onsdag 24 maj 2017

1427 Musikantas potatissallad

Med dressingen till blir salladen en god vegetarisk och mättande lunch. Salladen är dock inget att rekommendera för den som räknar kalorier eller points. Dressingen blir extra god med min favoritkrydda Vegeta, som jag använder till nästan all mat. 


 Bilderna går att klicka större.

Ingredienser till salladen:
                      3-4 medelstora potatisar-  nykokta och skärs i bitar när de har svalnat något                                               
                      50 g grekisk fetaost
                      en rödlök
                      en tomat
                      ett äpple
                      1 dl smörgåsgurka (i sötat ättiksspad)             
                      1 dl oliver – urkärnade, svarta eller gröna – om man nu gillar det
                      1 paprika av valfri färg

Dressing
                      1 dl crème fraiche - den med 34 procents fetthalt
                      0,5 dl citronmajonnäs (tar man vanlig majonnäs kan man ju droppa i lite citronsaft)
                      1 tsk Vegeta (örtkrydda)
                      1 tsk curry  (gillar man inte curry blir dressingen god ändå, men curryn sätter lite piff                           på den)


Bästa örtkryddan Vegeta.

Hacka alla ingredienserna utom potatisen i lagom stora bitar, häll upp i en skål och blanda om. Vänd till slut ner potatisen, som man skurit i bitar - försiktigt så den inte mosar sig. Blanda ihop ingredienserna till dressingen, häll den över mixen i skålen och rör om. Blir det sallad över är det bara att spara tills nästa dag. Smaklig måltid!

12 kommentarer:

Ronny sa...

Läckert! Påminner om Salade Niçoise, som min fru introducerat och som accepteras av alla i familjen. Potatisen gör det hela lite mer "matigt". Perfekt sommarmat! En sån presentation som på din bild, ökar förstås också aptiten! :)

Musikanta sa...

Ronny:
Tack för rar kommentar!
Ingrid

Annika sa...

Låter mkt gott!
Ska ta och spara receptet och göra i helgen!
Blir nog toppen till en god köttbit ;-)
Kramar!!

Musikanta sa...

Annika:
Kul!
Kramar tillbaka

Ingrid sa...

Tack för receptet! Matinspiration kan man aldrig få för mycket av och potatissallad är så gott den här tiden när det grillas.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Man kan ju ta vad man har utom potatis. Potatissallad är väldigt drygt också.
Är på väg till Stockholm och barnbarnen nu - härligt väder med strålande sol!
Önskar dig också en skön och trevlig helg!
Kram tillbaka
Ingrid

Gunnel sa...

Låter gott! Det är kul att prova nya recept. Jag har ätit så mycket annorlunda och god mat hos min son nu i 2 veckor. En del recept ska jag prova här hemma. Kram

Karin sa...

Mycket gott och ganska lättfixat! Det blev dagens lunch idag och funkade fint även om jag varken hade paprika eller Vegeta-krydda. Ska se till att skaffa det till nästa gång. Tack för tips!

Musikanta sa...

Gunnel:
Den är väldigt mättande, salladen. Men det är klart att man kan ha en köttbit till om man vill.
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Karin:
Så kul att du provade. Man tager vad man haver - jag hade lite ärtor i dagen därpå t.ex. Vegetakryddan är oslagbar, tycker jag. Men det är klart, det är väl lite gluten i förstås som gör att den blir så god. Det var Kent som förde in den i mitt kök för 41 år sen och sen dess har jag aldrig använt någon annan örtkrydda. Jag är så glad att den fortfarande finns att köpa.
Kram från Ingrid

FREEDOMtravel sa...

Låter gott! Den där kryddan Vegeta har vi hemma eftersom min bonusson köpte den en gång, men jag har inte riktigt kommit på hur jag ska använda den ... ;)

Musikanta sa...

FREEDOMtravel:
Jag använder Vegeta till allt som man ska ha salt till. (Kanske inte havregryns- och risgrynsgröt då...). Bechamelsåsen blir godare, omeletten, köttbullarna och grönsaksröran likaså. Ingen lasagne utan Vegeta.
Ingrid