måndag 7 oktober 2013

845 Veckans Casimir


Casimirs produktionssystem med stenar. (Bilden går att klicka större.)

Från att ha ritat ugglor, katter och vampyrer har Casimir nu övergått till att rita produktionssystem som denna stenbehandlingsmaskin. Casimir har förklarat för sin mamma att stenarna matas in i maskinen, krossas sedan och smälts ner. Slutresultatet hade han dock inte riktigt klart för sig enligt Mirren, men han kommer säkert på något.

Brottet på röret till höger beror på att Casimir var tvungen att klistra ihop två papper för att få plats med maskinen och sen tejpa ihop. Eftersom det inte gick att rita med färgpennan på tejpen blev det ett brott där i stället.

Jag är inte riktigt säker på om det verkligen är en och inte två maskiner och var någonstans man stoppar in stenen.Var smältan kommer ut tror jag jag förstår, eller? De hela är mycket invecklat i alla fall. Men jag får säkert en förklaring nästa gång jag träffar honom.

8 kommentarer:

Gunnel sa...

Barn har så underbar fantasi.

Musikanta sa...

Gunnel:
Visst har de! Men Casimir är väldigt intresserad av alla maskiner och hur de fungerar, så teckningen är kanske inte helt tagen ur luften. Han har ett par appar på sin I-pad där man just ska sätta ihop delarna i en maskin eller spela med dem. Huruvida det är stenbehandlingssådana vet jag dock inte.
Kram

Sussl sa...

Det är så underbart med barns fantasi. Jag minns min son och hans kompis i samma ålder. De lekte med några gubbar av något slag och mitt i alltihopa kom det med en smältdegel in i fantasin. Jag har ingen aning om var han snappat upp det ordet, men de använde det flitigt alltmedan gubbarna utsattes för olika svåra behandlingar. Barn är ljuvliga. Kram!

Klimakteriehäxan sa...

Vilken härlig kreativitet!

Musikanta sa...

Suss:
Ja, man förundras ständigt. Än så länge har i alla fall Casimir inte matat in några gubbar i sina maskiner :-)som väl är.
Kram

Musikanta sa...

Klimakteriehäxan:
Håller helt med dig!

Karin sa...

Snygg komposition! Och om jag förstått den finurliga anordningen (med komplicerade skarvar här och där) blir det runda trevliga stenar i slutänden.

Musikanta sa...

Karin:
Jag måste höra mig för om det nästa gång jag träffar honom.