fredag 19 september 2014

991 Veckans Casimir - Fröken Hanna

Mitt äldsta av de yngsta barnbarnen, Casimir, fyllde sju år i somras och har just börjat skolan på Lilla Akademin  i StockholmDär står bland annat musik, körsång och dans på schemat såväl som alla de andra ämnena som finns i vanliga skolor. Casimir har dessutom tre privatlektioner i veckan för en gitarrfröken. Det gör att han, förutom att läsa de vanliga läxorna, också måste öva gitarr varje dag hemma.

På de här tre veckorna har han lärt sig läsa ganska bra, vilket naturligtvis också är mycket glädjande. Som vanligt älskar han att rita och har fått många lovord från sin älskade fröken Hanna, som han har  porträtterat här.

Så här skriver han om bilden: "Hanna har brunt hår och lite, lite brun hud, så det ritar jag. Hon har inte röda skor, men röda skor är vackra så det ritar jag i alla fall."


 

Casimirs fröken Hanna med röda skor.

8 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Så det ritar jag i alla fall!:) Så fint...

Kramar!

Ingrid sa...

Så härligt med en lite gosse som kan ta egna beslut. Det är helt klart att om man gillar röda skor, så ritar man det.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Kanske fröken Hanna köper ett par röda skor så småningom, vem vet?
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Ingrid:
Ja, han vet vad han vill den lille gossen...
Jag önskar dig också en skön helg. Den har börjat fantastiskt med värme och strålande solsken!
Kram tillbaka från Ingrid

Bloggblad sa...

Fel gissat alltså, men jag tyckte benen och klänningen påminde om dig... :)

Mitt barnbarn har valt att spela pingis två gånger i veckan, hon är riktigt duktig...

Musikanta sa...

Bloggblad:
Benen kanske är likadana ungefär och klänningen är ju kort. Men jag skulle aldrig sätta på mig en gul klänning. Glasögon saknas också, han brukar vara noga med att rita dit dem om han ska måla av mig.

Övning ger färdighet. Huvudsaken är att man ett intresse som man odlar (och som föräldrarna pushar inte minst). Men hon har väl inte lagt av med att sjunga, barnbarnet? Hon är ju så musikalisk!

Monet sa...

Han ritar bra för sin ålder!

Musikanta sa...

Monet:
Jag är framför allt imponerad över att han nästan har perfekta proportioner på sin fröken även om inte alla fingrar är med. Armarna är så långa som de ska och även halsen är ditritad. Sen att huvudet är lite större än som på en vuxen beror kanske på att han ser det ur barnperspektiv?
Kram