onsdag 10 september 2014

987 Litet stadsquiz

Nu blir det bloggpaus för min del tills på lördag. Jag åker upp till Mälarhöjden några dagar och håller Mirren sällskap eftersom Mirrmaken ska ge sig iväg till Prag på torsdag. Under tiden kan mina bloggvänner fundera på lösningen till detta nya quiz. Som vanligt ser jag fram emot många kreativa och finurliga lösningar på problemet än den som jag har tänkt på. Ska bli spännande i alla fall. Min egen lösning på quizet kommer inte förrän på lördag och innan dess kommenterar jag inte heller.

Det gäller som vanligt att ta bort den av bilderna som inte hör dit och i så fall varför. Lycka till!  Bilderna går att klicka större. De har antingen Kent eller jag tagit.


             
Uppdatering: 
Jag hade ju själv tänkt mig att Marseille skulle bort, jag har själv varit där minst sex gånger. Kommer inte ihåg att jag såg någon SPÅRVAGN där, men det finns tydligen många sådana eftersom jag läste att man invigt en NY spårvagnslinje. Hade jag i stället frågat: "Vad har alla dessa städer gemensamt?" hade jag klarat mig.

Att det går spårvagn i Nice det vet jag, eftersom vi har åkt med dessa många gånger. På Helsingforsbilden kan man för övrigt se spårvagnskablarna! Jag ska vara lite mer noggrann nästa gång jag hittar på något quiz. Därför är alla lösningar den här gången helt rätt! Jag har fått många kloka och kreativa sådana - kul!

16 kommentarer:

Ingrid sa...

Kan det vara så enkelt att det är Prag som ska bort, för att den staden inte ligger vid vattnet? Jag misstänker att du tänkt dig någon helt annan lösning.
Ha en skön bloggpaus!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Jag hinner skriva svar till dig innan jag blir skjutsad till bussen i Norrköping.
Nej, så enkelt är det inte även om det är en god gissning. Dvs.inte den lösningen som jag tänkt mig.
Kram

Veiken sa...

Jag har inte en susning. När jag tror att jag kommit på något så faller det vid nästa bild... Kram

Musikanta sa...

Veiken:
Det får ju inte vara FÖR lätt, haha. Nu ska jag strax iväg, men jag hann att svara dig i alla fall.
Kram

olgakatt sa...

Prag ska bort. Staden ligger vid en flod, de andra är hamnstäder vid havet.
Ett annat alternativ är att Prag ligger i Öst/Centraleuropa, de andra räknas till Västeuropa.

Mirren sa...

Olgakatt:
det får bli din lösning som är de rätta eftersom jag inte kollade ordentligt innan jag la ut qiuizet. Då får även Ingrid rätt svar.
Jag trodde att alla städerna utom Marseille hade spårvagn, men fick se på nätet att Marseille JUST hade invigt en ny spårvagnslinje. Otur :-)!!!
Ingrid

Mirren sa...

Olgakatt:
Jag är inloggad på Mirrens nätverk. Det är därför det är hon som "svarar".

Första året i Hjo sa...

Aha, hann inte.
Tyckte väl att det var lite väl knepigt denna gång.

Anonym sa...

Hej! Jag tror att Stockholm skall bort för det är den enda bild man inte ser något torn på. Hälsningar från Din gamla skolkamrat Britt

Eleonora sa...

Ja du Ingrid - jag säger nog också Prag.
Dagarna snurrar på för mig och igår gjorde jag nada - idag har jag gjort nada. Men det ska väl snart komma tillrätta med mig.
Trevlig helg önskar jag er båda.
Kram kram

Musikanta sa...

Hans:
Det var ju tur det!
Ingrid

Musikanta sa...

Britt:
Mycket elegant lösning! Det är ju helt rätt! Det blev ju en antiklimax då jag inte hade kollat spårvagnarna ordentligt.
Kram

Musikanta sa...

Eleonora:
Du har väl all rätt att ta det lugnt nu när du har haft så mycket om dig! ALLA lösningar är rätt!

Krm

Anonym sa...

Vad roligt att jag gissade rätt. Tornet i Marseille var ju inte lätt att se men med lite förstoring av bilden dök det upp.
Kram☺️ Britt

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Ja, din lösning var en av de mest originella! Men jag hade ju tänkt mig från början att Marseille skulle bort eftersom jag trodde att den inte fanns spårvagn där...Men det fanns det ju bevisligen när jag hade googlat på nätet...

Tornet hör till en gammal kyrka, dit sällan turister kommer, som ligger på andra sidan Vieux Port - gamla hamnen eller fiskhamnen. Inte långt från kyrkan ligger den jättestora "riktiga" hamnen, Frankrikes största och den imponerande katedralen.
Kram från Ingrid