tisdag 3 juli 2012

Städning av bokhyllor

Blev så inspirerad av Eleonoras inlägg om städningen av hennes bokhylla. Bestämde mig dock för att först räkna alla de böcker som jag har bara i mitt eget rum innan jag började med min egen utrensning och kategorisering. Det blev lite hastigt räknat 682 stycken. Ovanpå det tillkommer ett hundratal pärmar och fotoalbum och ett oräkneligt antal broschyrer. Plus ett par hyllor för aktuella noter.Bilderna går att klicka större.

Jag tror att jag ska vänta med kategoriseringen och utrensningen tills jag känner mig lite piggare. Jag vet ändå på ett ungefär var jag kan hitta de böcker som jag söker.
Jag har ännu en bokhylla till höger om skrivbordet...
Ett tips från Margaretha, kanske jag borde rensa ut och sortera alla mina papper först…
8 kommentarer:

Bloggblad sa...

Nu minns jag inte var i bloggen jag la en bild på min färgkoordinerade bokhylla som är så vilsam att titta på. "I kväll tar jag en röd bok..."

Du får komma hit och titta på den live!

Marianne sa...

Hahaha, hur gick det med själva städningen? Kom du alls så långt? : )

KRAM!

Karin sa...

Dags att gå med i "Book Buyers Anonymous"?
http://www.karinenglund.com/2011/02/hej-jag-heter-karin/

Musikanta sa...

Det skulle inte hålla hos mig att kategorisera enligt färger. Alldeles för många blandningar på pärmarna. Jag har en viss koll på kategorierna däremot - barnböckerna för sig, konstböckerna för sig, engelskböckerna för sig etc.etc.

Innan jag börjar kategorisera mer måste jag första hitta på fler kategorier. Det tar väl en dag bara det...
Kommer gärna hem till dig en dag och tittar på din färgkoordinerade hylla.

Musikanta sa...

Marianne:
Jag har inte ens börjat städa mitt skrivbord. Idag ska jag iväg på koloskopiröntgen i Linköping, så jag kan inte tänka på annat än det...
Kramar

Musikanta sa...

Karin E:
Tack för tipset! Hittade en underbar blogg om hur man ska undvika att köpa mer böcker. Ska studera den mer när jag får tid.

✿Ewa sa...

Jag blir så himla sugen på att fixa bokhyllor snyggt eller varför inte klädkammaren, när jag ser en bild i en tidning tex. Men sen så, när röjet ska börja såååå blir det lätt något annat som står på tur. Något som är så mycket roligare. :)

Önskar att din dag blir fin trots sjukhusbesök.

Kram

Musikanta sa...

*Ewa:
Så brukar det kännas också för mig. Att sortera ut böcker är helt hopplöst. Jag hittar sådana som jag inte visste att jag hade eller sådana som jag börjar läsa i. Är man pensionär som jag är det ju också lätt att skjuta upp sådana saker - man tycker att man har all tid i världen...

Jag är så glad att endoskopin gick så bra - var lite lummig under den (p.g.a. att jag fått lugnande medicin) så jag märkte knappt någonting förrän det var över. Ska strax skriva ett inlägg om upplevelsen.
Kram tillbaka!