måndag 26 januari 2015

1060 Garderobsröjning

Kent, min käre make, var borta hela söndagen på en kyrkvärdsresa till Katarina församling i Stockholm så jag hade dagen helt för mig själv. Jag hade länge tänkt att försöka plocka bort kläder som antingen var för små för mig eller som jag inte använt på 5-10 år. Det visade sig finnas en hel del.

Jag behöver definitivt inte sex stycken tjocka jackor, i synnerhet inte sen jag köpte mig en ny kappa som jag gillar väldigt mycket. Så tre av dessa blev utrensade trots att jag mycket väl hade kunnat ha dem. Annat, som byxor och tröjor hade krympt betänkligt, så de fick göra sällskap med jackorna. Jag hade stoppat i en del i en sopsäck tidigare, men tyckte att jag borde sortera. Därför plockade jag upp allt på köksbordet.


Köksbordet blev fullt. (Bilderna går att klicka större.)

Först hade jag tänkt att åka till Återvinningen i Söderköping, som ibland har resor till Lettland med det som samlas in, men min vän Bloggblad tipsade mig om att Pingstkyrkan har en insamling av kläder på onsdag kväll. Så det blir väl dit jag kommer att åka med allt. Jag har även sorterat ut gamla lakan som jag inte använder längre. De har konkurrerats ut av alla festliga påslakan som jag impulsköpt när det har varit rea på Hemtex. Onödigt att de ligger och tar upp plats i skåpet där det redan är överfullt.


Det blev tre sopsäckar med linne och kläder och en plastpåse med galgar - om de man nu vill ha det. Jag har fler över som synes i bakgrunden på bilden.

När jag ändå var i farten passade jag på att rensa i handväskan eftersom jag behövde byta väska. Jag hittade en del smått och gott som jag inte visste att jag hade där. Bland annat en sax och en ficklampa. Små, nätta väskor är ingenting för mig. Jag ska helst få plats med en bok också. Mobilen brukar jag också ha i handväskan förstås. Extra glasögon också.


Konstigt att jag aldrig hittar en penna när jag behöver skriva upp något när jag är borta. Jag behåller tre i alla fall av de sex som fanns i väskan. 

31 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag drar igenom min klädkammare på sommaren när jag kan hänga ut precis allt innehåll på balkongen. Det brukar alltid bli någon kasse som går till insamling.
Konstigt det där att det hänger och krymper...
Fast nu har jag gjort mig av med en del som töjt ut sig. 5:2 metoden må vara billig när det gäller maten, men har blivit rätt dyr vad gäller kläder.

Gerd ♥ sa...

Inte dumt alls.
Jag brukar skänka till antingen Pingstkyrkan eller Frälsningsarmén, tar tar emot allt, från kläder till prylar. Även galgar. Mitt fina eksoffbord hämtade de åt mig, det gör de med möbler.
Visst samlar man på sig!
Finns många hugade köpare sedan.
Ha en fin måndag.
Kram, Gerd

Hanneles bokparadis sa...

Duktigt, jag har bara funderat....

Eleonora sa...

Nu tycker jag faktiskt att du är värd en guldstjärna! Och nog måste det kännas väldigt skönt inombords att ha gjort så stor nytta. Dom kommer att bli överlyckliga dit du kommer att lämna allt detta.

Kram på dig. Blir det garaget nästa??

Annika sa...

Det är så skönt då man rensat i röran!!!!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag har övergett 5:2 eftersom jag fick väldigt ont i magen efter en sådan dag. Det gick inte över på ett par dar.

Jag kan i alla fall ha de kläder som jag köpt de senast två åren - alltid något. Jag får väl börja räkna points egen :-(...

Musikanta sa...

Gerd:
Jag ska ner till Pingstkyrkan med säckarna på onsdag - jag tror de har ett besök från Lettland och har annonserat om klädinsamling. Det känns bra att någon tar tillvara sådant som fortfarande går att använda.
Jag använder t.ex. inte kjol längre så de fick gå med det andra. Byxor eller klänning...
Önskar dig en fin vecka!
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Hannele:
Jag har funderat i över ett år - men det här tog jag tag nu i eftersom jag för en gångs skull var helt ensam en hel dag.

Musikanta sa...

Eleonora:
Haha, garaget blir till sommaren förhoppningsvis. Just nu är det så kallt att det knappt går att gå in där. Men där finns åtskilligt som ska köras till returpunkten.
Jag var tvungen helt enkelt, eftersom jag inte kom in i en av våra klädkammare.
Kram från Ingrid som önskar dig en fin vecka.

Musikanta sa...

Annika:
Feng Shui, haha. Finns ungefär lika mycket till som borde gallras bort innan man själv gör det...
Kram från Ingrid

Gunnel sa...

En sån där utrensning behövs lite då och då. Konstigt egentligen eftersom jag efter varje gång lovar mig själv att jag ska bli bättre på att inte impulshandla och inte spara en massa onödiga saker. Antagligen har jag dåligt minne. Kram

Musikanta sa...

Gunnel:
Jag har gett mig ettnyårslöfte till - att INTE handla några kläder före sommaren i alla fall. Jag har hållit det hittills :-)...
Jag har nog lika mycket till som jag skulle kunna samla ihop och ge bort.
Kram tillbaka från Ingrid som önskar dig en fin vecka.

olgakatt sa...

