tisdag 15 oktober 2013

849 Höstsafari


Allén före Stegeborgs slott. (Bilderna går att klicka större.)

I fredags åkte Kent och jag på utflykt till Sankt Anna. Målet var att ta några foton på Sankt Anna gamla kyrka för en eventuell framsida på Kyrkklockan till nästa höst. Kyrkklockan är Söderköping Sankt Annas församlingsblad, som Kent är redaktör för. För det mesta tar han också foton till tidningen.

Det blev ingen resa direkt till Sankt Anna denna underbara höstdag. Den tog flera timmar längre än vi beräknat, eftersom vi stannade så många gånger för att ta foton på de fantastiska höstfärgerna i naturen. Här kommer några bilder från höstsafarin – dock utan djur.


 Skällviks kyrka som jag så gärna målar av på mitt eget sätt. På väg till Stegeborg. Höstbild nära Stegeborgs slott.


Här på Stegeborgs fästning bodde Johan III med sitt hov. Fästningen vaktade inloppet till Söderköping, som var en betydande stad på den tiden.


Färjan till Vikbolandet vid Stegeborg.


Nuvarande Stegeborgs slott ägs av familjen Danielsson sedan flera generationer. 


Sankt Anna gamla kyrka är en populär vigsel- och dopkyrka under sommaren.


Den lilla kyrkan sedd från kyrkogården. 


Blommor vid kyrkogårdsmuren.

21 kommentarer:

Pettas sa...

Du tar fina foton Musikanta!
Jag har varit en dålig en på att följa bloggar ett tag på grund av olika orsaker, men försöker läsa "fast" mig nu.
Ha en fin fortsättning på dagen!

kram
Karin

Musikanta sa...

PettasKarin:
Jag också. Vårt nätverk fungerar fortfarande dåligt och svärsonen har så mycket att göra att han aldrig hinner att komma hit och fixa det. Jag får ibland vänta två, tre minuter innan jag kommer in på någon annans blogg eller min egen. (Om jag överhuvudtaget gör det...) Då ger man upp.

Nu åker jag till Mälarhöjden tills på söndag så då blir det dåligt med både bloggande, bloggläsning och kommentarer. Inget lördagstema heller för den delen. Jag har också en del att göra när jag kommer hem så jag kan inte bara sitta vid datorn hela dagen.
Kram tillbaka
Ingrid

Karin sa...

Vilken härlig höstfotosafari – jättefina bilder!

Musikanta sa...

Karin:
Ja, det var nästan som i en Disneyfilm...

Ailas sa...

Förstår precis viljan att ta bilder. Just nu är det så vackert överallt, så det gäller att passa på. Var ute och njöt hela eftermiddagen igår!
Snart blir det kyligare och blåsigare och de vackra löven faller... så är tidens gång.

Ha det jättegott!
Kram

Anonym sa...

Hej Ingrid! Det är Din gamla skolkamrat från småskolan som kommenterar. Jag har följt Din blogg ända sedan vi sågs på Vetekornets stickkafe för flera år sedan. Jag tycker det är väldigt roligt att följa den eftersom vi är av samma årgång. Njuter av att se Dina vackra bilder. Du har verkligen sinne för hur en bild skall tas men jag vet ju hur duktig jag tyckte Du var i teckning redan i småskolan. Hjärtliga hälsningar Britt (f.d. Gustavsson)

Annika sa...

Vilka vackra foton du bjuder på.
Så höstiga och så vackra!!
Jag längtar tills våra träd kommer att glöda i vackra färger. Snart, snart.
Kram!

Musikanta sa...

Aila:
Du har så rätt! Det är nästan omöjligt att gå ut utan kameran dessa dagar. Men det går fort - bara på några dagar har träden i vår trädgård tappat sina löv. Så nu är det lövräfsning som gäller.
Kram
Ingrid

Musikanta sa...

Britt:
Så glad jag blir över att du läser min blogg emellanåt. Det värmer! Är det redan ett par Årjäng sen vi sågs? Jag tyckte inte det var särskilt längesen! Men åren går så fort numera...
Som du kanske förstår av bloggläsningen har jag aldrig någon tid över för stickning. Har fortfarande garn som ligger och väntar. Snart blir väl minsta barnbarnet för stort för tröjan så jag får väl sätta fart!
Akram från din gamla klasskamrat
Ingrid

Ronny sa...

Vilka sköna höstbilder! De tävlar helt klart med sommarens prakt. Du bor tydligen i en väldigt vacker trakt också. /Ronny

Eleonora sa...

Så vackra bilder Ingrid. Du har en bra kamera (eller är det månne Kent) och så klara och fina bilder du har fått till. Känner igen färjan vid Stegeborg.

Så underbart att göra en höstsafari så där på tu man hand. Ha det gott ni båda. Kramar

Ölandsvindar sa...

Så vackert! Det har hänt förr att vi har tagit vägen över Stegeborg via ett par färjor, på vår väg söderut. Här nere har vi lite bokskog och den bjuder verkligen på sig själv nu.Bara att njuta innan den grå färgskalan tar över.
Kram /Kerstin

Ölandsvindar sa...

PS. Oj vad jag har missat mycket intressant hos dig. Det märks att jag har haft fullt upp med hembygdsboken, men nu återstår "bara" korrekturläsningen.DS

Suss sa...

Tack för en underbar höstsafari med så många vackra bilder. Det är ett sagolikt ljus vissa höstdagar och ni verkar ha prickat en av dessa. Jag tycker mycket om hösten, vet inte varför, det bara är
så. Kram!

Pysseliten sa...

Det är så fint där ute! Jag och Karlsloken gifte oss i Capella Ecumenica på ön i skärgården, det liknar ju St.Anna gamla kyrka lite, men jag gissar att kyrkan är väsentligt större?

Musikanta sa...

Annika:
Tack för snäll kommentar. Jag har varit i Mälarhöjden sen i onsdags, därför har jag varken hunnit kommentera eller läsa hos andra. Ska ta igen det nu när jag är hemma!
Kram från Ingrid som antar att du har minst lika vackra bilder i din blogg just nu!

Musikanta sa...

Ronny:
Vi bor ju i en skärgårdskommun, alltid nära till vattnet. Och här finns inte så mycket barrträd som i mörkaste Småland...Så visst är det vackert med färgerna på alla lövträden!
Ingrid

Musikanta sa...

Eleonora:
Jag har en ny kamera och den här gången är det faktiskt jag som har tagit alla korten själv, även om Kent också tog fina kort. Det var nästan omöjligt att inte korten skulle bli bra, så vackert som det var!
Ja, det är alltid roligt att göra små utflykter - det behöver inte vara särskilt långt!
Varm kram från Ingrid

Musikanta sa...

Kerstin:
Ni har ju oxlar också! Glömmer aldrig den Kristi Himmelsfärdshelgen när alla träden stod i blom.

Spännande med din hembygdsbok. Du får hojta till när den är färdig. Jag har heller inte läst så många av mina bloggvänners bloggar, eftersom vårt nätverk hemma strular och det är nästan hopplöst att komma in på dem. Roligt att du gillade mina tidigare inlägg!
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Suss!
Visst måste man tycka om hösten när den är så här fin. Just nu är det lite gråmulet och duggregnigt, men luften är så frisk och skön att det inte gör så mycket. Man kan ju ta på sig ordentligt när man är ute och går.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Pysseliten:
Det är ingen större skillnad i storlek på Capella Ecumenica och Sankt Anna gamla kyrka. Tror att det får plats ungefär lika många personer. Den används ju också ofta som dop- och bröllopskyrka men också för gudstjänster under vintern ibland.
Kram från Ingrid