tisdag 1 april 2008

Vilken härlig dag, a-a-a-aa!

Hemma hos oss i lördags ringde väckarklockan som vanligt vid 6-draget. Solen som just gick upp över hustaken lovade att det skulle bli en vacker dag.


Solen går upp så oskuldsfull…



Efter frukosten åkte vi, MM och jag, bil in till Kneippen i Norrköping. Där väntade en stor vit turistbuss och nio damer i min lilla damkör på oss. När alla installerat sig i bussen och vår snälla och trevliga busschaufför, R., hade presenterat sig och hälsat alla välkomna, satte vi kurs mot Stockholm där Mirren hade lovat att bjuda på lunch.

Mirren, Mirrmaken och Lillmirren välkomnade med välkomstdrink bestående av Tropisk juice blandat med Sprite enligt recept från ICA. En frusen jordgubbe och ett par blåbär i varje glas förhöjde stämningen.


Ytterligare två körsystrar som bor i Stockholm anslöt sig till sällskapet. Sedan dukade Mirren fram en härlig buffé med västerbottenspajer, couscoussallad med tsatsiki- eller ädelostsås, massor med olika grönsaker, frukter och härliga ostar. Dessutom färskt bröd från det nyöppnade hembageriet. Till efterrätt hade Mirren gjort härliga dajmtårtor.
Ett litet smakprov på lunchbuffén


Eftersom damerna och även R., hade varit uppe tidigt och förmodligen inte haft tid att äta sin frukost i lugn och ro som vanligt, var aptiten på topp. Alla lät sig väl smaka och nästan allting gick åt, konstaterade Mirren glatt.

MM och Mirrmaken vid lunchbordet

Mätta och belåtna gick vi sedan ner till bussen som parkerat en bit från huset. R. bjöd på en liten extra tur till Fjällgatan på Söder, där vi beundrade den vackra utsikten över Gamla Stan och Djurgården innan han styrde bussen mot Boulevardteatern på Hornsgatan.

Musikanta och Mirren på Fjällgatan


Finns det någon stad i världen så vacker som Stockholm? Möjligtvis Norrköping då.

Det var Stockholms Operettsällskap som gav ”Läderlappen” som matiné och vi hade fina platser, alla fjorton tillsammans förstås, på andra bänkraden. Det blev en härlig föreställning med fantastiska musiker, sångare och dansare. Fin stämning, fullsatt salong och en entusiastisk publik bidrog till att göra tillställningen extra festlig. Här är en länk till teatern.

Efter det hade K., som är med i kören trots att hon flyttat till Stockholm, inbjudit alla till ”kaffe” hemma hos sig i Bromma. ”Kaffet” visade sig vara en läcker hemmakokt buljong med ostpaj som tilltugg. Efteråt kaffe och mandeltårta. K:s son kom på blixtvisit med några egna barn samt kusiner. Även Mirrmaken och Lillmirren tillstötte efter någon timme.

”Kaffet” avslutades med allsång och musik. Allra sist sjöng vi Jeremias i Tröstlösas ”Man borde inte sova när natten faller på”. En sång som har en speciell betydelse för K. och som Lillmirren älskar. Hemma igen i Norrköping vid 10.30-tiden och i Mogata en halvtimme senare. Jag lycklig över att allt klaffat så bra.

Musikanta och Mirren sjunger tillsammans med kören

16 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det är ju nästan så att jag ångrar att jag tackat nej till att vara med i din kör... Låter som en himla trevlig dag - körresor är ju nåt speciellt!

Roligt att se att Mirren har samma fina kökslampa som du! Jag gillar den.
Och visst ser du väl själv att Mirrmaken kunde vara son till MM?

Musikanta sa...

Bloggblad: Det är inte försent än att gå med i kören. Vi kan åka tillsammans, MM skjutsar både hem och dit oss. Jag behöver en bra sopran!!!

Ska titta efter likheten.

Bloggblad sa...

Men nu har ni ju redan varit på resan.... :)

Ska iväg och öva Gloria ikväll.

Anonym sa...

Vilken underbart trevlig resa ni har varit på.
Har alla körer så här roligt måste jag genast söka upp Tonikum som är vår lokala grupp.
Måste man kunna sjunga rent tror du?

Anonym sa...

Jag ser också en uppenbar liknelse mellan MM och Mirrmaken. Döttrar är ofta sådana...

Musikanta sa...

Marskatten: Det är inte så viktigt. De flesta i en kör sjunger inte riktigt rent. Om man vet med sig att man sjunger lite falskt kan man ju sjunga lite svagare.

Och, framför allt, tala inte om det för körledaren. Han/hon hör för övrig aldrig vem det är som sjunger. Lycka till i Tonikum!!

Även om MM och Mirrmaken möjligen är påminner utseendemässigt om varandra är de mycket olika till sitt temperament.

Mildamakter sa...

Det var ju en verkligt trevlig dag.
Synd att jag är totalt omusikalisk, annars hade jag nog anmält mig till en kör på studs ;o)

Musikanta sa...

Hej mildamakter! Kul att du tittade in. Ja, det är klart, lite musikalisk måste man nog vara för att ha behållning av att sjunga i kör. Men man behöver oftast inte kunna läsa noter eller ha körvana för att vara med i en vanlig "sällskapskör".

Ewa sa...

Blev så nyfiken på dig och bloggen så jag är inne och kikar lite. Härlig resa ni har haft och Ja Stockholm är en otroligt vacker stad!

Lilla B sa...

Vilken förträfflig lördag! Trivsamt sällskap, sköna upplevelser och god mat.
Förstår att det var en givande och händelserik dag.

Musikanta sa...

Ewa: Roligt att du kikade in i min blogg. Det är alltid roligt med nya vänner. Även om vädret inte var det allra vackraste är utsikten från Fjällgatan helt enastående.

Lilla B: Ja, dagen var verkligen både omväxlande och trevlig. Skönt för den som arrangerar att allting klaffade så perfekt!

Eleonora sa...

Så jättetrevligt du verkar ha haft i Stockholm. Det är nog mycket roligt att vara med i en kör - ni verkar ha en så fin gemenskap.

Ha det gott vännen och stor kram

Musikanta sa...

Ja, vi har verkligen en fin gemenskap i vår kör. Men det är nog roligare att vara med än att leda den. Det är mycket arbete med det. Stor kram tillbaka.

Saltistjejen sa...

Ni verkar ha haft en alldeles perfekt dag!!!!! Skoj!
Buffén Mirren hade gjort verkade supergod!

Musikanta sa...

Hej Saltistjejen! Tack för din kommentar. Hoppas att du nu har bestämt dig för att ta ledigt i morgon och verkligen vila dig! Kram/Ingrid

Elisabeth sa...

Jag ska bara säga tack... tack snälla, för nu kunde jag ju också följa med på resan till Stockholm!! Förstår att det var en härlig upplevelse... och Stockholm är precis som du säger... den vackraste staden!

För etthundra år sedan var jag också med på en körresa, då till Åland! En alldeles underbar upplevelse, med vackra minnen av varm gemenskap, mycket sång... och en ständigt sur chaufför!!

Varm kram..