Jag har vänninor som gärna tar över en del av det jag rensar ut, men ryvärr har jag också väninnor som rensar ut sånt som jag gärna vill ha......

Jag blev dock rvungen att sortera bort en massa skor eftersom jag har en öm tå som inte längre tål vissa modeller som tidigare varit favoriter. Gissa om några damer blev glada! Det gläder också mig även om jag sörjer mina vackra italienska Magli......

olgakatt sa...

PS. Jag löste mitt pennletarproblem med att ha pennorna i ett litet fodral i väskan! Mycket enklare att hitta!

Ingrid sa...

Får jag något att skänka ger jag det till Röda Korset, men det finns ju andra alternativ här också. Bland annat har Katthemmet en Loppis för att finansiera sin verksamhet.

Du måste verkligen ha en rejäl handväska och tung måste den ju vara också.

Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Jag har också rensat ut fyra par utmärkta skor av samma anledning. Fick en inflammation i en tå för något halvår sen och den är inte bra än trots antibiotika. Så jag var tvungen att köpa ett par extra breda skor för att gå på promenad. De andra promenadskorna jag hade kan jag inte använda längre.

Jättebra tips! Jag kan ta en liten plastpåse med "blixtlås" till - den är ju transparent också.
Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Vårt Röda Kors har inte så stora lokaler så jag tror där är ganska överfullt. Men Pingstkyrkan har som sagt insamling på onsdag, så då ska jag åka dit med säckarna.

Handväskan ÄR verkligen rejäl och den är farligt tung. Glömde kameran också som jag alltid brukar ha där.
Kram tillbaka från Ingrid som önskar dig en skön och trevlig vecka.

Spanaren sa...

Underbart att du gör på detta sätt *tumme upp* Min styvpappas sambos dotter gav lite varma kläder till tiggarna i stan. Hon blev så glad av se olika personer sitta och tigga i kläder som hon hade gett bort. Bra va :-)
Tänk vad vi bär i handväskorna *skratt*
Som vanligt så hittar du svaret på din fråga inne hos mig *ler* /kram

Krönikören sa...

Bra jobbat! Det finns andra som verkligen behöver kläder. När jag rensade min styvmors rum på demensboendet häromveckan, gick nästan ALLT till andra, som ingenting har. Barnens kläder rensas ofta och skänks bort eller lämnas till en second-handbutik. Förutom denna gång när dotterns kläder gick till en liten flicka i skyddat boende som blivit tvungen att lämna ALLT.

Svar: Tack för ditt engagemang, roligt att du tyckte om min krönika. Jag tar gärna emot en länk. lotta@tooltip.se. Jag har kollat på NT men inte hittat gästkrönikorna.

Musikanta sa...

Olgakatt:
Glömde att tala om att skokommentaren var till dig. Men det kanske du förstod :-).

Musikanta sa...

Spanaren:
Förhoppningsvis går kläderna till Lettland. Där finns ett stort behov.
Kram

Andra året i Hjo sa...

Kan tänka mig att handväskan kan bli lite tung ibland. Men en ficklampa måste man nog ha.

Anonym sa...

Men så roligt.
Jag menar, jag älskar att se vad andra har i sina handväskor, men du slår nog priset. Får du rum med allt så måste det vara en rätt stor väska.
Härligt att kunna rensa bort lite "onödor" jag brukar känna mig riktigt mallig efteråt, för det är ju ett helt företag.
Det blev en hel del som du gläder andra människor med. Toppen.
Kram och trevlig dag önskar wiolettan.

Musikanta sa...

Hans:
Vi tjejer har ju aldrig några fickor att stoppa något i. Fast det hade väl inte räckt ändå förstås - hårborste är ju absolut nödvändigt att ha med sig t.ex. Ficklampa är ju också bra att ha som du säger.
Ingrid

Ailas sa...

Ojjjj, du har ju en resväska som handväska! :) Själv har jag en så liten som möjligt och allra helst har jag sakerna i fickan.

Har också rensat en del i garderoben, men skulle nog behöva gallra ännu mer. Det är ändå bara vissa saker jag använder.

Bra jobb du gjorde!

Trevlig kväll!
Kram

Musikanta sa...

Lotta:
Jag har skickat en läsarkrönika med mejl.
Ha det gott!

Musikanta sa...

Aila:
Känner mig inte trygg utan min stora väska - ungefär som Muminmamman...
Ja, det känns skönt att kunna komma in en åtminstone en av klädkamrarna.
Kram

Anna/notonmusic sa...

Åh, garderoben står på min dåliga-samvete-lista! Grattis!

Musikanta sa...

Anna:
Det är mycket annat som också står på min d-s-l :-). Jag har ännu en klädkammare att ta tag i samt "skräprummet".

TantGlad sa...

Bra jobbat. Garderobsstädning kan behövas göra i bland. Känns så skönt då man gjort det.

Kramkram.

Musikanta sa...

TantGlad:
Det blir något bättre plats i garderoberna i alla fall. Maken blev tydligen smittad också för han röjde bort en hel del som han inte använt på 20 år. De var tacksamma när vi kom ner med allt till Pingstkyrkan, de skickar allt till Lettland.
Kram tillbaka från Ingrid