torsdag 4 september 2014

983 Bröllop på Cappella Ecumenica

Till de trevligaste uppgifterna för en kantor hör att spela på dop och bröllop. I lördags var det dags för Henrik och Charlotte att gifta sig ute på Cappella Ecumenica, det fina lilla kapellet ute på Västra Gärsholmen, en liten ö i Sankt Anna skärgård. Kapellet har en intressant historia som man kan läsa om när man klickar på länken.


Mamma Inger, i grön klänning, hälsar oss välkomna ombord. (Bilderna går att klicka större.)

Håkans föräldrar bor i Mogata och mamma Inger har sjungit i min kyrkokör. Systrarna - tvillingarna Linnéa och Maria - har jag haft som elever i Mogata skola och de var även med i min barnkör Pusselbitarna. Så det blev ett kärt återseende med familjen. Vädret var strålande och i Husbyvik steg vi ombord på båten som skulle föra oss ut till Cappella.

Resan tog en timme och under tiden bjöds vi på massor av goda snittar, vin och öl för dem som ville ha det, alkoholfritt för dem som ville ha det.


Den vackra bruden med toastmaster ombord på båten.


Brudparet på bryggan med sin lilla dotter i fin sjömansklänning innan vi går upp till kapellet på berget.

Det lilla kapellet fylldes helt
av bröllopsgästerna och vigseln, med min bror som vigselförrättare, avlöpte utan mankemang. Mendelssohn in och Delsbo brudmarsch ut och den fina psalmen Måne och sol som avslutande psalm.


Vigselgudstjänsten är över och brudparet och bröllopsgästerna har samlats utanför kapellet i det underbart vackra vädret. Perfekt dag för bröllop på Cappella Ecumenica.

Efter gudstjänsten drog vi oss så småningom ner till bryggan där båten väntade. Ännu en överraskning vankades då ett bord med champagne var uppdukat på bryggan. Efter en stunds minglande steg vi åter ombord för hemfärd till Husbyvik. På båten serverades återigen allehanda drycker och snittar som inte gått åt på ditvägen.


Kapten på båten med assistent häller upp champagne i glasen till de väntande gästerna. Den rosa flaskan innehåller alkoholfri "champagne" som även barnen fick smaka. 


Bröllopsgästerna fortsatte vidare till Husby säteri där bröllopsmiddagen väntade. (Gå gärna in och titta på hemsidan - den är väldigt välgjord.) Själv åkte jag hem med bror och svägerska till Mogata där Kent och Mirrfamiljen hade kommit hem efter att ha varit hela dagen i Söderköping på Gästabudet. Så för min del blev det inga bilder därifrån i år utan en härlig skärgårdsutflykt att minnas i stället. Den här bilden av Cappella Ecumenica, som Kent tog, blev omslagsbild till  Kyrkklockan - vår församlingstidning i Söderköping Sankt Anna församling - sommaren 2012.

Uppdatering:
Brudgummen heter Henrik och inget annat.

15 kommentarer:

Ingrid sa...

Vilket underbart trevligt bröllop och så fina bilder du tagit från det. Jag önskar brudparet lycka till!
Igår var vi i Botaniska trädgården i Visby och det är också en populär vigselplats, men igår syntes inga brudpar till.
Ha en fin torsdag!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Tack för den rara kommentaren! Cappella Ecumenica är en mycket populär liten kyrka för dop och bröllop på sommaren. Är det, som i lördags, strålande väder är det helt perfekt. Mindre kul om det spöregnar...
Önskar dig också en fin torsdag - vi har strålande väder här i Mogata. Jag ska strax hänga ut tvätt - kanske för sista gången i år. Det torkar ju sämre på hösten...
Kram tillbaka från Ingrid

Bloggblad sa...

Jag visste inte att det fanns ytterligare en syster, har bara träffat tvillingarna.

Annika sa...

Trevligt!!
Jättefina bilder! Fint att gifta sig utomhus.
TUR med vädret också!!
Kram och trevlig helg!!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Inte jag heller.

Musikanta sa...

Annika:
Om du hade läst noga hade du sett att jag skrev att "kapellet var fyllt med bröllopsgäster", haha. Så själva vigseln förrättades INNE i det vackra lilla kapellet. Men där spelade jag ju så jag kunde ju inte ta några foton.
Kram tillbaka och en trevlig helg önskar jag dig också!

Eleonora sa...

Vilket fantastiskt charmigt och ovanligt bröllop du har bevistat!
Brudgummen Henrik kan skratta sig lycklig över att ha fått en så vacker och fin hustru!!

Ha det gott i det underbara septembervädret - kram från din vän Eleonora

Musikanta sa...

Eleonora:
Håller helt med dig - båda var väldigt lyckliga. Ja, det var ett väldigt fint bröllop och så roligt eftersom jag kände föräldrarna så väl. Vädret var ju kanon också!

Det har varit en helt underbar dag idag, jag har t.o.m kunnat hänga ut tvätten som blev snustorr efter några timmar.
Stor kram tillbaka från vännen Ingrid som snart kommer upp till Stockholm igen.

Karin sa...

Snacka om att ha tur med vädret! TÄNK om det hade varit regnigt och blåsigt! Men nu verkar det ju ha varit hur underbart som helst – vilken härlig dag!

Musikanta sa...

Karin:
Ja, som jag skrev förut, det är inte riktigt lika underbart där ute på skäret om det regnar och stormar. Men det finns ju kyrkan och en del stugor runtomkring att tillgå om det skulle hända.
Jag spelar inte ofta därute eftersom det brukar ta en hel dag med okända människor - men den här gången kände jag ju familjen så väl så det var enbart roligt. Dessutom var ju både bror och svägerska med.
Ingrid

Första året i Hjo sa...

Hade kunnat bli riktigt eländigt med regn och rusk. Nu blev det ju riktigt lyckat där ute på kobben.

Musikanta sa...

Hans:
Det brukar ofta vara fint väder ute i skärgården när det regnar inåt landet. Jag har väl spelat där 25 gånger minst och det har regnat någon enda gång...
Ingrid

Veiken sa...

Bröllop i vackert väder är oslagbart! Jättefina bilder. Det blir minnen för hela livet för alla som var med!
Jag hade förmånen förra vintern att vara förrätta en bröllopsceremoni på en strand i Thailand. Det var otroligt vackert i solnedgången. Kram

Veiken sa...

Bröllop i vackert väder är oslagbart! Jättefina bilder. Det blir minnen för hela livet för alla som var med!
Jag hade förmånen förra vintern att vara förrätta en bröllopsceremoni på en strand i Thailand. Det var otroligt vackert i solnedgången. Kram

Musikanta sa...

Veiken:
Har du berätta om det på din blogg? Det verkar spännande. Här var det ju inne i det lilla kapellet, men inte desto mindre vackert för det.
Kram tillbaka