söndag 14 maj 2017

1421 Bloggträff och Seniormässa i Kungsträdgården

Återbördad med hjälp av Swebus och Kent till hembygden från Stockholm och Mälarhöjden, där jag tillbringat de senaste dagarna. Som vanligt har vistelsen varit mycket omväxlande. På torsdagen hade min bloggvän Kerstin - alias Eleonora - och jag stämt träff på NK där vi började med att äta en delikat sallad.Kerstin, fräsch som alltid i ljusrosa. (Bilderna går att klicka större.)

Efter att vi suttit där i drygt en timme och de personer som stod utanför och väntade på att komma in i restaurangen började titta snett på oss, gav vi oss iväg för att strosa runt på Seniormässan i Kungsträdgården. Vädret var mycket kylslaget vilket framgår av de besökandes klädsel. Inte så vanligt att man ser personer med tjock halsduk virad runt halsen ett par gånger den 11 maj.


Det fanns massor av tält där man kunde få hjälp och råd med allt möjligt.


Den här sjungande och gitarrspelande gossen gjorde reklam för Silja Line.


Man behövde inte fundera på var man hade hamnat. Här kunde man tydligen fått ett gratisexemplar av tidningen Senior om man hade vetat om det.

Vi gick vidare och hamnade utanför ett tält där man propagerade för kärlek och sensualitet på äldre dar. Så fort jag stannat till där kom en söt och trevlig dam fram till mig med en liten rosa och ljusgrön tingest i handen som hon tyckte jag skulle pröva. Det visade sig vara en liten vibrator. Jag berättade att jag inte behövde någon eftersom jag hade en man som ombesörjde sådant. Hon gav sig inte förrän jag berättade att han var nio år yngre än jag...Det här var ju intressant. 


Charmiga Karolina och Mia demonstrerar olika hjälpmedel från Pistill med stor finess och glädje. 

Det fanns mycket annat man kunde få hjälp med på Seniormässan. Till exempel kunde man gratis få testa sin hörsel. Kerstin var frestad men där trängdes så mycket folk att vi lämnade tältet. Hur man kunde testa sin hörsel överhuvudtaget bland så många människor var lite förvånande.


Testa din hörsel gratis!

Vi avslutade vår rundvandring i Kungsträdgården genom att titta på en demonstration av Linedance. Efter det gick vi en liten shoppingrond och inhandlade var sin tröja på DeaAxelsson - till 50 procents rabatt. En mycket lyckad dag med andra ord!En engagerad och pedagogisk fördansare leder dansen med pigga seniorer. 

6 kommentarer:

Gunnel sa...

Det låter som en väldigt trevlig dag och att få träffa en bloggvän i verkliga livet måste vara kul. Kram

Geddfish ♥ sa...

Fräsch bloggvän, snyggt klädd!
Vilken härlig dag med många aktiviteter!
Måndagskram 💚

Musikanta sa...

Gunnel:
Det var det också!
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Gerd:
Kerstin är alltid lika piffig.
Måndagskram tillbaka

Eleonora sa...

Vi hade an mysig dag och det hände ju en hel del. Dansarna i Kungsan tyckte jag var ganska modiga som ställde upp. Kul att dina läsare även uppskattade din bloggvän.

Ser fram emot vår nästa träff - kanske kan det bli en lunch hos mig? Men det är fortfarande jobbigt att ta sig hit pga Slussenarbetena. Men jag tror nog du vågar.

Kram från
Eleonora

Musikanta sa...

Eleonora:
Jag tyckte alla dansade ovanligt bra. Det var nog inte första gången, annars hade de nog inte ställt upp.
Vi kanske kan få ihop det nästa gång jag får några dagar "över" i Stockholm. Alltid trevligt att hälsa på dig.
Kram tillbaka från vännen Ingrid.