onsdag 23 maj 2018

1564 Förskoleklassens klasskonsert på Lilla Akademien 2018

I slutet av vårterminen har varje årskurs och förskoleklassen på musikskolan Lilla Akademien i Stockholm en klasskonsert. I denna konsert medverkar alla elever i klassen i olika ensembler. För att få gå på skolan måste alla elever, förutom att kunna sjunga, även spela ett instrument. Mina tre yngsta barnbarn går nu alla i denna skola och jag hade glädjen att få vara med på alla tre konserterna.Först ut klockan tio på lördagsförmiddagen var förskoleklassen som hade Elsa Beskows ABC-resan som tema. Barnen var utklädda till bland annat myror, indianer och jordgubbar. Clarissa var jordgubbe. Förutom att uppträda och spela i olika ensembler sjöng barnen både ABC- och siffervisan och Dansa min docka. En ekorre hade hoppat iväg med Annas docka och det var detta som föranledde syskonen Anna och Bo att ge sig ut på denna resa.


Lissan är jordgubbe och bär bokstaven C. Lika många barn står på andra sidan flygeln. (Bilderna går att klicka större.)

Alla i klassen hade också var sin vers att läsa om varje bokstav och detta framfördes med bravur. På de här klasskonserterna är det ensemblespel som gäller. Men eftersom Clarissa vägrade att spela med i en ensemble fick hon ensam framföra sina små stycken - Min märr och Fjäril vingad - på sin oboe. Från början var det meningen att hon skulle få spela utan ackompanjemang eftersom hon strulade, men i sista stund fick jag rycka in som ackompanjatör eftersom vi hade tränat hemma. Det gick bra.


Jordgubbsmössan har åkt av på Lissan som sitter som nummer två från vänster.

Tyvärr blev det ingen inspelning av Lissans stycken men jag kan inte låta bli att visa en videosnutt på några av hennes klasskamrater som spelar trumpet och valthorn för att visa hur duktiga de här små förskolebarnen är. I detta Djurmedley ingick bland annat Lilla Snigel, Björnen sover och Lille katt.

Men det fanns faktiskt ännu en solist förutom Clarissa. En liten flicka spelade en menuett av Bach på flygeln. Men skälet att hon fick vara solist var nog ett annat än Clarissas med tanke på att hon bara är 6 år och redan en duktig pianist.

3 kommentarer:

Pettas sa...

Tack Ingrid! Det är alltid lika trevligt att få ta del av dina barnbarns konserter och lilla Clarissa med jordgubbe på huvudet.
De ser så rara ut alla, där de sitter på bänken och tittar sig omkring.
En härlig bild.
Ha en fin dag! <3

Musikanta sa...

PettasKarin:
Haha, det blir två konserter till om du orkar. Är så glad när du tittar in här och kommenterar.
Önskar dig en skön dag. Här är väldigt varmt varje dag och jag önskar mig faktiskt lite regn. Fast då på natten förstås.
<3 från Ingrid

Vilt og vakkert sa...

Heisann, så mye glede de får av å spille og synge...