söndag 18 februari 2018

1533 Gems Weekly Photo Challenge - FAVORIT

Ordet som vi ska illustrera med text och bild/er vecka 8 är FAVORIT. Det är Sanna på Gems Weekly Photo Challenge som har hittat på det. Kul, eftersom jag får ännu en chans att marknadsföra min favoritkrydda som är örtkryddan VEGETA. Vill man läsa fler bloggar om favoriter är det bara att klicka in sig på hemsidan.




Min absoluta favoritkrydda - VEGETA.

Samtidigt som min man Kent kom in i mitt liv för 42 år sen kom också denna örtkrydda som tidigare var okänd för mig. Visst har jag haft andra örtkryddor i mitt kryddskåp men aldrig någon så god som denna. Jag tror hemligheten med den är att den innehåller lite socker som gör alla stuvningar och röror så där extra runda och goda.

Crème fraîchen blir extra god med lite Vegeta liksom salladsdressingen. Lite Vegeta på stekta ägg gör susen liksom även på det kokta ägget. Vegeta innehåller salt, torkade grönsaker, (morötter, palsternacka, selleri, lök och persilja), smakförstärkare (som säkert många ogillar - jag bryr mig inte eftersom maten blir så god), socker, stärkelse och färgämne. Nu har jag ätit denna krydda i snart 42 år och kommer att fortsätta att använda den så länge den finns att köpa.

Här är några recept som där jag framhåller Vegetas alla företräden.

Musikantas egen potatissallad.
Musikantas vegetariska lasagne.
Fransk morotssallad.


Uppdatering:
Jag kommer att vara borta nästan hela veckan från min stationära dator så därför kan jag inte kommentera hos mina andra bloggkompisar på Gems Weekly. Jag klarar inte av att kommentera från mobilen - det är för krångligt. Och jag får ju en annan avsändare om jag kommenterar från Mirrens dator. Jag får ta skadan igen när jag kommer hem på lördag. 

37 kommentarer:

Anneli - A'la Foto sa...

Tack för tipset! Ska testa den franska morotssalladen! Den lät spännande! :)

Musikanta sa...

Anneli:
Det går ju att göra den utan persilja om man inte har det tillgängligt, men det är mest för färgens skull man strör persiljan över salladen. Djupfryst går ju bra också. Sen är det ju vitlöken som sätter piff på den. OCH lite Vegeta i dressingen.
Ingrid

BP sa...

Den kryddan har jag aldrig sett, men då jag älskar kryddor så borde jag nog leta upp den:-)

Helén sa...

Jag ska se om jag hittar denna krydda, den låter onekligen intressant. Tack för tipset!

Marie i Skrifvarstugan sa...

Tack för tipset om kryddan och för de läckra matrecepten !. Måste prövas :-)
Önskar dig en fin ny vecka !

Musikanta sa...

BP:
Den är säkert inte svårt att hitta. Du kommer säkert att gilla den.
Ingrid

Musikanta sa...

Helén:
Kul om du hittar den och kommer att använda den. Jag lovar att du inte kommer att bli besviken.
Ingrid

Musikanta sa...

MaRIE:
Roligt om du prövar recepten. Kan ju vara bra att äta helt vegetariskt ibland.
Ingrid som också önskar dig en fin vecka.

Eleonora sa...

Tack för påminnelse hade helt glömt bort denna goda krydda.

Violen sa...

Intressant med en för mig ny krydda och kul att du ger oss några recept där den kommer till sin rätt! Ska testa vid tillfälle!

Birgitta Malmstedt sa...

Tack för tipset. Låter gott, det skall jag pröva!

Byblixtra sa...

Den kryddblandning har jag aldrig hört talas om eller sett i butik. Men den kanske finns där ändå på någon hylla.

amo sin blogg sa...

Spennande favoritt.

Barbro sa...

Vegata har jag aldrig hört talas om. Men nyfiken som jag är ska jag testa det!
Jag blir fascinerad av din blogg och kommer att titta närmare på den när jag får tid. Vi ses!

Anki sa...

