fredag 25 april 2008

Capri och San Michele

Föga anar man hur trångt det är på ön när man stiger iland på Capri.


Här har rika italienare, amerikaner och tyskar sina sommarhus.En av många kopior av antika statyer som Axel Munthe samlade på sig i sin villa San Michele.Utsikten från pergolan på San Michele är hänförande vacker.


Om man lägger handen på skinkan på sfinxen och önskar sig något kommer det att slå in enligt guiden. Enligt Axel Munthe själv, upptäckte han sfinxen i botten på havet nedanför berget Lite osannolikt kanske, eftersom det väl är en ca 400 m ner till stranden häruppifrån och han hade mycket dålig syn.
Souvenirerna trängs med turisterna på Anacapris gator.Foto från Botaniska trädgården i Anacapri. Någon av bloggvännerna som vet vad blomman heter?Blommande tulpaner överallt både i Villa San Michele och i den Botaniska trädgården.


På Fina Gatan i Anacapri ligger märkesshopparna vägg i vägg.


Här är riktiga korallsmycken. Om man ska skilja dem från plasttillverkade ska man sätta en tändsticka intill och tända på. Smälter smycket är det plast - allt enligt guiden. Det är förbjudet att fiska koraller numera i Italien, men det görs på andra ställen i världen.


Utsikten från den Botaniska trädgården i Anacapri.


Blommande judasträd i San Michele.Dags för hemfärd. Vi är inte ensamma i Anacapri.15 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jättekul att se bilderna! Undrar just vad MM önskade sig...

Och vad tycker affärsinnehavarna om att man tänder på deras smycken... om de är av plast, alltså...

Musikanta sa...

Bloggblad:

MM. är lika mystisk som sfinxen. Han skulle aldrig säga något.

Vi frågade faktiskt guiden just det men hon hade inget bra svar men hon påstod att i de dyra affärerna var det äkta vara.

Då är det lättare med pärlor. Dom kan man bara knapra på lite med tänderna. Känns det sandigt är de äkta. I Kina skrattar dom bara när man gör det.

Dana sa...

Välkommen hem. Kul att se bilder från din resa. Tack för det.

Marianne sa...

Så vackert! Jag förstår att ni har njutit av fulla muggar. Men jag kan tyvärr inte hjälpa dig med blommorna.

Annika sa...

Vilka fina bilder. Vilken härlig resa för er!!!
Underbart. jag vill också till Capri.
Är det en blommande buske? Svårt att se vad det kan vara eftersom det inte går att förstora bilden. Tycker det ser lite Azalea likt ut, men det är det säkert inte...
Hoppas ngn annan vet.

Musikanta sa...

Dana:
Roligt att du tyckte om att titta på bilderna. Kram/Ingrid

Marianne:
Vi hade en jätteduktig botanist med på resan. Men jag glömde fråga henne om just denna blomma. Kram/Ingrid

Annika:
Jag skulle verkligen behövt att kunna förstora bilden - vet inte hur man gör. Får inte glömma att fråga svärsonen när han kommer hit. Capri var precis så vackert som jag hade tänkt mig - men tyvärr alldeles för mycket turister. Kram/Ingrid

Lena W sa...

Jag tänkte på Heliotrop när jag såg blomman, men den är lite för rosa för att vara det.

Vad bra tips man får att knapra pärlor och tända på koraller. Ja bra att veta när man är utomlands. De försöker ju alltid lura en på marknader och i butiker.

Musikanta sa...

Lena W:
Det är nog enklare att känna lite på pärlorna än att tända på ett korallsmycke.

Heliotrop verkar bara en bra gissning.Jag har googlat och tyckte det var ganska likt bilden.
Kram/Ingrid

Miss Gillette sa...

Å vad jag vill åka till Capri! Men det får anstå i några år till. Har jag tur och är lite energisk kan jag dock (åter)komma till Sardinien i sommar, och det är inte så illa det heller.

Musikanta sa...

Miss Gilette:

Sardinien låter väldigt spännande. Där kanske inte finns så mycket utgrävningar heller så man kan ägna sig åt lite semesterliv.

Miss Gillette sa...

Är du amatörarkeolog eller bara intresserad?

Ja, Sardinien är fint, jag var där när jag var tolv så jag uppskattade skönheten, fast minns i övrigt nästan ingenting. Läge för repris sålunda!

Eleonora sa...

Tack söta vännen för att jag har fått se alla dessa fina bilder! Det verkar som du har fått uppleva väldigt mycket fint - något att leva länge på antar jag. Kramis

Musikanta sa...

Miss Gillette:
Nej då, jag är verkligen ingen amatörarkeolog och mer intresserad av konst än gamla ruiner. Så muséet i Neapel där de visade fresker och mosaiker från Pompei tyckte jag var mer intressant än själva staden.

Det blir nog Frankrike nästa gång. Jag har ju lättare med franskan än italienskan. Kram/Ingrid

Eleonora:
Roligt att du tyckte om mina bilder. Jag har lagt in några fler som sidoelement också om du har lust att titta.

Nu så här efteråt när intrycken har smält in en smula börjar man förstå vilken lärorik och intressant resa man fått uppleva. Kram/Ingrid

Grekland nu sa...

Vilken härlig resa du gjort! jag har själv inte varit på Capri, men mina föräldrar bodde några veckor på San Michele en gång i tiden. Min pappa var journalist och fick tillfälla att bo där ett tag. Det var en upplevelse de aldrig har glömt, de pratade ofta om hur härligt det var.

Musikanta sa...

Ingabritt:
Ja, ja ville gärna se Capri och Neapel innan jag dog. Det heter ju så: "se Neapel och sedan dö". Neapel var ingen större upplevelse men Capri var fantastiskt vackert även om det kryllade av turister.