliv - hon var ordförande i SON (Norrköpings konsertförening) i tolv år när det begav sig - är med och sjunger i Sankt Ragnhildskören till min stora glädje. Åker fram och tillbaka från Norrköping varje tisdag.


Det är fantastiskt att så många ställer upp till repetition dagen efter att vi sjungit på vårfesten. Extra roligt när det var en fotograf där från NT. Det visste ingen om i förväg.


Här syns det hur stor tårtan är. Den är dekorerad med blåbär, skogshallon och smultron i gele.

Med anledning av att Gun fyller jämna år på lördag dök en fotograf från NT i Norrköping upp när vi precis hade börjat sjunga. Kanske blir det ett reportage på Personligt-sidan. Vi får väl se om det står något i tidningen om oss också den dagen! Han sprang i alla fall omkring och tog foton av oss i alla möjliga vinklar.

Pausen blev lite längre än vanligt och för ovanlighetens skull hade vi dukat långbord. Jag blev avtackad med en jättefin hortensia som jag ska plantera ut i trädgården endera dagen. Men än är inte körframträdandena för våren slut - vi har en uppsjungning på seniorboendet Blå Porten den 29 maj. Men tills dess är det ledigt.


Jag är glad över den fina hortensian från kören. Gun syns precis till höger om mig. Det är hon som är mörk och lutar sig fram en smula.

Gunnel sjunger solo i verserna i Jag tror jag tror på sommaren. Vill man hoppa över Tulpanerna från Amsterdam som är en allsång kan man scrolla till två minuter på videon. 

28 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Vad härligt Ingrid! Vilka sångare du har :-) Förstår att folk hänger på låset för att höra er! För övrigt förstod jag att Gudrun Sjöden klänningen skulle bli perfekt på dig! Det är underbart med blommor, lite som grädde på moset skriver jag i mitt i lägg idag. Det är ju så KUL att sjunga och DESSUTOM får man blommor!!!

Musikanta sa...

Anna:
Ja, det är inte klokt så fint man har det! Roligt att du uppskattade sången - kören var lite trött mot slutet, de hade sjungit i nästan fyra timmar med bara några pauser för mat emellan. Men Kent kom inte och filmade förrän till allra sista sångerna. Jag tyckte det var roligt att ha med klippet för körens skull så de kan gå in och titta och lyssna.
Kram

Hanneles bokparadis sa...

Vad ska ni göra hela sommaren...?
Nu får du sköta om hortensian!

Barbro S sa...

Så trevligt det låter med sång, gemenskap och läcker tårta. Jättesnygg klänning du har. Ha en skön Kristi Himmelsfärdsdag, du också :).

Musikanta sa...

Hannele:
Haha.Skrivarkurs en vecka på Öland i juli. Sex friluftsgudstjänster i sommar. Våffelkväll i Västra Husby med kören 22 juli, Farledskyrkan i Skällvik med kören den 25 juli, besök hos Mirrfamiljen på Öland och lite annat.

Och så måste jag ju måla färdigt flera tavlor och spela mina två timmar om dagen dessutom...
Ska strax ut och plantera hortensian.
Ingrid

Musikanta sa...

Barbro S:
Ja, det är det bästa med kören - gemenskapen. Sen är det ju roligt att sjunga och spela också. Kul att du gillade klänningen.
Kram från Ingrid

Annika sa...

Klänningen blev ju jättebra! Vacker blå färg. Och sången är fin - bara gamla favoriter som du säger :)

Musikanta sa...

Annika:
Ja, färgen är fin. Sen kanske den visar lite för mycket av överflödskilona, men det är ju inte mycket man kan göra åt. Man kan inte gå klädd i tält jämt :-).
Jag älskar de här gamla sångerna och tycker att det är roligt att kören gillar dem också.
Kram från Ingrid

Veiken sa...

Tänk så roligt när det kommer så många. Det är alltid härligt att få uppskattning!
Jag tycker att du har en fin kör och programmet gillar jag!
Din klänning är helt ljuvlig! Den klär dig alldeles utmärkt! Kramar

Ingrid sa...

Vilken härlig vårfest det måste ha varit! Att sångprogrammet blev uppskattat förstår jag mer än väl, så mycket trevligt som det innehöll.
Den där hortensian är du säkert mer än väl värd för allt ditt arbete med kören.
Ha en skön fortsättning på helgen, nu ska jag lyssna på videon.
Kram, Ingrid

Anne-christine sa...

Så trevligt ni har haft det. En lyckad vårfest med sång och trevligheter.
Snygg klänning. Passar dig fint. Snygg färg.

Kramiz.

Andra året i Hjo sa...