Spännande kryddblandning ... ska skriva upp namnet och se om jag hittar den. Tack för recepten också!
Kram

Karin sa...

Man lär sig alltid något nytt här i cyberrymden. Tack för tips!
Kram

Gunnel sa...

Jag har aldrig testat den örtkryddan men efter att ha läst recepten blev jag väldigt sugen. Nu ska jag leta upp kryddan i butiken. Ha en trevlig semester. Kram

Ditte sa...

Vad roligt att du valde denna krydda som favorit. Jag har den hemma och den används ofta hemma hos oss också-
Kul att se dina recept och jag provar dem gärna.
Önskar dig en fin vecka i huvudstaden.
Kram!

Eva sa...

Det låter gott. Känner inte igen den, men ska leta efter den. Tack för tipset!

Klimakteriehäxan sa...

Jag har en burk men den är banne mig bortglömd, sen länge ... ska leta fram den! (hade totalt glömt fotoutmaningen tills nu)

KajsaLisa sa...

Klart är smaken det viktigast, lite skit får man ta. Kul tips aldrig hört talas om det.

Paula sa...

Hej, ingen har fler kryddburkar än jag, lovar! Dom är överallt! Ändå har jag inte denna, och nu måste jag ju testa den också! Jag har rätt mycket exotiska smaker som sumak, citrongräs, orientaliska kryddor, men också fänkål, kummin som lugnar magen. Men tack för tipset, ska inhandlas.

Musikanta sa...

Eleonora:
Tack för senast, det var så trevligt. Bra att jag påminde dig om Vegeta :-)
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Violen:
Kul om du gör.

Musikanta sa...

Birgitta:
Ja, gör gärna det. Tror inte du kommer att bli besviken :-)
Ingrid

Musikanta sa...

Byblixtra:
Du hittar den säkert.

Musikanta sa...

amo sin blog:
Den är åtminstone god tycker jag som du förstår :-).

Musikanta sa...

Barbro:
Du är så välkommen att titta in i min blogg framöver - så roligt att du gillar den. Jag har mycket att berätta om veckan i Stockholm. Inlägg kommer så småningom när jag har redigerat mina bilder.
Ingrid

Musikanta sa...

Anki:
Roligt om du prövar recepten. Jag handlar på Willys i Söderköping, där har de i alla fall kryddan.
Kram

Musikanta sa...

Karin:
Ja, det är bland annat det som är så bra med bloggen. Morotssalladen i all sin enkelhet tror jag du kommer att gilla.
Ingrid

Musikanta sa...

Gunnel.
Jag har haft några underbara och mycket omväxlande dagar i Stockholm - kommer så småningom rapport på bloggen.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Ditte:
Har haft några underbara och omväxlande dagar i huvudstaden som jag kommer att skriva några inlägg om så småningom. Jag tycker faktiskt det är konstigt att det tydligen verkar vara bara du och jag som använder kryddan. Den har ju funnits i över 40 år. Kul om du prövar några av recepten - morotssalladen är ju busenkel att göra och går fort.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Eva:
Kul om du prövar den - jag tror inte du kommer att bli besviken.

Musikanta sa...

Aina:
Dags att ta fram den - det är ju salt i den så den har nog hållit sig genom åren (?).

Musikanta sa...

KajsaLisa:
Ja, jag är inte rädd för lite smakförstärkare och annat som anses så onyttigt. Jag har som sagt använt kryddan i närmare 40 år nästan varje dag och är fortfarande frisk trots min ålder. Så jag fortsätter väl...

Musikanta sa...

Paula:
Jag tror inte du kommer att bli besviken. Jag själv använder nästan aldrig någon annan krydda trots att jag har en hel del andra burkar i förrådet. Jag är dock inte så mycket för exotiska smaker och absolut inte för chili. Men, smaken är som bekant delad - tur att vi är olika.
Ingrid

Bloggblad sa...

Kryddan är verkligen god. Är man inte rädd för glutamat så är den ok. Glutamat finns oftast i thaimat och det vågar ju många äta... glutamat förstärker smaken.