söndag 15 november 2009

Glasögon igen

I fredags åkte vi ju in extra till Norrköping för att hämta mina orgelglasögon som jag glömt på orgeln i Norra kapellet. De fanns mycket riktigt där som tur var, lite gömda för mitt synfält när jag gav orgeln en sista överblick för att se om jag hade glömt kvar några noter, innan jag åkte hem från begravningen i torsdags.

Idag skulle jag spela på mässan i Ringarum kl. 11. Jag plockade som vanligt upp mina orgelskor och mina orgelglasögon, som så lyckligen återbördats till min notportfölj, ur denna.

Jag satte på mig skorna och öppnade glasögonfodralet – TOMT! Alltså måste glasögonen fortfarande ligga kvar i kapellet på kyrkogården. MM frågade lite försiktigt om jag inte tittade i fodralet om glasögonen låg där, innan vi åkte hem i fredags.

Det är klart att jag inte gjorde, haha, då hade ju detta inte hänt! Är glasögonfodralet stängt ska det finnas glasögon i detta – det har det gjort åtminstone hittills! Det gick dock att spela med ett nödrop.


Mina orgelglasögon är precis utprovade för ett avstånd av ca en halv meter och egentligen oumbärliga när jag spelar orgel och flygel. Som tur är, är mina vanliga glasögon progressiva, så jag fixade det genom att böja nacken bakåt och titta genom nederkanten på glasögonen. Jobbigt i längden…

Därav en anledning att åka till IKEA i Linköping i morgon via kyrkogården i Norrköping. MM har lediga måndagar så det gäller att passa på. Det lär väl också bli en sväng på Biltema, antar jag…15 kommentarer:

Bloggblad sa...

Osis! Jag skaffade progressiva när jag ideligen la läsglasögonen precis överallt... Nu klarar jag att läsa - fast jag kan inte ligga och läsa med de pr.

IKEA... åh, det var länge sen!

Marianne sa...

Du har möjligen aldrig hört talas om senilsnören? Rekommenderas å det varmaste! Det finns massor av fina med pärlor och jag vet inte allt vad, så man kan byta också så det passar olika kläder. Jag skulle inte överleva utan.

Suck, den som finge åka till Ikea ...

Kramar!

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Jag har TRE par glasögon. Vanliga progressiva för det mesta, läsglasögon när jag läser och s.k. terminalglasögon när jag spelar orgel och sitter vid datorn. Hade behövt många snören i så fall. Olika färger kanske :-)

Du får komma hit så kan du följa med Bloggblad och mig till IKEA!
Kramar tillbaka!

Musikanta sa...

Marianne:
Jag glömde att skriva att kommentaren ovan var till dig.

Jag har förresten SEX par glasögon som jag använder när jag tänker efter. Två par vanliga, två par "terminalglasögon" och två par läsglasögon.

De glasögon som räddade begravningen i fredags INNAN jag åkte till Norrköping var dom som jag alltid har liggande hemma vid min orgel.

Vanliga glasögon har jag ett extrapar av ifall mina favoritdito skulle gå sönder.

Ett par läsglasögon har jag alltid vid datorn (dom går bra att se med där faktiskt) - dom andra letar jag ständigt efter i huset...
I så fall måste jag sex senilsnören, men det skulle naturligtvis behövas!
Kram igen!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Varför säger du inte till? Vi kan ju åka till IKEA du och jag någon torsdag. Jag tycker inte det är kul att åka ensam...

Eleonora sa...

Det är ett gissel det där med glasögon. Har du inte restat linser? Det hade jag tidigare men sedan jag fått grön starr och ska ha dropp i ena ögat 2 gr om dagen, så tycker jag det är enklare med glasögon nu för tiden, men jag avskyr det.

Vilken liten söt kontar på bilden. Jättebra bild! Ha en god och fin måndag. Kramisar

Eleonora sa...

Men du store tid - så många skrivfel .... förlåt att du får gissa dig till mitt svar. Så går det när man inte läser igenom texten. Sorry ...

Marianne sa...

Jisses så många! Men det kanske räcker med senilsnöre till orgelglasögonen, så att du inte förlägger dem i någon kyrka flera mil bort?

Kram!

Klimakteriehäxan sa...

Orgelglasögon - den var ny!!!!

Musikanta sa...

Marianne:
Tyvärr låg inte glasögonen i kapellet, så vart de har tagit vägen är ett mysterium. Locket slöt inte till ordentligt i mitt fina glasögonfodral (Versace, haha!), så förmodligen låg de i fodralet men har trillat ur någonstans på vägen...
Som väl är har jag ju ett likadant par hemma vid min egen orgel.

Det där med senilsnöre är ju ingen dum idé. Men skulle det inte se konstigt ut om jag hade ett par på mig och ett par runt halsen?

Musikanta sa...

Klimakteriehäxan:
Brist i allmänbildningen, haha! "Orgelglasögon" har funnits i mitt vokabulär sedan 1987 då jag tog kantorsexamen. Jag tror däremot att du har hört talas om "terminalglasögon" - jag tror det är samma sak ungefär. Jag brukar säga det till optikern i alla fall när jag ska ha nya.

Musikanta sa...

Eleonora:
Haha! Jag funderade lite över vad "resta" linser betydde, om det var något nytt...Men sen när jag läste din nästa kommentar förstod jag ju.

Ja, jag har testat linser. Tror att jag var bland de första på denna jord, som i varje öga hade ett halvt "plastöga", som jag köpte för dyra pengar i London år 1955. Det var ett evigt plockande in och ut av dessa halva plastglober med röda och svidande ögon som påföljd.

Några decennier senare provade jag återigen linser - dessa avsevärt mindre - men då ingen märkte någon skillnad av dem som jag träffade under dagens lopp återgick jag till mina glasögon.

Dessutom skulle jag i så fall behöva både progressiva och astigmatiska, samt särskilda för orgel och dator etc.etc.

En särskild fördel med mina glasögon är att jag enkelt kan ta av dem och använda mina egna ögon som lupp...
Många kramar!

Marianne sa...

Äsch, det ser inte alls fånigt ut. Du behöver ju inte ha orgelglasögonen hängande runt halsen mer än tills du kommer ihåg att stoppa ner dem i fodralet och lägga fodralet i väskan, bara som en säkerhetsåtgärd så att du inte förlägger dem. Och om någon tycker att det ser fånigt ut så får de väl tycka det. Så brukar jag tänkta. Jag är tillräckligt gammal för att strunta i sånt, tycker jag.

Kram!

Musikanta sa...

Marianne:
Jag lovar att tänka på saken :-)
Kram igen och ha en trevlig helg!