måndag 30 maj 2016

1279 Klasskonsert för årskurs två på Lilla Akademien

Samma dag som Caspar hade sin klasskonsert som jag har skrivit om här, hade storebror Casimir, som går i tvåan, sin konsert på eftermiddagen. De stycken som han skulle spela tillsammans med sin klasskompis Louine som spelar klarinett var dels The Bridal, dels Danny Boy.


Mirrmaken och Clarissa på hemväg efter två konserter på Lilla Akademien. Det är inte konsertpublik Casimir på gitarr ackompanjerar Louine på klarinett i Danny Boy och The Bridal på tvåornas klasskonsert på Lilla Akademien 14 maj 2016.

Nu ska Lissan också få vara med för en gångs skull. Båda pojkarna uppträdde på skolans sång- och dansföreställningen med Lennart Hellsings visor på Musikaliska i februari. Då sjöng Casimir bland annat alla fem verserna på I Indialand bak Himalayas rand. Han tränade hemma för att kunna dem utantill och Lissan var inte sen att lära sig dem också. Här nedan sjunger hon tre av verserna om trollkarlen som till slut drack upp sig själv.Clarissa, fyra år, sjunger I Indialand bak Himalayas strand hemma i köket i Mälarhöjden. 

12 kommentarer:

Eleonora sa...

Underbara barnbarn du har och lilla Lissan har ju en tonsäker röst! Att accompagnera på gitarr är inte det lättaste, men oj så skicklig han var din goe pojke. Vad du kan vara STOLT över dina begåvade barnbarn. Kram till alla jag träffat.
Din vän
Eleonora

Gunnel sa...

En riktig liten sångstjärna. Alla dina barnbarn är väldigt skickliga musiker. Kram

Ditte sa...

Vad roligt att få vara med och lyssna. Louine spelade verkligen fint och Casimr var så duktig på att ackompanera henne.
Roligt att höra denna gamla visa av Lennart Hellsing som Clarissa sjöng så fint. Och visst är dte härligtnär barnen lär sig så snabbt.
Kram!

kariogjon sa...

Så søt Lissan er når hun synger!

Musikanta sa...

Eleonora:
Visst är jag stolt men mest tacksam över att barnbarnen både är rara och duktiga. Får se om det håller i sig - det beror mycket på om Mirren orkar öva med dem så mycket som hon gör nu. I höst är det ju Clarissas tur att börja spela cello...
Varm (puh) kram tillbaka

Musikanta sa...

Gunnel:
Ja, hon är ganska tonsäker, den lilla flickan. Men så har hon ju två bröder som ständigt sjunger och spelar. Att pojkarna är så duktiga beror också på att de övar en timme varje dag - hela året om.
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Ditte:
Louine var väldigt säker - inte ett enda fel på hela tiden. Casimir tyckte jag också lyssnade in henne bra. De är ju bara åtta år så det bådar ju gott för framtiden. Också väldigt roligt att barnen tränas att spela tillsammans redan från förskoleklassen.
Jag önskar att man kunde lära sig utantill lika snabbt som barnen. Fast det kanske man gjorde när man var i den åldern?
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Kari:
Visst är hon - då är det inte bara jag som är partisk. Tyckte hon kunde få vara med här i bloggen för en gångs skull.
Ingrid

Klimakteriehäxan sa...

Trodde inte man fick sjunga "I Indialand ..." längre ... :-D

Bloggblad sa...

K-häxan: jag vill minnas att den fanns på nån svart lista, men jag förstår inte riktigt varför. Inte skulle jag bli kränkt om nån sjöng "i Sverigeland" i en skojsång.

Ingrid: jag slås av att Lissan ser ut exakt som jag minns hennes mamma från tidigt 80-tal.

Veiken sa...

Så härligt att höra dina barnbarn! Tänk så mycket man har sjungit om trollkarlen i Indialand! Det är verkligen nostalgi att lyssna till lilla Clarissa. Kramar

Musikanta sa...

Det var väldigt roligt att Lilla Akademien hade en hel föreställning på Musikaliska med bara Lennart Hellsings sånger. De är väl värda att bevaras till eftervärlden!
Kramar tillbaka från Ingrid