Känner igen de flesta av visorna. Flera Taube-visor och det nog dem jag gillar bäst. Och Tycker du om mig, som min mamma sjöng för mig när jag var barn. Länge sedan.

Musikanta sa...

Veiken:
Visst är det roligt när nästan hela kören sluter upp. Någon var i Italien och någon hos doktorn. Annars var hela gänget där. Kul att du uppskattar klänningen - Kent tyckte ju den var förfärligt "tantig". Tur att han inte var med i affären, då hade jag nog inte köpt den. Jag tycker också färgen är fin.
Kramar tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Ja, vi sjunger ju mest sånt som jag själv gillar :-). Är man en pensionärskör till största delen ska man inte hålla på att försöka jämföra sig med eliten och sjunga i en massa stämmor t.ex. Vi sjunger sånt som vår publik uppskattar och känner igen. Den utgörs för det mesta av äldre pensionärer.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Anne-christine:
Roligt att du uppskattar klänningen. Jag gillade framför allt färgen. Men den sticker faktiskt ut lite också och det behövs ju ibland :-).
Det är alltid lika trevligt att träffa min kör - god stämning och fin körsång.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Hans:
Haha! Kanske inte någon barnvisa precis, men jag förstår om din mamma sjöng den för dig. Svarade du henne med "Ja, det gör jag"?
Ja det var ett tag sen man var barn men man kommer ihåg en hel del i alla fall.
Ingrid

Vi i Kasperian sa...

Så trevligt ni tycks ha, alla, både sångare och åhörare. :)
Och hortensian - den är du sannerligen värd, med råge tycks det mig. Den blir fin i trädgården.
Och klänningen - tror bestämt att din man ändrat uppfattning nu... ;)
Berit E

Bloggblad sa...

Grattis till en lyckad konsert!

Musikanta sa...

Berit:
Ja, han säger inget om klänningen längre utan tar snällt kort när jag har den på mig.
Hortensian blev jag mycket glad för, den kommer att pryda sin plats i min lilla rabatt.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Blggblad:
Tack för rar kommentar - den värmer!

Anonym sa...

Åh, så bra ni sjöng och du spelade så fint till. Riktigt njutbart.
Där ligger vår lilla SPF sånggrupp i lä, vi är några färre också. På vår avslutning sjöng vi också 4 av de sångerna som ni sjöng, roligt.
Trevligt att se alla fina bilder och dig i den fina klänningen och blomman du fick.
Kram från wiolettan

Musikanta sa...

Wiolettan:
Tack för din rara kommentar! Kul att ni sjöng fyra av "våra" sånger på er avslutning. Visst är de fina - de gamla sångerna. Eftersom jag ju hade skrivit om klänningen tidigare var jag ju tvungen att visa den, haha.
Kram tillbaka från Ingrid

Tove Olberg sa...

Det är ju fantastisk när så många kommer, härligt för dig och din kör, du är en fin körledare. Vackert med smakprov.
Såg mer av dig här än på FB, faktist påminner du i din fina klänning om Gudrun Sjöden själv :-), du klär jåttefint i den nya frisyr som gjord till klänningen ju!
Gudrun S kram

Musikanta sa...

Tove:
Ja, jag är glad över att ha så många trevliga sångare i kören och att de ställer upp så mangrant när det är något framträdande. Spelar ingen roll om det är 100 personer i publiken eller att tiotal på ett äldreboende. Kören ställer upp oavsett...

Haha, visst är jag lik Gudrun Sjödén, vi har nog ungefär samma storlek i kläder i alla fall.
Oj, jag blir riktigt generad över alla komplimanger. Snällt av dig, jag suger åt mig. :-)
Tillbakakram från Ingrid

Eva Trillian sa...

Ni verkar ha väldigt trevligt när ni träffas :) Det måste ju vara det bästa av allt? :)
Fin i din nya klänning!

Ölandsvindar sa...

Hmm, jag tyckte att min almanacka var fulltecknad men du har nog lyckats klämma in ännu mer. Snygg Gudrun-klänning, hon är ju min hovleverantör också.Och du...jag gillar verkligen dina färgglada målningar!
Kram /Kerstin

Musikanta sa...

Eva:
Ja visst är det roligt att träffas och samtidigt sjunga! Sången förenar över ålders- och könsgränserna. Tack för komplimangen om klänningen.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Kerstin:
Jag har som mest att göra som pensionerad kantor på sommaren. Alla kantorer vill ha ledigt samtidigt. Bra för mig!

Jag tyckte att klänningen hade så vacker färg att jag inte kunde motstå den. Det blir nog fler besök i hennes affärer var det lider.
Tack för rar kommentar om mina tavlor - det inspirerar till fler :-).
Kram från Ingrid