tisdag 15 december 2009

En bra dag

Idag har jag känt mig ovanligt effektiv.Trots att det snöade och var halt hade jag bestämt mig för att åka in till Norrköping. Först till City för att byta bokklubbsbok – bestämde mig för Presidentens Hustru eftersom det var den enda som hade 569 sidor.

De andra böckerna var på fjuttiga trehundra eller så. Det är meningen att boken ska räcka över julen. Sen till Cervera för att inköpa en likadan present till mig själv som jag ska ge till Mirren. Kan ju inte tala om vad det är förrän på julaftonskvällen tidigast.

Efter det en lång omväg till Rusta för att byta en elljusslinga som inte funkade. Hade tänkt köpa en lingonkrans till, men det fanns inga kvar. Nyckeln till bilen behövde nya batterier, så på vägen hem körde jag förbi den stora bilaffären och fixade det. Försöker man öppna bilen som vanligt med en nyckel som är fjärrstyrd och inte funkar, börjar larmet tjuta tills man kastar sig in och sätter nyckeln i tändningslåset och vrider om.

Hem till Söderköping igen. Tände ett ljus på föräldrarnas grav i förbifarten innan jag parkerade utanför Stinsen, vårt fina bibliotek. La på brev till Transportstyrelsen och en räkning.

Om man ska ha en personlig skylt som jag ville ha på den nya firmabilen, måste man först skicka in registreringsnumret på den gamla bilen, eftersom det nya registreringsnumret till nya bilen inte har kommit, och man inte kan få en personlig skylt utan ett registreringsnummer... När man så väl fått skyltarna måste man skicka in en lapp om att man har tänkt att flytta skyltarna till en annan bil när man äntligen har fått registreringsnumret till denna…

Så får de registrera om alltihop en gång till. Så nu vet ni vad de gör på Transportstyrelsen! På biblioteket hittade jag en deckare av Elisabeth George som jag inte har läst – tror jag i alla fall. Det brukar visa sig i det sista kapitlet då jag plötsligt kommer ihåg hur boken slutar. Den är på 616 sidor så den räcker också ett tag.

Slutligen till stormarknaden hemma för att handla det nödvändigaste. Cashewnötter och gorgonzola bl.a. Det får jag äta enligt min nya diet…

5 kommentarer:

Annika sa...

Är det den boken som heter "American Wife" i originalet? Skulle ha läst den på vår bokklubb också. Den lär ju handla om laura Bush.
Den ska vara bra, men vi iddes inte bita tag i den till slut.
Du hade verkligen en effektiv dag!
Och så snöar det, visst?
Kramar!!!

Musikanta sa...

Annika:
Just den är det - American Wife. Jag har börjat läsa några sidor och den är förvånansvärt medryckande. Väldigt bra översatt också. Min bokkklubb har bara böcker på svenska, tyvärr...

Jag läser den mellan varven när min Outlook lägger av och jag får starta om datorn. Så där efter det att jag öppnat två mail. Fullkomligt hopplöst. Men har man en bra bok gör det inte så mycket.

Har du verkligen tid att läsa bloggar, nu när du ska iväg! O, att jag hade kunnat resa iväg någonstans utan snö! Har varit ute och skottat ut bilen för att kunna åka på begravning i morse. Halt som 17 på vägarna...

Varm (brrr) kram/M

Bloggblad sa...

Vilken fin snöbild!

Jag kan faktiskt gissa vad det ska stå på firmabilens skyltar! Kul.

Marianne sa...

Ja det var en effektiv dag må jag säga. Haha, det låter som om du har varit med om att batterierna till nyckeln har tagit slut ett flertal gånger?

Elizabeth George gillar jag skarpt! Har du läst What came before he shot her? Det tror jag är hennes bästa, även om det inte är någon deckare precis.

Kram!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Du gissade alldeles rätt! Men man får bara ha 7 tecken så att du får väl ta bort & om du ska ha ditt firmanamn på skylten!

Marianne:
Du gissar alldeles rätt, du också. Inte första gången som nyckelbatterierna har tagit slut...

What come before etc. har jag INTE läst - om inte den heter något helt annat på svenska. Den kanske inte ens är översatt. Härligt att ha en oläst bok kvar av henne - hon är ruskigt (haha) bra...
Varm kram/M