tisdag 9 september 2014

986 Lördagstema - Kartong

Nu har vi satt igång med vårt lördagstema igen efter att ha haft det vilande i sommar. Det är Tove som har hittat på ämnen i september. Vilka mer som bloggar och vilka teman i september som finns kvar att skriva om hittar man på bloggens högra sida.

Vad vore livet utan kartong, både som material eller lådor. Det här plakatet hämtade vi hos plakatmakaren som gjorde en fin förstoring av dottern när hon skulle ta studenten. Texten har jag själv skrivit. Jag har haft plakatet stående bakom mitt kombinerade data- och skrivbord sen dess. Kul att ta fram den igen!


Tänk att det snart var tjugo år sen Mirren tog studenten! (Bilderna går att klicka större.)

Jag använder mycket kartong i mitt jobb - jag klistrar upp mina noter (arbetskopior!) på hobbykartong, som Panduro kallar det för att inte noterna ska trilla ner från notstället när man spelar. Sätter ihop dem med maskeringstape ifall det är flera sidor.


Kartongbitar som medföljer skjortor eller herrpyjamasar sparar jag alltid och prövar färgerna
 på innan jag målar. Ett tillfälle när dessa kom till god användning kan man se nedan.


Tur att jag hade tagit med mig några skjortkartongbitar att ha som underlag när jag målade vid skrivbordet i mitt rum på Ölands folkhöskola. Annars hade det inte blivit någon affisch.

Den här IKEA-kartongen har tyvärr utgått ur sortimentet. Jag tyckte väldigt mycket om just den här och hade velat komplettera med ett par andra. Icke, sa Nicke. Nu fanns det bara en ganska intetsägande kartong med blommotiv som var i samma stil. 


IKEA:s trevliga kartong som tyvärr inte finns mer att köpa...

Kartongerna är lätthanterliga och jättebra att gömma kläder i. Det får plats massor! Just nu har jag gömt alla mina sommarkläder i en av dem. Men jag har ännu en likadan kartong med sommarkläder som jag inte ens packade upp i våras. Jag tror för varje år att jag ska krympa så att jag kan komma i kläderna som ligger där. Har jag inte gjort det till nästa sommar är det dags för återvinningen.


Den söta jeansklänningen har jag inte använt alls i sommar, inte heller de prickiga. Det har varit jeans och T-shirt för det mesta. Och till dessa den blommiga och vita tunikan (som syns till höger om prickarna) när jag spelat eller behövt klä mig lite snyggare.

13 kommentarer:

Tove Olberg sa...

Fin användning av kartong hos dig!
Trevligt ses igen i tema :)

Ingrid sa...

Du kan verkligen konsten att återanvända kartong!
Den där skylten till utställningen är ju riktigt läcker med den vackra blomslingan längs halsringningen.

Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Tove:
Tack för rar kommentar!

Musikanta sa...

Ingrid:
Haha! Jag har sett vackrare skylt, men man tager vad man haver. Att jag skulle fixa skylten bestämdes ganska sent kvällen innan och den skulle vara färdig tills morgonen därpå.

Jag fick skylla mig själv eftersom jag tidigare för alla målarkompisarna hade förevisat mina fina akrylpennor som ingen hade sett förut...
Kram

Karin sa...

Mycket lockande skjortkartongskylt!
Och vilken snygg IKEA-kartong. Vad synd att de slutat med den.

När jag är så där ordentlig och lägger kläder i kartonger så glömmer jag för det mesta bort det och så letar jag förgäves i åratal. Och när jag väl hittar kartongerna med kläder har det ofta varit krympmal i lådan, så att de inte passar så bra längre.

Musikanta sa...

Karin:
Nu efteråt undrar jag om den inte var lite avskräckande. Det var inte så väldigt många som kom på vernissagen :-)

Det är alltid lika spännande att packa upp lådorna på våren. De flesta kläderna har jag totalt glömt bort att jag köpt.
Ingrid som också har ständiga krympmal i kartongerna.

olgakatt sa...

Jag har kartonger för prylar och kläder, maken kör med plastbackar. Nog är det miljövänligare med kartonger, eller hur?
Visserligen är det sommarväder ännu men det är nog dags att magasinera en del sommarkäder ändå. Ska bli kul att hitta vinterkläder jag glömt bort att jag hade...

Musikanta sa...

Olgakatt:
Jag tror att kläderna mår bättre i stora papplådor än i plastbackar där det inte kommer någon luft in. Dessutom är det definitivt miljövänligare.

Samma här. Jag hittar alltid något "nytt" plagg i vinterkartongen.
Ingrid

Pettas sa...

Det är spännande med lådor, kartonger som man tror att man har koll på men som lätt glöms bort i alla fall. Åtminstone för min del. Sedan blir det rena julafton när man plötsligt hittar en...
Dessvärre är det lite grann som Karin i Stockholm skriver. Krympmalen har hittat in.:)

kram
Karin

Musikanta sa...

PettasKarin_
I morgon ska jag ta fram kartongen där jag lagt ner alla vinterkläder. Ska bli spännande...
Kram tillbaka från Ingrid

Anonym sa...

Visst är det praktiskt med kartong. Har också förråden fyllda med kartong av olika slag, man vet aldrig när de kommer till användning.

Anonym sa...

Visst är det praktiskt med kartong. Har också förråden fyllda med kartong av olika slag, man vet aldrig när de kommer till användning.

Musikanta sa...

Bejla:
Det är därför det är så svårt att slänga någonting. Har några skotskrutiga kjolar som jag inte använt på 20 år, men i så fin kvalitet att jag inte nänns göra mig av med dem.
Nu såg jag att det tydligen var sista modet när jag var i Stockholm häromsistens. Men förmodligen har krympmalen varit där och förstört dem...
Kram